Lee Konitz Zaman: 15 Kasım 2007 Perşembe - 21:30 Mekan: İstanbul Jazz Center - Ortaköy - İstanbul Fiyat: Tam: 45,00 YTL - Bar bileti satılmaktadır.">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Lee Konitz @ İstanbul Jazz Center - Ortaköy - İstanbul

6 Kasım 2007 00:00
Sahnede: Lee Konitz
Zaman: 15 Kasım 2007 Perşembe - 21:30
Mekan: İstanbul Jazz Center - Ortaköy - İstanbul
Fiyat: Tam: 45,00 YTL

- Bar bileti satılmaktadır.
- 18 yaş sınırı vardır.
- Masa rezervasyonunda kişi başı minimum 40.YTL harcanması gerekmektedir.
- İki kişilik rezervasyonlarda farklı bir çiftle dört kişilik masa paylaşılabilir.
- Bar rezervasyonunda performanslar ayakta izlenmektedir.
Bilet: biletix.com

Lee Konıtz

Lee Konitz:Saksafon
Walter Lang: Piyano
Kağan Yıldız: Bas
Cengiz Baysal: Davul

1927'de Chicago'da yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Lee Konitz müziğe 8 yaşında başladı. 1945'te Teddy Powell'la adım attığı profesyonel kariyeri beraber çalışma şansı elde ettiği Lennie Tristland, Claude Thornhill, Gil Evans ve Gerry Mulligan'la devam etti. 1949'da Miles Davis'le çalışıp 1950'de "Birth of The Cool"un kayıtlarını tamamladı. Gerry Mulligan'ın albüme olan katkılarını yadsımayan Konitz, Lennie Tristano'yu ise albümün gerçek babası olarak tanımladı. 1950’lerin başlarında Stan Kenton orkestrasıyla kayıt ve turnelere başladı. 1961'de basta Sonny Dallas ve davulda Elvin Jones'la beraber "Motion"ı ve ardından da bir çok sanatçıyla çalıştığı saksofon ve trombon, kimi zamansa iki saksofondan oluşan alışılmışın dışındaki duo varyasyonlarla "The Lee Konitz Duets"i kaydetti. Louis Arnstrong'dan Marshall Brown'a, Duke Ellington'dan Roy Nance ve Jim Hall'e uzanan albüm kayıtları tam anlamıyla bir caz tarihi yazıyordu.

Tüm bu isimlerin yanısıra Dave Brubeck, Ornette Coleman, Charles Mignur ve daha bir çok sanatçıyla çalışan Konitz bugüne kadar onlarca albüme imza atan oldukça üretken bir müzik adamıdır. Günümüzdeyse kendisinden çok daha genç pek çok müzisyenle beraber avant-garde ve free jazz albümleri hazırlayıp çalışmalarına daha deneysel boyutlar katmaktadır.

Yorumlar

Taze haberler