Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Badem - S'onsuz Basin Bulteni

18 Aralık 2007 00:00
Badem

Rock müziğin centilmeni Badem'den s'onsuzluğa dair gizemli bir albüm
Badem'in ikinci albümü S'ONSUZ, Taşoda Müzik etiketiyle raflardaki yerini alıyor. Sınav filmindeki Sen Ağlama parçasıyla yüz binleri derinden etkileyen grubun ikinci albümünde, imkansız aşkı anlatan duygusal ve karanlık bir hava hakim. Nitelikli müzisyenlerden oluşan ve etkileyici konser performanslarıyla ünlenen Badem'in yeni albümü, Özlem Tekin ve İlhan Şeşen gibi değerli isimlerle yapılan düetleri içeriyor. Piyanonun, nefeslilerin, yaylıların ve daha birçok enstrümanın eşlik ettiği zengin orkestrasyonlara sahip, titizlikle hazırlanmış düzenlemeler, albümün kalitesini üst seviyeye çıkarıyor.

S'ONSUZ albümünde, ilk albümde ağırlıklı olarak yer alan Karacaoğlan sözleri sadece bir şarkıda kullanılmış. Sert gitarların da yer aldığı albümde akustik tınılar ve üçlü vokal düzenlemeleri hala önemini koruyor. Söz ve bestelerin tamamına yakını, grubun prodüktörlüğünü de yapan, solist Mustafa Kemal Öztürk'e ait. Geceyedir Küsmelerim parçasında İlhan Şeşen ile etkileyici bir düetin yer aldığı albümün bir diğer teması da ölüm. Grubun ilk albümünden bu yana yaşadığı aşk ve ölüm ayrılıklarının yarattığı kederli ruh hali derinden hissediliyor.

2007 sonunda yayınlanmaya başlanacak ilk videoklip, Özlem Tekin düeti olan Kalpsiz adlı parçaya çekildi.

İlk albümlerinde pop-rock tarzı, çok sesli vokalleri, akustik tınıları ve altı adet klibiyle karşımıza çıkan Badem, on yıl önce Boğaziçi Üniversiteli üç öğrenci BArış, DEvrim ve Mustafa tarafından vokal topluluğu olarak kuruldu. Barış ve Mustafa'yı halen barındıran grupta, yaşanan değişikliklere rağmen üyelerin adlarının baş harfleri, gizemli bir şekilde, Badem kelimesini oluşturmaya devam ediyor.
Müziğe, sevenlerine ve hayata yönelik centilmen tavrıyla Badem; S'ONSUZ albümündeki müzikal kalitesi, performansı ve hüzünlü parçalarıyla 2008'e damgasını vuracağa benziyor.

Mustafa Kemal Öztürk: Vokal, piyano, gitar
Barış Bahçeci: Vokal, geri vokal, gitar, perküsyon
Mert Özdemir: Gitar, banço, geri vokal
Doğaç Başaran: Bas gitar, geri vokal
Emre Yıldız: Davul, perküsyon

Yorumlar

Taze haberler