Cenk Han Alkaya, müziğe lise çağlarında davul çalarak başladı. Bu dönemde ilk davulunu alan Alkaya,
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Yeni Albüm :: Cenk Han Alkaya - Gülmeyi Dene

    18 Haziran 2008 00:00

    1973 İstanbul doğumlu olan Cenk Han Alkaya, müziğe lise çağlarında davul çalarak başladı. Bu dönemde ilk davulunu alan Alkaya, Dolmuş Drivers, Cobra ve Indians gibi gruplarla İstanbul’un çeşitli mekanlarında sahneye çıktı.

    Türkiye’nin önde gelen müzisyenleriyle aynı sahneyi paylaştığı bu zaman içinde kendini geliştirme fırsatı bulan Cenk Han Alkaya, 1998 yılında sadece davul çalmanın kendisine yetmediğini fark etti ve 2005 yılında kaybettiğimiz opera sanatçısı Nuri Candaş’tan 2 sene boyunca şan dersleri aldı.

    2000 yılında çalıştığı gruplarda alternatif rock cover’larını çalan Cenk Han Alkaya, o dönem içinde hem rock akımlarından hem 80’lerin new wave sound’undan hem de kendini yakın hissettiği indie rock’tan etkilenerek yazıp bestelediği parçalarla kendi müziğini oluşturdu.

    2002 yılında Marmara Üniversitesi Seramik bölümünden mezun olduktan sonra halen hobi olarak sürdürdüğü çalışmaları için atölyesini açtı.

    Bu dönem içinde müzikten kopmayan, bir yandan kendi parçalarını yazıp besteleyen Alkaya, 2002 yılında kendisinin vokalistliğini yaptığı ve içlerinde Mert Alkaya, Berk Evren ve Serkan Özgen’in bulunduğu Sodapop adını verdiği grubu kurdu. Zaman içinde Türk Rock sahnesinin önemli isimlerini aynı sahnede buluşturan bir grup haline gelen Sodapop, o dönem içinde İstanbul’da sahne alan ve en sevilen cover gruplarından biri haline geldi.

    Cenk Han Alkaya, 2000 yılından beri kendi yazıp bestelediği parçalarını bir albüm haline getirmeye karar verdi ve Faruk Kavi, Mert Alkaya ve Serkan Çeliköz ile birlikte 4 senelik bir çalışma sonucunda "Gülmeyi Dene" adını taşıyan ilk solo albümünü tamamladı. Albüm, 2008’in Mayıs ayında On-Air etiketiyle raflardaki yerini aldı.

    Yorumlar

    • +1
      Üye
      kyakuz
      Tarih
      4 Temmuz 2008 00:00
    • 28 Haziran 2008 Cumartesi | Yazan: stütün

      Albüm çıkaran tüm insanlar emek+para harcıyor, herkese saygımız sonsuz zaten. Ama sevmek zorunda değiliz kişiyi/yaptığı müziği. Saygıya davet ediyorsun, çok güzel; ama önce sen saygı göstermeyi öğrenmelisin.
      Nedense herkesin ağzına düştü "saygı" kavramı.
      Üye
      insane_im
      Tarih
      3 Temmuz 2008 00:00
    • Myspace'ten tanıdığımız simalardan kendisi. Hayırlı olsun.
      Üye
      rip van winkle
      Tarih
      30 Haziran 2008 00:00
    • yorumları okudum
      albümün adını begenmiş adamı sevmiyormuş...eminim o adamda sana bayılıyordur dedim içimden sonra mp3 ü yokmu demiş diğeri herşeye söyleyecek lafı olan ama emeğe saygı diyince yok olan birileri aklıma geldi...biri fasa fiso demiş albüm için okadar basit yazmak değilmi fasa fiso ,,,budur yani kaç kere dinledin albümü
      satın aldın paranmı yandı dinledin beyenmedinmi hiç sanmam
      ..adam davulda çalmış şarkıda söylemiş bestede yapmış nedir acaba diye çok merak edip araştırıp adamın ticari kaygılardan dolayı davulu bıraktığını bulmuş keşfetmiş bir dedektifte aramızda maşallah ...bunca yazılan saçmalıklardan sonra artık sıkıla çekine güzel şarkılarda var bence :) demiş biriside
      ben cenkhan alkaya nın klip şarkısını begendim dinledim bir daha dinledim albümünü dün aldım para verdim inanın
      salla gitsin albümü demiş biride sallayamadım kusura bakmasın emek veren her müzisyenin emeğine lütfen saygıya davet ediyorum
      Üye
      stütün
      Tarih
      28 Haziran 2008 00:00
    • güzel şarkılar var. bence:)
      Üye
      kalihoras_song
      Tarih
      23 Haziran 2008 00:00
    • Sadece davul çalmanın kendisine yetmediğini mi farketmiş :D yapmasın Allah aşkına sakın o "kendisi davul çalmaya yetmedi" ya da "ticari kaygıları vardı ve davul çalmayı bıraktı" falan olmasın?
      Üye
      Kaanko
      Tarih
      23 Haziran 2008 00:00
    • ticari kaygısı olmayan bir albüm
      müzik için yapılan bir çalışmayı bu kadar çabuk karalamadan önce böyle bir albümün oluşmasının ne kadar zor olduğunu bu zahmete kolay kolay girilmeyeceğini bilmenizi umardım
      Üye
      Loki
      Tarih
      23 Haziran 2008 00:00
    • antipatik
      Üye
      zlash
      Tarih
      22 Haziran 2008 00:00
    • dolmuş drivers ((: gruba gel arkadaş.
      haberi bekçi eklemiş dinlemiş beğenmiş demek ama fasa fiso geldi bana bu adam ve albümü.
      Üye
      kyakuz
      Tarih
      21 Haziran 2008 00:00
    • salla gitsin albüm (:
      Üye
      kyakuz
      Tarih
      21 Haziran 2008 00:00
    • mp3 ü yok muu meheheh
      Üye
      gergedan
      Tarih
      19 Haziran 2008 00:00
    • Albümün adını beğendim, ama bu adamı sevmiyorum :)
      Üye
      insane_im
      Tarih
      18 Haziran 2008 00:00
    Toplam 12 yorum var. Tüm yorumlar »

    Taze haberler