Jimi Hendrix'in Londra'daki bir canlı performansı sırasında ateşe verdiği gitarı eylül ayında açık artırmaya çıkarılıyor. 1965
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Jimi Hendrix'in yaktığı gitar satılık!

    28 Temmuz 2008 00:00
    Jimi Hendrix'in Londra'daki bir canlı performansı sırasında ateşe verdiği gitarı eylül ayında açık artırmaya çıkarılıyor.

    1965 Fender Stratocaster'i Hendrix, Londra'daki Astoria Tiyatrosu'nda 1967 yılında çakmak benzini dökerek ateşe vermişti. Olaydan sonra Hendrix, hafif yanma tedavisi görmek için hastaneye kaldırılmıştı. Hendrix, gitarını ilk kez yaktığı bu konserden sonra bu gösteriyi Monterey Pop Festivali'nde tekrarlamıştı. Geçen yıl ortaya çıkan gitarı, sanatçının basın sorumlusu ve yakın arkadaşı Tony Garland sanatçının ailesinin evinde buldu.

    Açık artırma şirketi Fame Bureau'nun satın alma sorumlusu Ted Owen, "Hendrix'in gitarını yakması, canlı performansta bir dönüm noktasıdır. Çıtayı yükseltti ve bugün hala taklit edilen gösterilerin yolunu açtı," diye konuştu. Artırmanın 4 Eylül 2008 Perşembe günü düzenleneceği bildirildi.

    1968 yılındaki bir Miami konserinde ateşe verilen başka bir gitar, 2002 yılında açık artırmaya çıkarılmış, ancak satılamamıştı. Uzmanların, Garland'ın bulduğu gitarın Astoria'daki gitar olduğu kanısına varmalarından önce, Miami konserindekinin ilk yakılan gitar olduğu düşünülüyordu.

    Gitara, Guitar & Bass dergisinin temmuz sayısında 21 sayfa ayrıldı. Diğerlerinden farklı gövdesi, Astoria konserinden iki gün önce verilen Marquee Club konserinin video çekimlerinde görülebiliyor.

    Kaynak:rollingstone.com.tr

    Yorumlar

    • video Kaydı var mı
      bunun?
      elimizde yangın söndürücüyle seyredelim :P
      Üye
      difference
      Tarih
      4 Temmuz 2009 00:00
    • Bu gitarı yakarken demişki " Bu gitarın ateşi söner ama blues 'un ateşi asla sönmez." demiş. Ayrıca bu gitara 1 milyon dolara alıcı bulucağı bekleniyormuş. O yüzden kim alır falan yaaa gibi yorumlar yapmayın...
      4 Ağustos 2008 Pazartesi | Yazan: __MetaL4ever__

      tamam abi
      Üye
      marklanegan
      Tarih
      5 Ağustos 2008 00:00
    • Bu gitarı yakarken demişki " Bu gitarın ateşi söner ama blues 'un ateşi asla sönmez." demiş. Ayrıca bu gitara 1 milyon dolara alıcı bulucağı bekleniyormuş. O yüzden kim alır falan yaaa gibi yorumlar yapmayın...
      Üye
      __MetaL4ever__
      Tarih
      4 Ağustos 2008 00:00
    • yok o gitarı çakmakla değil kibritle yaktı ama o kibritler çürümüştür artık bulamayız
      Üye
      halim_duman_35
      Tarih
      4 Ağustos 2008 00:00
    • hendrixsin kucağındaydı o gitar bir zamanlar, öyle büyük bi üstadın kırık dökük ya da yanmış kül olmuş gitarı elinde olcak. ama sen bunun nedemek olduğunu anlayamazsın işte !
      Üye
      Gitarist_ouz
      Tarih
      4 Ağustos 2008 00:00
    • yakında yaktığı çakmağıda bulurlar :D
      Üye
      by_bora
      Tarih
      4 Ağustos 2008 00:00
    • blues ve rock a aykırı insan jimi hendrix.çoğu kişiye göre gelmiş geçmiş en sağlam elektrocu.bu adamın hızından ya da duygusal çalışından kaynaklanan bir şey değil ! pentatonik dizide gitarı yarmış,bildiğimiz sağ el elektroyu almış sol eline sürekli solda çalmış,hatta fantezilerini telleri farklı yerlere takıp edip yine de çok çok iyi bir çalışla oturtmuş,gitar kırma işiymiş, yakma olayıymış ilk bunları da gerçekleştirmiş üstad insandır.konserde yakarken ya da kırarken insanların bakışları gerçekten bu adam deli olmalı bunu nasıl yapabilr ki bakışıdır.bir 69-70 amerika konserlerine göz atın isterseniz.ve bilin ki bugün jimi hendrix den temelini aldığını söyleyen harika solocular ( slash,steve rai vaughen,joe satriani tabi ki yavuz çetin de) onun açtığı yolu daha kaliteli ekipman ve sistemle bugüne taşımışlardır.
      Üye
      kararti
      Tarih
      1 Ağustos 2008 00:00
    • Yaşayan dandik metallica nın bagetini almak için yaralanan insanlar var.. Jimi'nin yanmış gitarına "paha biçilemez"
      Üye
      Calgon
      Tarih
      31 Temmuz 2008 00:00
    • benim gitarın telleri çok eski. çalan tetanoz olur. bende hafif tetanoz tedavisi gördüm. 100 ytl'ye bırakıyorum açığı arttırması yoktur. temiz iş :D
      Üye
      uniqueCoder
      Tarih
      30 Temmuz 2008 00:00
    • babamın kafamda kırdığı odunu satıyorum, almak isteyenler benimle irtibata geçmeden önce banyo yapsın...
      Üye
      marklanegan
      Tarih
      30 Temmuz 2008 00:00
    • Düzen bunlar. Üç sene sonra da başka gitar çıkarırlar bunu da yaktı diye.

      """Londra'daki Astoria Tiyatrosu'nda 1967 yılında çakmak benzini dökerek ateşe vermişti. Olaydan sonra Hendrix, hafif yanma tedavisi görmek için hastaneye kaldırılmıştı."""

      Bu doğruysa bi şey diyemem ama bir kaç jimi biyografisi okudum, internetten bir sürü bilgi okudum böyle bir şeye hiç rastlamadım.

      Sonuçta Jimi Kara peygamber.
      Evet bir elçi.
      Siyah inci.
      Gitarın efendisi.
      Üye
      burgu
      Tarih
      30 Temmuz 2008 00:00
    • Ağlayasm geliyor yau ölmüş insaların eşyalarına neden bukadar değer veriliyor anlamıyorum şimdi bu gitara gidip milyon dolarlar vermek akıl karı bir iş mi ? o gitarın değeri okadar yapar mı ? Neymiş yakmışmış :)

      Bende emektar gitarımı satcam orjinal mexico el yapımı klasik gitarımı 130.000$ bırakıyorum..Yanmamışı var elimde benim gözüm öyle çok yükslerde değil eğer arzu eden varsa benle irtibata geçsin
      Üye
      dark_ambient
      Tarih
      30 Temmuz 2008 00:00
    • gitarın özelliği zaten jimi'den kaynaklanıyor... jiminin hatırları var üzerinde... lan param olsa alırdım.
      Üye
      Calgon
      Tarih
      29 Temmuz 2008 00:00
    • ahh ah o gitar yakılır mı ya :( :) bende olsa varyaaaa offff!! :D
      Üye
      irem999
      Tarih
      29 Temmuz 2008 00:00
    • bişiler yapılır herlade ya :D
      Üye
      direct-emre
      Tarih
      29 Temmuz 2008 00:00
    • yaktığı gitarı napıyım :/ :D
      Üye
      sunmoon_13
      Tarih
      29 Temmuz 2008 00:00
    Toplam 16 yorum var. Tüm yorumlar »

    Taze haberler