Sakin Ars Longa Zaman: 26 Temmuz 2008 Cumartesi - 22:00 Mekan: Studio Live - Taksim - İstanbul Fiyat: - Kapıda bilet fiyatı">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Ars Longa & Sakin @ Studio Live - Taksim - İstanbul

15 Temmuz 2008 00:00
Sahnede:
Sakin
Ars Longa
Zaman: 26 Temmuz 2008 Cumartesi - 22:00
Mekan: Studio Live - Taksim - İstanbul
Fiyat:
- Kapıda bilet fiyatı 20 YTL
- Konser mekanına kanun gereği sadece 18 ve üzeri yaştakiler girebilir.
- Konser mekanında herhangi bir şekilde ses ve/veya görüntü kaydı almak yasaktır.
- Kapı Açılış: 22:00 / Konser: 23:00
Bilet: biletix.com

‘sebepsiz ve sonuçsuz, denek hayatım’

Sakin, “hayat” albümünün ilk video klibi ‘denek hayatım’ın çıkışını özel bir konserle kutlamak ve bu şarkının ithaf edildiği, 22 Temmuz 2004’de yaşanan Pamukova tren faciasını anmak amacıyla 26 Temmuz Cuma STUDIO LIVE’da!

Son zamanlarda Binbomania ve Masstival gibi önemli İstanbul festivallerinde kendini gösteren sakin, bu sefer daha küçük ve sıcak bir ortamda paylaşmak istediği şarkılarıyla Studio Live’da bir konser veriyor!

Birçok tanınmış grubun sivrilmesine önayak olan Peyote isimli kült mekanda kendine sadık bir takipçi kitlesi edindikten sonra, ilk büyük festival performansını MTV Türkiye’nin canlı yayınladığı RADARLIVE 2007’nin ana sahnesinde sergiledi. Aynı yılda Zeytinli Rock ve Converse All Stars Festivali’nde yer alan, ayrıca mor ve ötesi’nin ön grubu olarak bir Ege Turnesi’ ne çıkan sakin, kitlesini daha da büyüterek MySpace sayfasında 250.000’e yaklaşan ziyaret ve dinlenme sayılarıyla da dikkat çekiyor. Farklı şehirlerde doğup bir gün sakin isimli bu grupta buluşmak için dünyaya gelmiş hissi veren dört üyeden oluşan bu sıradışı grubun şarkılarında gitarların sürüklediği iğneleyici melodiler, kırılgan vokaller ve vurucu sözler ile sağlam bir ritmik altyapıya oturuyor.

Sakin’in Volkan Gürkan (KIL) prodüktörlüğünde üretilen, Londra’da Louis Read tarafından mikslenen birinci albümü “Hayat”ın, ilk video klip şarkısı, bu konserin de temasını oluşturan “Denek Hayatım”; şarkı, Pamukova’da yaşanmış olan tren faciasının bize bir kez daha hatırlattığı ‘hayatı denek olarak yaşamak’, ‘denek olmak’, bunun kaçınılmazlığı, acısı ve yaşanan her facia ile sunulan acı tellallığının ders çıkarılamaz sonucunu dillendirmeye çalışıyor. Şarkı şimdiden ciddi bir etki yaratarak erken bir klasiğe dönüşme potansiyelini kanıtladı. Albümde, grubun farklı müzikal ve yaratıcı yönlerini güçlü şekilde yansıtan diğer şarkılar “Laleler Beyaz”, “Edepsiz Komedya”, “İkarus Başarsa” ve epik bir kapanış şarkısı olan “Sentetik Sezar”. Albümün lansmanını 600 kişinin katılımlıyla STUDIO LIVE’da gerçekleştiren sakin, bu sefer yeni şarkıları da seslendireceği bir konser için üçüncü kez aynı mekana dönüyor...Siz de orada olun.

(Ön Grup: Ars Longa)

sakin:
Özdemir Dereli (gitar / vokal)
Onur Özdemir (vokal / gitar)
Cenker Kökten (bas)
Soner Özışık (davul / vokal)

Yorumlar

  • 26 Ekim Ars Longa ile başlayan ve ardından Edepsiz Komedya klibinin ilk gösterimi ile muhteşem Sakin konseri o konsere dair ne güzel şeyler yaşandı o gece...
    Birlikte aynı sahneyi paylaşacakları nice konserler görmek dileğiyle...
    Üye
    pamfilya
    Tarih
    11 Ocak 2009 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler