BuckCherry'nin 16 Eylül'de çıkması beklenen">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

BuckCherry'den Internete Bilinçli Sızıntı

4 Ağustos 2008 00:00

Grubun menajerinin, çıkacak albümden bir parçayı bilinçli olarak internete sızdırdığı düşünülüyor.

BuckCherry'nin 16 Eylül'de çıkması beklenen dördüncü albümü Black Butterfly'dan "Too Drunk...", geçtiğimiz günlerde internete sızdı. Atlantic Records'un yaptığı açıklama "Gerçekten böyle boktan olaylardan nefret ediyoruz, yeni şarkılarımızın ilk önce FANLARIMIZIN eline geçmesini istiyoruz," şeklindeydi.

Atlantic Records'ın geçmişte, bazı sanatçıların parçalarını BitTorent sitelerine göndermek, hatta bu sitelere spam yapmak gibi bir "sabıkası" olduğunu göz önüne alan ve yapılan basın açıklamasını kuşku uyandırıcı bulan TorrentFreak sitesi editörlerinden ve kurucularından Ernesto, biraz araştırmayla olaya ışık tutmuş.

Torrent dosyasının ilk seeder'larından birinin, aynı zamanda grubun Wikipedia kaydında değişiklik yaptığını ve başka bir sayfaya da grubun menajerinin adını eklediğini fark etmiş.

Bunun bir fan'ın işi olabileceğinden şüphelenen Ernesto ve arkadaşları, grubun menajeri Josh Klemme'le kontakt kurduktan sonra menajerin ve şarkıyı torrent sitesine gönderen kişinin IP adreslerinin aynı olduğunu görmüş.

TorrentFreak'in, bu bulgularını ve olayı, plak şirketinin yaptığı uyanıkça ve ikiyüzlü bir pazarlama kampanyası olduğunu haber yapmasından sonra Atlantic Records'ın sitesinden kaldırdığı basın açıklamasına, Reuters'ten ve Google önbelleğinden hala ulaşılabiliyor.

Menajerin TorrentFreak'e sadece bir kere cevap vermesi ve konuya dair başka bir açıklamada bulunmaması nedeniyle durum tam olarak açığa çıkmış değil. Grubun ya da Atlantic'in bu olayın ne kadar içinde oldukları bilinmiyor.

Kaynak: rollingstone.com.tr

Yorumlar

  • son yillarda oldukca bol yapilan bir sey.fanlarin cok da fifileyecegini sanmiyorum.
    Üye
    Quannes
    Tarih
    13 Ağustos 2008 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler