Talking Heads frontman'i David Byrne ve ünlü yapımcı Brian Eno, 27 yıldır ilk">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

David Byrne ve Brian Eno'dan albüm

4 Ağustos 2008 00:00

Talking Heads frontman'i David Byrne ve ünlü yapımcı Brian Eno, 27 yıldır ilk kez birlikte bir albüme imza atıyor. 11 parçadan oluşan albüm, ağustos ayında piyasaya çıkıyor.

Efsanevi Talking Heads frontman'i David Byrne'la, en az onun kadar tanınan sanatçı ve yapımcı Brian Eno, 27 yıldır ilk kez birlikte bir albüme imza atıyor: Everything That Happens Will Happen Today.

Albümdeki ilk parça ve çıkacak ilk single "Strange Overtones", 4 Ağustos'tan itibaren ücretsiz olarak download edilebilecek. 11 parçadan oluşan albümse 18 Ağustos'ta çıkıyor.

Everything That Happens Will Happen Today, 1981 tarihli My Life In the Bush of Ghosts'tan sonra, üretken ikilinin çıkardığı ilk albüm. Byrne, "Tanıdık bir his veriyor, ancak bir yandan da tamamen yeni. Oldukça heyecanlıyız," diye konuşuyor.

Byrne ve Eno, Nonesuch plak şirketinin, ilk albümlerini yeniden piyasaya sürmesinden sonra tekrar bir araya gelerek bir yıl süren projede birlikte çalıştı.

Byrne, "Brian'ın, topladığı ve çoğu enstrümental olan bir çok parçadan bahsettiğini hatırlıyorum. Ve kendi deyimiyle 'söz yazmaktan nefret ettiği' için bunlardan bazılarına kendim söz yazmayı denemeyi önerdim," diyor.

İkili, bu sonbaharda Amerika'dan başlayan ve 2009 ilkbaharında Avrupa'ya uzanan bir turneye çıkmayı planlıyor. David Byrne, Songs of David Byrne and Brian Eno adındaki turne, yeni kayıtları ve Eno'nun albüm için hazırladığı Talking Heads parçalarını içeriyor.

Byrne "Canlı konser, bu yeni materyali ve 30 yıl önce yaptıklarımızı bir hat çekerek az da olsa birbirine bağlamaya çalışabilir," diye konuştu.

Albümdeki parçaların listesi şöyle:
1. Home
2. My Big Nurse
3. I Feel My Stuff
4. Everything That Happens
5. Life Is Long
6. The River
7. Strange Overtones
8. Wanted For Life
9. One Fine Day
10. Poor Boy
11. The Lighthouse

Kaynak: rollingstone.com.tr

Yorumlar

Taze haberler