Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

HEAVYMETALTR VOODOO MEDICINE RÖPORTAJI !!!!

27 Mart 2008 00:00
Heavymetaltr.com Röportaji (26 Mart 2008)


Cem "GrayRock" Bozkaya: Merhaba Tunç

TUNÇ VM: Selam nasilsin :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Tesekkürler, iyiyim. Istersen hemen röportaja baslayalim

TUNÇ VM: Süper olur baslayalim :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Önce biraz Voodoo Medicine’i taniyalim. Bize biraz anlat

TUNÇ VM: Evet 2004 yilinda Kadiköy’de bes adam toplandik ve ortak sevdigimiz bir seyler yapalim dedik buda tabiki müzik adina olucakti ve yaptik. Tek amacimiz Glam Sleaze tarzini en iyi ve en saglam sekilde göstermek ve tanitmak :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Ilk basladiginiz günler ile bugün arasindaki fark nedir ?

TUNÇ VM: Ilk basladigimizda kimseler bilmiyordu. Özellikle Kadiköy ve çevresinde bizim tanidiklarimiz bu tarzdan bihaberlerdi ve çok zorlu zamanlar geçirdik, ilk basinda millete göstermek ve akillarina sokmak için bir ton ilginç partiler ve isler yaptik, akilda kalmak için ve saniyorumki basardik. Ama simdi ise bakiyorumki o zamandan bu zamana Voodoo büyüsüne bir çok arkadasimiz bizim gibi kapildi.

Cem "GrayRock" Bozkaya: Grubun genel olarak etkilendigi müzik türleri, müzisyen ve gruplar arasinda kimler var ?

TUNÇ VM: Hepimizin ortak, tek tutkusu Hard Rock Sleaze Glam. Ama herkesin tabii ki farkli sevdigi tarzlarda var. Jazz, Klasik vs. gibi... Müzisyen olarak tabii ki Sleaze Glam tarzindan herifler var; Vince Neil, Steven Tyler, Bon Jovi, Eddie Van Halen, Bret Michaels vs... Gruplar ise Van Halen, Skid Row, Mötley Crüe, Def Leppard, Dokken, Aerosmith vs...
David Coverdale’i unutmayalim :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Ehehe :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Türkiye’de çok fazla Glam Rock yapan grup yok. Ve Glam Rock müzigine yeterince ilgi de yok. Bunu nasil yorumluyorsunuz ?

TUNÇ VM: Sadece aci bir durum aslinda. Bizden kaynaklanmiyor, bu gruplarin en basindan T ürkiye’yi siki tutup burda konserler verselerde adam gibi hersey degisik olurdu bide dedigim gibi altini çiziyorum Türkiye’de bir çok sey daha gelismedi ve kalkip jonjonlu tipleri buraya getirirseniz neler olucagini tahmin ediyosunuz.. Ve anca su zamanlarda taninmaya baslandi bu tarz. 3 - 5 grup geldi ve insanlar bilinçlendi sanirim ve kendilerine sinirlar koymayi bildiler.

Cem "GrayRock" Bozkaya: Türkiye’de Glam yapmak biraz zor. Tarz açisindan olsun, sözler olsun, gerçekten zor bildiginiz gibi. Ve dolayisiyla sorum: Bu müzik sizin için gerçekten sadece hobi mi, yoksa ugruna bir seyler feda edebileceginiz bir tutku mu ?

TUNÇ VM: Ugruna bir çok seyi feda ettik ve basladik. En basindan beri ailelerimizi ortaya koyduk, yasam biçimlerini, insanlari, tepkileri, ve atgözlügü takmis insanlari ortaya koyduk ve birçok seyden feda ettik. Bazen bendigimiz cidden yiprandi, yok olmaya kadar gitti. Bu bir yasam biçimi ve tutku, her zamanda bu böyle olucak bizim için. Bu büyüye bizde kapildik, adimiz gibi ve büyü güçlü etkisinden çikamiyoruz :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Voodoo Medicine ismi nereden geliyor ?

TUNÇ VM: Güzel ve ilginç bir soru hatta süper iyiki sordun :) Aerosmith Pump albümünde yer alan bir sarki "Voodoo Hoodoo Medicine Man" Iste bunu Voodoo Medicine haline çevirdik bizde amacimiz büyümüz ile insanlari müzigimize çekmek tutku haline getirmek :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Bir kaç besteniz var. Tabir-i caizse: Malzemeleriniz nelerdir ve sözleri kim(kimler) yaziyor ?

TUNÇ VM: Sözler bizde herzaman ortak yapiliyor birlesip masaya oturulur ve bütün malzemeler ortaya dökülür. Ruhsal ve normal yasantilarimiz bunlardan esinlenerek güzel seyler çikarmaya çalisiriz :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Türkçe sözler yaziyorsunuz! Glam Rock’in ruhunu kaybettigini düsünüyor musunuz ? Ve Neden Türkçe ?

TUNÇ VM: Evet bu yüzden "Ruhunu Serbest Birak" diye parça yaptik. Serbest kalsinki rahatça ilerlesin :) kaybetti uzun süre birçok kimseler underground olarak takildi bu tarzi sanirim ve insallah biz bizim gibilerle yol almaya devam edicek. Türkiye sinirlarinda zaten bilinmeyen bir tarzi Ingilizce yaparsaniz yerin altinda kalirsiniz herzaman...

Cem "GrayRock" Bozkaya: Grupta herkes "Müzigi gerçekten sevdigim elemanlarla yapiyorum" diyebilirler mi ?

TUNÇ VM: Ben sahsim adina: Evet, bu bir evlilik gibi. Uzun süredir birlikteyiz ve "tamamdir", "budur iste adamlar" dedigim oldu :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Suan sadece Voodoo Medicine mi var ? Çalistiginiz baska gruplar var mi ?

TUNÇ VM: Hayir yok. Zaten gerekte yok. Çok yogun konserler ve stüdyo çalismalari ile geçiyor :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Müzikten baska tutkulariniz var mi ?

TUNÇ VM: Sinema, fotografçilik ve Izmir

Cem "GrayRock" Bozkaya: Oldukça keyifli bir sahne grubusunuz, ilerdeki konserler için düsündügünüz bazi özel sovlar var mi ? Belki heavymetaltr.com üyeleriyle paylasmak istersin :)

TUNÇ VM: Süperr.. Evet Kiss gibi alevler, sisler, kizlar, fisekler olucak. Çok uçtum dimi :) Olucaktir birgün ama eminim hep birlikte görecegiz :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Konserlerde yasadiginiz en ilginç olay nedir ?

TUNÇ VM: Son parçamizdi "Mötley Crüe - Kickstart My Heart" çalarken (Stage dive) yani millet birbirlerinin omuzlarina çikarak sahneye gelmeye çalisti o derece millet coskuluydu ve biz de uçmustuk. Mesela çok kalabalik oldugunda seyirciden aldigimiz reaksiyon bizi bitiriyor...

Cem "GrayRock" Bozkaya: Benim sorularim bu kadar. Eklemek istedigin bir seyler var mi ?

TUNÇ VM: Heavymetaltr.com’a ve sana çok tesekkür ediyoruz. Hala bu 80’ler Sleaze tarzini seven destekleyen insanlarin olmasi ve bizim gibi underground takilan gruplarla iletisim halinde olmasi süper ve mutluluk verici hersey için tesekkürler burayi birgün L.A. haline çeviricez Keep on sleazin’ :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Biz tesekkür ediyoruz bu tarz müzigi bizlere unutturmadigin ve birilerinin bu müzigi dinledigini ve icra ettigini hatirlattiginiz için...

TUNÇ VM: Eyvallah. Bu bizim için onur verici. Insanlar bilinçli ve severek dinledigi sürece büyümüzle hep burda kalacagiz :)

Cem "GrayRock" Bozkaya: Basarilar diliyorum tüm heavymetaltr.com adina...

TUNÇ VM: Tesekkürler kolay gelsin.

Cem "GrayRock" Bozkaya: Sagol

Yorumlar

Taze haberler