The Strokes üyesi olmak hayli zor olmalı. Grubun 2000'in başında garaj-rock dirilişine öncülük etmesinin ardından, artık hayranları
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Reggae ve Afrika popu çeşnili Strokes gitaristi,

    6 Ağustos 2008 00:00

    Şu sıralar The Strokes üyesi olmak hayli zor olmalı. Grubun 2000'in başında garaj-rock dirilişine öncülük etmesinin ardından, artık hayranları Vampire Weekend, Animal Collective gibi folk, dünya müziği ve çeşitli deneysel öğeleri birleştiren gruplara yönelmeye başladı.

    İkinci solo albümünde Albert Hammond Jr. kendine has gitar-pop egzersizlerine devam etmenin yanısıra, bazı parçalarda kendisi için karakteristik olmayan alanlara da yöneliyor. Yumuşak bir biçimde akan enstrümantal parça "Spooky Couch"da Zimbabve stili gitar vuruşları ve akorlar var. Sağlam reggae-rock joint'i "Borowed Time"sa nakaratta parıltılı bir Shins pop'una dönüşüyor. Albümde Bowie'nin erken dönemlerine bir düşkünlük de var: Hammond'un Pantone katoloğu kadar renkli gitar tonlarına tanıklık etmemize sebep olan açılış parçası "Bargain of the Century" bunun bir örneği. Kırılgan bir aşka hayıflanan "In My Room" ise Clash-stili gitar riff'leri ve liriksel draması ile Julian Casablancas ve Thin White Duke'u aynı anda hatırlatıyor. Umarız Hammond bu ilginç malzemeleri bir sonraki The Strokes çalışmalarına da taşır.

    Kaynak: rollingstone.com.tr

    Yorumlar

    Taze haberler