Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Fahir Atakoğlu - İstanbul in Blue

14 Ocak 2008 00:00

Dünyaca ünlü Türk piyanist-besteci Fahir Atakoğlu, İstanbul in Blue adını taşıyan albümünü kendi plak şirketi Far&Here imzası ile piyasaya sürdü.

Fahir Atakoğlu'na dünyanın en iyi davulcusu kabul edilen Horacio El Negro Hernandez, efsanevi basçı Anthony Jackson, kuşağının önde gelen gitaristlerinden Mike Stern ve Wayne Krantz, saksafonda ise Bob Franceschini'nin eşlik ettiği albümün kayıtları New York'taki Carriagehouse Stüdyoları'nda gerçekleştirildi.

Fahir Atakoğlu'nun İstanbul in Blue albümü, müzisyenlerinden teknik ekibe kadar Grammy ödülü bir kadro tarafından kaydedildi. Atakoğlu bu albüm ile Contemporary Jazz Instrumental Album, Album of the Year ve Instrumental composing kategorilerinde, 51. Grammy'ye aday olacak.

Albümünün kapak fotoğrafları fotoğraf üstadı Ara Güler imzasını taşıyor. Ara Güler'in, İstanbul'un efsanevi güzelliklerini tüm dünyaya anlatan siyah beyaz fotoğrafları Atakoğlu'nun albümünde bir kez daha dile geliyor.

Yorumlar

  • albumu daha cikisindan 4 ay once los angeles da dinleme firsati bulmustum. calisilan isimler cok guzel, fakat ben albumun beste ve performans acisindan notunu vasat olarak bulmustum. mike stern albumdeki bence performansi bekledigimin cok altinda idi. ama "painted on water" da bambaska bir sekilde turk dinleyicisinin karsisina cikacak kanaatimce.
    Üye
    maxmax
    Tarih
    21 Ocak 2008 00:00
  • yazı bence de saçma olmuş fakat,"en iyi" tartışmasıyla ortalığı bulandırmak yerine,türkiye'nin de dünya çapında sanat eserleri çıkarabileceğini takdir eden yorumlar yazılması daha hoş olurdu.bazı konularda türkiye artık tercih edilen bir ülke olmayı başarıyor.
    Üye
    rehareha
    Tarih
    18 Ocak 2008 00:00
  • ya bu en iyi müzisyen muhabetti beni geriyo yav ne iyisi neye göre kime göre iyi ne kadar iyi olursan ol birileri seni hep begenmiycek demekki en iyi diye bişey yok başarılı veya profosyonel var bu kavramı iyice anlayalım...
    Üye
    jagler7
    Tarih
    18 Ocak 2008 00:00
  • müzikde en iyi diye bir şey yoktur müziğin sonu yokdur dünyanın en iyi davulcusu mevzusuna gelince herkesin bir idolü vardır en bu en iyi demek haksızlık olur steve gadd ve steve smith varken bu adamı abartmak o kadar iyi değil açıkcası
    Üye
    korn1903
    Tarih
    17 Ocak 2008 00:00
  • @ Trailblazer, sonuna kadar haklısın...
    Üye
    orestes
    Tarih
    16 Ocak 2008 00:00
  • İstanbul in blu ne? bi Türkçe karalasalardı
    Üye
    kare-te
    Tarih
    15 Ocak 2008 00:00
  • asansör müziği ne yahu...çok sert bir tabir olmuş bence...En iyi müzisyen diye birşey yoktur tabi. isimlerin hepsi de çok iyi, çok sevindim, umarım beraber gelirler bir konsere.
    Üye
    bismomagnesie
    Tarih
    15 Ocak 2008 00:00
  • Tanıtım yazısını yazan arkadaş fena halde tazyiklere gelmiş, Trailblazer'a hak vermemek mümkün değil. Böyle popülist dille yazılmış abuk tanıtımların bu albüme zarar verme olasılığı da var, bunu da unutmayalım.
    Ek olarak, albümü aldığımı ve Atakoğlu'nun beni hiç hayal kırıklığına uğratmadığını söylemek istiyorum. Senelerdir asansör müziği besteleyerek yeteneğini harcayan bu piyanistin sonunda kendi düzeyini belli edeceği bir albüm yapması çok yerinde olmuş. Reşit Rey ile armoni çalışmış, caz piyano yarışmasında derece almış bir adamın sadece belgesel müzikleri yapmasına aklım ermiyordu pek (bu arada, Atakoğlu etrafta kendini şarkıcı zanneden pek çok şarkıcıdan kat kat daha iyi bir sese de sahip, bilmiyorum bunu değerlendirdiği birt albüm var mı ama..)

    Unutmadan söyleyeyim: Atakoğlu'nu asansör müziği bestelerinden tanıyıp sevenler bu albümü almasın, hayal kırıklığına uğrar (muhtemelen bu albümdeki müziği de anlamaz zaten..). Ancak caz dinleyicilerini kesinlikle fazlasıyla memnun edecek bir albüm.
    Trailblazer Mike Stern'e dikkat çekmiş, bir gitarcı olarak ben Wayne Krantz'in de çok önemli olduğunu söylemeliyim, kendine has bir tınısı olan ve bunu elde etmek işin uğraşan bir gitaristtir Krantz, onu da dinlemek için iyi bir şans bu albüm.
    Üye
    barrios
    Tarih
    15 Ocak 2008 00:00
  • Benim anlamadigim olay nedir bu abarti , bunu yazan el negro hernandez i nasil dunyanin en iyi davulcusu kabul edildiginden bahseder. Kim diyorki boyle birseyi .. boyle birsey yok ! tarz acisindan gayette siradan ve bir cok kisinin yurtdisindaki canli performanslarini artik sikilarak izledigi normal bir davulcudur hernandez ! ondan cok daha onemlisi burada cok daha onplanda cikmasi gereken birkac isim varsa o da Mike stern ve bob franceschini dir ( kendimin ve dunyadaki en cok dillerinden dusurmeyen insanlarin , unlu magazinlerde onları surekli kapak yapanlarin dusunceleridir ) asil dunya piyasasinda top listlerde yer alan adamlar bunlardir.
    Zaten en iyi diye bir cita yokki .....

    yazi cok sacma olmus bence ..
    Üye
    trailblazer
    Tarih
    15 Ocak 2008 00:00
Toplam 9 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler