Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Metallica - Death Magnetic'in Parça Listesi ve Kapak Tasarımı

30 Temmuz 2008 00:00

Rick Rubin'in yapımcılığını üstlendiği ve eylül ayında çıkması beklenen albümdeki 10 parça, daha sonra Metallica tarafından da onaylandı.

Göze ilk çarpan parça, ReLoad'taki "Unforgiven II"den 11 yıl sonra çıkan "Unforgiven III". Diğer parça adları tamamen Metallica'vari kabuslar, intiharlar ve kıyamet günleriyle dolu. "The End of the Line" adlı parçaysa, Travelling Wilburys'in parçasıyla aynı ada sahip (parçanın cover olup olmadığı henüz bilinmiyor). Daha önce bildirilenin tersine, albümde "Death Magnetic" adında bir parça bulunmuyor.

İşte albümdeki parçaların sıralı listesi:

That Was Just Your Life
The End Of The Line
Broken, Beat & Scarred
The Day That Never Comes
All Nightmare Long
Cyanide
The Unforgiven III
The Judas Kiss
Suicide & Redemption
My Apocalypse

Albümün kapak tasarımı ise Kill 'Em All veya Master of Puppets kadar baba olmasa da Load ve Reload'tan daha iyi olduğunu söylemeye bile gerek yok.

Kaynak: rollingstone.com.tr

Yorumlar

  • hepsi mükemmel şarkıların özellikle unforgiven III ün solosu çok güzel.Her şarkının ayrı bir tadı var.Birde Judas Kiss şarkısının solosu mutheşem.Özellikle bu şarkıları dinlemenizi tercih ederim.
    Üye
    metallica0408
    Tarih
    6 Ekim 2008 00:00
  • Death Magnetic Metallica'nın kendi eskilerine dönüşü değil genel olarak Heavy Metal Rifflerine geri dönüştür. Ayrıca sevgili Jonathan; Yaşının 22 olmasına rağmen akıl yaşın oldukça küçük. Kapak tasarımı sade ve güzel. Anlamlı. Ve St.Anger'da grup iç çöküşteydi. Bırakın güzel bir albüm çıkarmayı albüm çıkarmaları, bununla mücadele etmeleri bile bir onurdur. Şuna kalıbımı basarım ki dünyadaki bütün gruplar Metallica'yı hep kıskanmıştır. Çünkü diğer gruplar (Exodus, Slayer, Sodom) gibi Thrash grupları sadece yıllarca Thrash yapmak için bi taraflarını kastılar yıllarca. Laf olsun diye yani. Metallica 1986'dan beri bişeylerle savaşıyor kendi içinde. Bişeyler yaşayıp onları yazıyor James Hetfiled. Lars Ulrich dünyanın en iyi DOĞAÇ DAVUL ÇALAN davulcusudur. Davul çalmayı 3 dk boyunca 64lük twin gidip üstüne ritim atmak sananlar kendinizi kandırmayın boş boş. Gitar teknikleri olmadan 4 tane mükemmel albüm çıkardılar ki bu şarkıların çoğu gitar tekniği 1991 yılına kadar hiç olmayan James Hetfiled tarafından yazılmıştır. Her daim kendi isteklerini yaptılar ki bu çok güzel bişey. Bunun anlamı ne biliyo musunuz ? Rol yapmamak. Lars 91de veya 96da atamaz mıydı 64lük twin yine ? Ya da James yazamaz mıydı Thrash şarkılar yine. Çok rahat yazarlardı. Ama kendi isteklerine gittiler. Ve yeni albüme gelelim. Bu albüm ortalığı yıkacak. Kesinlikle eski riffler, old school bi hava. Bazı gruplar çatlayacak :) Yazan: OrionTurk (Metallica Türkiye Resmi Chapter) ailesinden Soner Erilmez. www.orionturk.com adresine girip o bilip bilmeden bok attığınız MetallicA adına bildiklerinizden daha iyisini bulabilirsiniz. Bu doğru çünkü bu Türkiye Resmi Sitesi. Kurucusu MetallicA'nın Türkiyede bağlantıya geçtiği bir isim. Bilenler bilmeyenlere daha fazlasını anlatsınlar. İyi geceler.
    Üye
    COWBlackened
    Tarih
    2 Eylül 2008 00:00
  • kapak tasarımının kombinasyonu güzel olmuş ama daha orijinal olabilirdi diyorum :)
    Üye
    ArChAnGeL_
    Tarih
    6 Ağustos 2008 00:00
  • linki düzeltiyorum; http://tinyurl.com/65qc9w
    Üye
    dinoege
    Tarih
    5 Ağustos 2008 00:00
  • Albüm tarihi 12 Eylül 2008 olarak açıklandı ve ayrıca Ağustos ayı içerisinde "The Day That Never Comes" şarkısı single olarak çıkacakmış. http://tinyurl.com/65qc9w
    Üye
    dinoege
    Tarih
    5 Ağustos 2008 00:00
  • o degilde ben suna takıldım...

    grup kurmaları ve bi 30 yıl müzik ortamnında bulunmaları gerekir

    cooook enterasan cok..sanki bu adamlar dünkü cocuklar bu alemde. Belki de bilmezsin tabi bazı seylerin öncüleri olduklarını..



    nasıl bulunmuyor death magnetic diye parçaları var hatta istanbul konseri sonrası ntv muhabiri ile yapılan röportajda james'ten parçayı mırıldanmasını istedi ve oda söyledi
    2 Ağustos 2008 Cumartesi | Yazan: ugursuz

    hayır arkadasım James Hetfield daha cok kafa bulmak ve Banu Güven'in sıkıstırması üzerine sadece Death Magnetic deyip arkasından "that's funny" seklinde cümle getirdi..Bi nevi albümü tanıtım diyelim biz buna sarkı deqil yani..=)
    Üye
    ExoduseM
    Tarih
    4 Ağustos 2008 00:00
  • St. Anger yüzünden metallica b.k atanları susturucağına benziyor bu albüm öreneğin Megadeth gibi grupları
    Üye
    __MetaL4ever__
    Tarih
    4 Ağustos 2008 00:00
  • 4 Ağustos 2008 Pazartesi | Yazan: pesimist


    Yok birader sandiago garajı bıraktı. Şimdi adamın sözcüsü müsün diyeceksin. Bende adamla baya bir muhabbetim diyeceğim.
    Üye
    linde_
    Tarih
    4 Ağustos 2008 00:00
  • jonathan544200
    nuri senmisin?
    ya da sandiago ramon ?
    Üye
    pesimist
    Tarih
    4 Ağustos 2008 00:00
  • Madem ki ikna olman için çaldıkları şeyler "birşeye benzeyen" müzisyenleri kaale alacaksın, bu ölçütüne göre otorite kabul edeceğin bir gruptan, dream theater'dan örnek vereyim. Grubun lideri diyebileceğimiz perküsyonisti Mike Portnoy'la yakın bir zamanda Death Magnetic'in nasıl bir albüm olacağına dair yorumunun sorulduğu bir röportaj yapıldı. Portnoy da, albümün hangi yöne doğru olacağını kestiremediğini, ancak St. Anger'ın sertleşme, parçaların uzunlaşması ve yeni şeyler arama bakımından Load ve Reload'dan sonra (bunların kendisine göre olmadığını ve fazla bluesy olduğunu söylüyordu) iyiye doğru bir gelişme-hareketlenme olduğunu söyledi. Death Magnetic'i de bu yönde görüyor Metallica'nın hayranı olan bu şahsiyet.

    Yani en başta değişiklik yapmıyorlar diye burun kıvırıyordun, şimdi de yaptıkları değişikliği beğenmiyorsun. Eğer Red Hot ile Metallica arasında senin için olan fark, müzik zevkinden ibaretse, bu tip konuları tartışmana gerek bile yok.
    Üye
    kgk
    Tarih
    4 Ağustos 2008 00:00
  • ya canıtın kardesimmm..kimle kimi karsılastıryosun yaa...bi de soyle dusunn..su an dunyanın en iyi en saglam grupları albumlerinde ya da konserlerinde birer ikişer metallica cover ları calıyolarrr...ben hic bi grubun red hot cover i yaptıgını duymadımm...dream theater californication calsın o zaman konserlerde...demekki eskimemis hala sarkılar...hala tutuluyo...haklısınn tabii metallica nereye yakalıyo red hot'ı :9 ) :p ...
    Üye
    girayacar
    Tarih
    4 Ağustos 2008 00:00
  • Nelerle uğraşıyoruz yahu..
    Üye
    Ktulu
    Tarih
    4 Ağustos 2008 00:00
  • Metallica kaka, RHCP cici. Oldu mu canım bitanem.. Mutlu musun şimdi?
    Üye
    Ktulu
    Tarih
    4 Ağustos 2008 00:00
  • Adam gitarist tabi ki solo atacak solo atmayan gitariste ben gitarist demiyorum açıkcası bunda şaşıracak bişey yok yani. Cümle sonlarında ünlem işaretleriyle takviye falan yapılmış da bi yorumda. Bir gitaristin solo atması şaşılacak bişey değil görevi o işi o çaldığı enstrüman o tabi ki en iyi şekilde yapmak zorunda. Yani açıkcası James'in o çok da birşeye benzemeyen sololarını dinlemek için canının sıkılmasını beklemek gerekiyo anlaşılan böyle bi gitaristlik yok. Neyse uzayacak gene konu.
    Üye
    jonathan544200
    Tarih
    3 Ağustos 2008 00:00
  • Red Hot ile Metallica'yı 20 sene öncesi gibi olmak kulvarında karşılaştırmanın bir anlamı yok. Red Hot çok kaliteli bir grup ve neredeyse aynı başarılı müziği icra ettiği için övgüyü hakediyor. Ancak 20 yaşındayken yaptığın müziği 45 yaşındayken yapabilmen konusunda Red Hot'ın yaşayacağı zorlukla Metallica'nınkini karşılaştırmak çooook anlamsız olur. Metallica'nın ilk 3-4 albümünde gösterdiği agresifliği hayatı boyunca sürdürmesine beşerin tabiyatı izin vermez. Çok ısrar ediyoruz diye adamlar geri dönmeye çalışıyor işte. Gayet de iyiler yaşlarına göre. Ride, Whiplash ve Motorbreath performansları inanılmazdı İstanbul'da. Red Hot çaba gerektirmeyen birşey yapmıyor; ama eskisi gibi çalmak için harcamaları gereken çaba, Metallica'nın dörtte biri bile olamaz.

    Bu arada Metallica'nın stüdyodaki gibi çaldığına katılmıyorum. Eminim Metallica'nın konserlerini biraz takip etmiş olan herkes, onların sürekli parçalara yenilik kattığına - hatta Hetfield'ın sıkılıp solo attığına!!! - katılacaktır.
    Üye
    kgk
    Tarih
    3 Ağustos 2008 00:00
  • Boşverin yahu he deyin geçsin.
    Üye
    Ktulu
    Tarih
    3 Ağustos 2008 00:00
  • Zırvalamıyorum!! John Frusciante canlı performlarda, Red Hot'un her şarkısına başka, değişik ve çok sağlam sololar atarak o şarkıyı orjinalinden daha da süpersonik bir duruma getirir ve 20 yıl önce yaptıları şarkıyı canlı dinlerken sanki yeni bi şarkısını dinliyormuşçasına keyif alırısn ve bu da Red Hot'un müzikal zakasının ve yaratıcılıklarının ne kadar üst seviyede olduğunun bir göstergesidir.James ve Kirk şarkılarını birebir çalarlar hep ve onu da cdden dinle hiç bir farkı yok insanlar yenilik isterler konserlerde biraz yaratıcılık beklerler One şarkısına mayın soundları koyarak introları geçeceksin Metallica eskidi artık!!
    Üye
    jonathan544200
    Tarih
    3 Ağustos 2008 00:00
  • kapak tasarımı güzelmiş =)
    Üye
    dont duu diz
    Tarih
    3 Ağustos 2008 00:00
  • jonathan544200 arkadaşım ne zırvalıyosun anlamadım??? red hot kim ya ???tarzları birbirinden tamamen farklı iki grup bunlar metallica gibi bi devden bahsediyoruz o gece ali sami yen de 20 yıllık whiplash çalarken orda olmanı isterdim. sen sanırım metallica konserinin olduğu gece serdar ortaçla eller havaya olanlardansın???red hot kim metallica kim güldürme beni...
    Üye
    ecstacyofgold
    Tarih
    3 Ağustos 2008 00:00
  • st anger dan iyi olacağı kesin
    Üye
    ugursuz
    Tarih
    2 Ağustos 2008 00:00
  • nasıl bulunmuyor death magnetic diye parçaları var hatta istanbul konseri sonrası ntv muhabiri ile yapılan röportajda james'ten parçayı mırıldanmasını istedi ve oda söyledi
    Üye
    ugursuz
    Tarih
    2 Ağustos 2008 00:00
  • Red Hot Chili Peppers 20 sene önceki gibi çalabiliyo hala daha ve bir 20 sene daha aynı şeklde çalabilirler. Ktulu arkadaş demiş ki bana Red Hot nire -Nere demek istiyo- Metallica nire -gene Nere demek istiyo ama olmuyo- bencede yani Metallica'nın Red Hot'ın seviyesine ulaşmasıiçin tekrardan doğmaları, grup kurmaları ve bi 30 yıl müzik ortamnında bulunmaları gerekir ozaman anca Red Hot'un arkasında bıraktığı ayak izleri görür ancak.Yani yetişebilmesi imkansız tartışmaya bile gerek yok
    Üye
    jonathan544200
    Tarih
    2 Ağustos 2008 00:00
  • Vallaha bence Metallica ne yaparsa kaliteli yapar. Enstrumanları üzerinde öyle çok yetenekli adamlar olmamalarına rağmen bu kadar sevilen ve güzel parçalar yapıyorlar. Afedersiniz sıçınca bile kaliteli sıçıyorlar. St. Anger da bunun göstergesidir. Tüm kötülüklerine rağmen verdiler belgeseli, hipnotize ettiler hepimizi. Death Magnetic, elbette ki eski albümler kadar kaliteli olmayacak. Siz 20 sene önceki haliniz gibi olabiliyor musunuz? Ama bana kalırsa Death Magnetic, Metallica'nın müziğini her daim "önyargısız" dinlemiş olanlara bir "oh" dedirtecektir.
    Üye
    kgk
    Tarih
    2 Ağustos 2008 00:00
  • Sema bana 20 haber sat sana 20 pound vereyim. Ne dersin ?

    Not: İngiltere'de konser var ya ondan lira bazında vermeyeceğim (:

    Albüm internete düşmüş ancak dinleme lüksüne erişemedim daha dinleyenler güzel güzel diyor ama. Bakalım nasıl bir albüm kapakta çok karizmatik yahu..
    Üye
    linde_
    Tarih
    1 Ağustos 2008 00:00
  • "The End of the Line" adlı parçaysa, Travelling Wilburys'in parçasıyla aynı ada sahip (parçanın cover olup olmadığı henüz bilinmiyor).


    Arch Enemy - End Of The Line gelmişti benim de aklıma ilk olarak. Ama cover olduğunu sanmıyorum. Olsa da resmi listede koymazlar zannımca.

    Daha önce bildirilenin tersine, albümde "Death Magnetic" adında bir parça bulunmuyor.


    Kirk'ün dediğine göre james bir parçada "Death Magnetic" diye bağırıyormuş, kendi aralarında karizmatik bulmuşlar bunu ve albüm adı yapmaya karar vermişler :P Ben onun yalancısıyım.

    jubei demiş ki:
    eski logoyu, orijinal olanı kullanmışlar kapakta o dikkatimi çekti..hmm..


    jubeicim Dream TV'deki röportajda Some Kind of Monster'daki gibi bunalımlı bir dönemi artık atlattıkların, artık "adam" olduklarını söyledi Kirk. St.Anger gibi sevenlerimizi o kadar üzmeyeceğiz ama tabii ki bu yaptığımız müziği dördümüz için yapıyoruz dedi. Dinlemek istemeyenlerin kulağını kapatmak gibi bir şansı da var dedi.. Yani bu logodan çok şey de çıkarmamak lazım.. Youtube'da parçalardan kısa kısa bölümleri olan birşey var ama ne kadar güvenilir bilmem. Benim beklediğim gibi değildi açıkçası. Gerçi ne beklediğimi sorarsanız pek de bilmiyorum aslında :P

    jonathan544200 demiş ki:
    Geçmişten bugüne çizgisinde kalan -ki ayrılıklara ve birleşmelere rağmen- tek grup Red Hot Chili Peppers'tir son albümlerinde de ıspatladılar ne olduklarını ve müziğin ne olduğunu


    Sevgili CANITIN;

    Metallica nire RHCP nire... Sapıtmayalım.

    sema_trnty demiş ki:
    Albümün kapak tasarımı ise Kill 'Em All veya Master of Puppets kadar baba olmasa da Load ve Reload'tan daha iyi olduğunu söylemeye bile gerek yok.


    Kill'em All nire Load-Reload nire diyorum kapak tasarımı açısından.. Ben pek beğendiğimi söylemem bu albümün kapağını eğer bu olacaksa tabii..
    Üye
    Ktulu
    Tarih
    1 Ağustos 2008 00:00
  • istanbul konserine gitmiş biri olarak şunu söyleyebilirim bu albüm metallicaya laf atanlara tam bi kapak niteliği taşıyacak.
    Üye
    ecstacyofgold
    Tarih
    1 Ağustos 2008 00:00
  • yok ya olmuyo işte kasmasınlar artık , adlarına güvenerek albüm yapmasınlar.Yani şu açıdan ele alırsak Metallica yeni yetme bi grup olsa ve piyasaya St.Anger gibi bir albümle dalsaydı tutunamazdı bu konuda herkes hemfikir olmalı.Geçmişten bugüne çizgisinde kalan -ki ayrılıklara ve birleşmelere rağmen- tek grup Red Hot Chili Peppers'tir son albümlerinde de ıspatladılar ne olduklarını ve müziğin ne olduğunu adlarına güvenerek dandik dandik albümler yapmadılar neyse uzayacak konu kestim
    Üye
    jonathan544200
    Tarih
    1 Ağustos 2008 00:00
  • kill'em all'un çok baba bir kapak tasarımı varmış bunu da öğrenmiş olduk..
    Üye
    heretixlave
    Tarih
    31 Temmuz 2008 00:00
  • eski logoyu, orijinal olanı kullanmışlar kapakta o dikkatimi çekti..hmm..
    Üye
    jubei
    Tarih
    31 Temmuz 2008 00:00
  • Beton'un özel haberi:
    Purple Concerts'in 2009 yılında düzenleyeceği 2 günlük festivalin 1 ci headliner 'ı yeni albümüyle Metallica grubu.Katılımın 80-90.000 olarak beklendiği festivalin biletleri Aralık ayında satışa çıkacak.
    Üye
    APignorance
    Tarih
    31 Temmuz 2008 00:00
  • The Unforgiven III :| testere filmiyle seri de yarışır bu şarkı :) seviyorum ikisine de üçüncüsünün introsunu dinledim. giriş aynı zaten fakat dinlediğim 5-10 sn.lik bölüm de de fena değil gibi geliyor.
    Üye
    NeGüZeL_İsTnbL
    Tarih
    31 Temmuz 2008 00:00
  • lars st.anger daki davulu kullanmaz umarım.teneke gibi =)unforgiven III ü merak ettim ama.
    Üye
    then thou
    Tarih
    30 Temmuz 2008 00:00
  • umuyorum ki eski metallica tadını tekrar yakalarız bu albümle
    Üye
    pentagram_x
    Tarih
    30 Temmuz 2008 00:00
Toplam 33 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler