Robben Ford Chris Chaney Gary Novak Zaman: 19 Kasım 2007 Pazartesi - 21:15 Mekan:">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Robben Ford Band Konseri @ Anadolu Üniv. Spor Salonu - Eskişehir

13 Kasım 2007 00:00
Sahnede:
Robben Ford
Chris Chaney
Gary Novak
Zaman: 19 Kasım 2007 Pazartesi - 21:15
Mekan: Anadolu Üniv. Spor Salonu - Eskişehir
Fiyat:
Tam:12
Öğrenci:6
Bilet: BİLEM (Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Projeler Bilgi İletişim Merkezi)
--
Robben Ford, günümüz elektrik gitarının en önde gelen isimlerinden biri. Ünlü "Musician" dergisinin rock, blues ve cazda yüzyılın en iyi 100 gitarcısı arasında gösterdiği Ford, harikulade tekniğiyle aynı parça içinde rock, blues ve cazı kusursuz bir biçimde bir araya getirerek çalabilen benzersiz bir müzisyen. Robben Ford, bu ustalığı nedeniyle, bugüne kadar aralarında Miles Davis, George Harrison, Joni Mitchell, Jimmy Witherspoon, Bonnie Raitt gibi çok farklı tarzlarda müzik yapan sanatçıların bulunduğu yüzlerce ünlü isimle birlikte çaldı. Ülkemize ilk kez Uluslararası Eskişehir Festivali için konuk olan Robben Ford'a bu konserde eşlik edenler ise: Chris Chaney (bas) ve Gary Novak (davul)

Yorumlar

  • Robben Ford Konseri İle İlgili Aciklamalar,
    Oncelikle burada bu mesaji yazmamin iki nedeni var.Birincisi konserden sonra bircok beni taniyan kisinin gerek mail ve gerekse yuzyuze konserle ilgili bazi detay,teknik sorular sormasi ve Robben Ford un konsere gelen tum blues fan lara olan tesekkurudur.Bursa Usak,Ankara ,Antalya ve İzmir den gelerek gercek blues sevgisini gosteren tum dostlarimiza tesekkur ediyoruz(buraya baska ilden gelenler varsa rahatlikla isimlesini yazabilirler).Genel ve ortak sorularin cevaplari soyle;
    1.Bu konser Robbne Ford Band in bir ayi kapsayan Avrupa turnesinin son ayagiydi:Grup buradan Amerikay uctu ve sonraki turne icin hazirliklara baslayacak.
    2.Grup bu turnede 5 kisi turladi.Bir tur menejeri-bu adam ayni zamanda mix in onundeydi gorenler olabilir-ve bir tane davul ve gitar teknisyeni.
    3.Robben Ford konserde iki gitar caldi fakat turu uc gitarla yapti.Bunlardan biri 1960 Fender telecaster-beyaz-,1969 Gibson 335-gul kurusu- ve bir servet degerinde olan ve sadece dunyada 36 adet uretilmis bir 1960 Gibson LesPaul Goldtop.Bu gitari goremediniz.Fakat merak edenler Rolling Stones da Keith Richards in elinde gorecekler.Robben Ford bu gitari akil ucuracak bir paraya ona satiyor donunce.Bu rakam bilinmektedir ama etik olarak yazilmayacaktir.Su kadarini soyliyeyim bu uc gitarin toplam degeri yuz bin dolardan daha fazla ediyor.Hesabini yaparsiniz.
    3.Konserdeki isiklarla ilgili yorum yapan arkadas kismen hakli.Fakat grup kesinlikle isik sovuna karsi oldugundan ve -sahneyi net gormek istediklerinden-isiklar bizzat davulcu tarafindan secilmistir.
    4.Burada sunu yazmaliyim davulu bu konerde Toss Panos va bas gitari unlu efsane gitarist Larry Carlton in oz oglu olan Travis Carlton calmistir.-Bu cocuga dikkat edin ismini daha cok duyacaksiniz-
    5.Bas gitarist Custom "Sadowsky" bes telli bas calmaktadir.
    6.Davulcu "Paiste" zil ve "Regal Tip" marka baget kullanmaktadir.
    Genel olarak yazabileceklerim bunlar.İsteyenlere konser ekipmanlarinin detaylarinin fotolarini yollayabilirim.Tekrar konsere gelen tum dostlarimiza sevgiler.
    Dr.Cumhur Dulger
    Robben Ford Band Co-Tour Manager
    Üye
    cumhur
    Tarih
    22 Kasım 2007 00:00
  • Cok tatlı bir konserdi. Işık olayları hariç gerçekten herşey yolundaydı. Tüm Türkiye'den tonla gitaristi ağırladı pazartesi gecesi Eskişehir. Artık seneye de Greg Koch filan gelir, veya Warren Hayes ;)
    Üye
    nienturi
    Tarih
    21 Kasım 2007 00:00
  • Konser canavardi!
    Robben Ford ve Gary Novak'in performans harikaydi.
    Bascilari ise ton sorunundan olsa gerek sonuk kaldi.
    Üye
    BuzzGibi
    Tarih
    21 Kasım 2007 00:00
  • antalya dan minibüs kiralayıp 8 arkadaş gittik. Bizden ayrı bir antalya lı grupta bi o kadar kişi gelmişti. Bu grup robben ford ile resim çekti, soundcheck sonrasında muhabbet etti imza aldı. Gitaristliğinin yanında mütevaziliğiyle de gözümüzde kat be kat daha büyüyen Robben Ford'u en ön sıradan izledi (Kerim Bey'e teşekkürler). Gece de minibüsle geri dönüp sabah direk işe geldik. Yorulduk ama değdi.
    Üye
    nanik tunc
    Tarih
    20 Kasım 2007 00:00
  • yarın vize olmasaydı varyaaa!!... :)
    Üye
    erdemdulger
    Tarih
    19 Kasım 2007 00:00
  • devamı da istanbulda olsa ya off
    Üye
    enkin
    Tarih
    19 Kasım 2007 00:00
  • Anadolu Üniversitesi'ni tebrik ediyorum öncelikle güzel iş yapmışlar.İstanbul'da bir ton festival yapılıyor,bazen bu insanlarda kim dediğim oluyor.Robben ford u getiren olmadı o kadar bekledim.Barlarda birçok parçasını çaldım kimsenin bilmemesine rağmen hayranıydım.Şimdi ben morukladım adam geldi ama eskişehire ve pazartesi.İstanbula dinazor müzisyenleri getirenleri kınıyorum..
    Üye
    zafergitar
    Tarih
    17 Kasım 2007 00:00
  • Hayırlı olsun biletler bitmiş.... :'(((
    Üye
    metalikmanyak
    Tarih
    16 Kasım 2007 00:00
  • Geçen sene Carl Palmer a gittim Eskişehire.Bilseydim hakkımı ROBBEN FORD a saklardım.
    Üye
    slide00
    Tarih
    16 Kasım 2007 00:00
  • şeytan diyo bas git ama allahın pazartesisi ya =(
    Üye
    dazednconfused
    Tarih
    14 Kasım 2007 00:00
  • Keşke İstanbul'da da çalsalar..
    Üye
    Nem
    Tarih
    13 Kasım 2007 00:00
  • yavaş yavaş anadolu üniversitesinin spor salonu anadolu üniversitesindeki migrosun yuarısında tabi yoldan dolanmam lazım yoksa bulamazsın (:
    Üye
    chilek_ras
    Tarih
    13 Kasım 2007 00:00
  • abi neden pazartesi yaa ooof of
    Üye
    FeelTheBass
    Tarih
    13 Kasım 2007 00:00
  • Anadolu Üniversitesi'nin spor salonu nerde? Ya neden bilmiyorum ben bu üniversiteleri.. Öf...
    Üye
    metalikmanyak
    Tarih
    13 Kasım 2007 00:00
Toplam 14 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler