Yüksek Sadakat Zaman: 6 Ağustos 2008 Çarşamba - 21:00 Mekan: Açıkhava - Bornova - İzmir Fiyat: 23,00 YTL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yüksek Sadakat @ Açıkhava - Bornova - İzmir

5 Ağustos 2008 00:00
Sahnede: Yüksek Sadakat
Zaman: 6 Ağustos 2008 Çarşamba - 21:00
Mekan: Açıkhava - Bornova - İzmir
Fiyat: 23,00 YTL
Bilet: biletix.com

- Organizasyon şirketi etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.
- Belirtilen saat konser başlangıç saatidir.

Yüksek Sadakat
Katil & Maktûl

Kendi adını taşıyan ilk albümüyle Türk Rock sahnesine parlak bir giriş yapan Yüksek Sadakat’in ikinci albümü ‘Katil & Maktûl’, Mart 2008’de DMC etiketiyle piyasaya çıktı.

Vokalde Kenan Vural, gitarda Serkan Özgen, bas gitarda Kutlu Özmakinacı, tuşlu çalgılarda Uğur Onatkut ve davulda Alpay Şalt’tan oluşan Yüksek Sadakat’in yeni albümünde; sözleri ve besteleri Kutlu Özmakinacı’ya, düzenlemeleri gruba ait 10 yeni parça bulunuyor.

‘Katil & Maktûl’de, ilk albümlerinden farklı olarak yaşadığımız hayatla, hayalini kurduğumuz hayat arasıdaki çelişkilerin, üzerimizde yarattığı tramvalara odaklanan grup; bu konsept etrafında gelişen şarkılara imza atarak dikkat çekiyor.

İmkansız bir aşka odaklanan albümün çıkış parçası Ben Seni Arayamam, iç barışının peşinde yollara düşen bir adamın hikayesinin anlatıldığı Aşk Durdukça, sürrealist diliyle dikkat çeken ve dini motifleriyle öne çıkan Hiçbir Şey Yerini Tutamaz, her zaman bir umut olduğunu söyleyen Yavaş, var oluşun anlamını sorgulayan ve bugünün değerine parmak basan Haydi Gel İçelim, savaşçının etiğine ve kırılmaz iradesine gönderme yapan Savaşçının Yolunda, artık yaşamayan bir babanın çocuğuna yaşam öğütlerini barındıran Babamın Evinde, son saniyelerini yaşayan bir aşkın umutsuzluğunda ölüme teslim oluşu simgeleyen Katil & Maktûl, ayrılmış bir çiftin düetini dinleyiciye ulaştıran İçimde Yağmur ve karanlıktan aydınlığa çıkışı bir korsan hikayesinin içine yerleştiren Kara Göründü hep bu konsepte iliştirilmiş, ‘Katil & Maktûl’ albümünde buluşan şarkılar...

Türk müziğini rock’ın enerjisiyle birleştirmeye devam Yüksek Sadakat, bu albümüyle Türk müzik sahnesindeki en büyük eksikliklerden biri olduğunu düşündüğü ‘hayal gücüne’ vurgu yapıyor ve her zaman olduğu gibi karmaşık meselelerin içinden basitlikteki güzelliğin gücüyle çıkıyor.

İlk albümlerinde olduğu gibi bütün söz ve müzikleri gazeteci-müzisyen Kutlu Özmakinacı’ya ait olan ‘Katil & Maktûl’de, bütün parçaların düzenlemeleri grup tarafından yapıldı. Kayıt ve miksi Alp Turaç’a ait olan albümün kayıtları Stüdyo 101’de tamamlandı. Mehmet Turgut tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı albümün art work çalışmasını ise Mazhar Bilgiç yaptı.

Uzun yıllar Türk Rock Müziği’ne gönül vermiş olan ve güçlü vokaliyle tanınan Kenan Vural’ı Yüksek Sadakat dinleyiciyle de buluşturacak olan ‘Katil & Maktûl’, konuk sanatçılarıyla da dikkat çekiyor. Uğur Varol’un perdesiz gitarı, Şenova Ülker’in trompeti, Gündem Yaylı Grubu’nun kemanları ve Sibel Gürsoy’un vokaliyle eşlik ettiği albümde bir de düet bulunuyor. Güçlü sesiyle Türk dinleyicisinin yakından tanıdığı Zeynep Casalini ile Kenan Vural’ın düeti olan İçimde Yağmur albümün kapanışını yapıyor.

İlk albümüyle 2 sene içinde 20’den fazla ‘Yılın En İyi Çıkış Yapan Grubu’ ve ‘Yılın Grubu’ ödüllerini alan, İstanbul’dan Adana’ya, İzmir’den Trabzon’a kadar Türkiye’nin dört bir yanında verdiği onlarca konserde 300.000’e yakın müzikseverle buluşan Yüksek Sadakat, ikinci albümü ‘Katil & Maktûl’ ile şarkılarını paylaşmaya devam edecek...


Kutlu Özmakinacı - bas gitar

Grubun kurucusu ve şarkı yazarı Kutlu Özmakinacı 1966 yılında İzmir’de doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Müzikle üniversite yıllarında ilgilenmeye başladı. Çeşitli gruplarda kendi şarkılarını seslendirip kulüp programları yaptıktan sonra sadece şarkı yazmaya odaklandı. Aynı dönemde Sokak dergisinde gazeteciliğe ilk adımı attı. Sırasıyla Güneş gazetesi, Panorama dergisi ve Blue Jean dergilerinde çalıştı, halen de Blue Jean dergisi genel yayın yönetmenliği ve Hürriyet Gazetesi müzik yazarlığını sürdürüyor. Yüksek Sadakat’in kurucusu olan Kutlu Özmakinacı, grupta bas gitar çalıyor ve tüm şarkıları yazıyor.

Kenan Vural - vokal

1968 İstanbul doğumlu olan Kenan Vural, lise yıllarında müzikle aktif bir şekilde ilgilenmeye başladı. 1989 yılında bir bestesi, Adalar Müzik Festivali'nin rock kategorisinde en iyi söz müzik dalında birincilik ödülünü aldı. Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri’ni bitirdikten sonra, San Diego’da finans üzerine MBA Master’ını tamamladı. Üniversite yıllarından sonra tek tutkusu olan müzikle daha fazla ilgilenmek için Türkiye’ye dönüş yapan Vural, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Opera - Şan Bölümü’ne girdi. Konservatuarda okumaya başladığı yıllarda reklam filmleri için müzikler bestelemeye başladı ve 1995 yılında MFÖ grubunun vokalisti oldu. 1996 yılında Tuborg Rock Müzik Yarışması'nda en iyi söz ve müzik dalında Türkiye birincisi seçildi. 1998 yılında Ari Borakas ile Serüven isimli grubu kurdu ve aynı adı taşıyan albümü EMI tarafından yayınlandı. Fuat Güner, Akın Eldes, Yavuz Çetin, Taner Öngür, Ayşe Tütüncü, Serdar Ateşer, Cengiz Teoman ve Serhat Ersöz’ün de enstürümanlarıyla eşlik ettikleri, toplam 12 parça bulunan albümün 6 parçasının söz ve müzikleri yazdı. Albümde bulunan Aşka Çağrı isimli parça Türkiye’de birçok radyo, TV ve dergide 1 numaraya kadar yükseldi. Kariyeri boyunca MFÖ, Bulutsuzluk Özlemi, Yavuz Çetin, Mehmet Güreli, Ajda Pekkan, Mustafa Sandal ve Zeynep Casalini gibi pek çok sanatçıya sahne ve stüdyo çalışmalarında, vokali ve gitarı ile eşlik eden Kenan Vural, 2006 yılında kendi söz ve bestelerinden oluşan ‘Ayıp Şeyler, Kayıp Şeyler’ albümünün kaydını tamamladı. Kenan Vural, 2007 yılının Ekim ayından beri Yüksek Sadakat ile beraber müzik çalışmalarını sürdürüyor.

Serkan Özgen - gitar

1972 yılında Ankara’da doğdu. İlkokul yıllarında aldığı klasik gitar eğitimiyle müziğe ilk adımını attı. Kıbrıs’ta okuduğu üniversite yıllarında müzik kulübünü kurup başkanlığını yaptı ve birçok amatör müzisyene kendilerini geliştirme fırsatı tanıdı. Yapmış olduğu organizasyonlarla sayısız konserler düzenledi ve müzisyen olarak iştirak etti. Aynı yıllarda Kıbrıs’ta Feedback adlı gurubuyla birçok bar ve gece kulübünde çaldı. 1993 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Otelcilik ve 1996 yılında İşletme Bölümlerinden mezun olup İstanbul’a döndü ve aynı sene Egoist gurubuna katıldı. İlk albümlerini çıkarttıktan sonra başta Rockhouse, Kemancı, Hayal Kahvesi olmak üzere birçok bar ve kulüpte çaldı ve Bulutsuzluk Özlemi ile birlikte yaz turnesine çıktı. Turne dönüşü Barbi’yle Ceremony adlı grubu kurdu ve birçok mekanda sahne aldı. Aynı dönemde Ömer Özgür ile birlikte Jingle-Jungle Müzik Yapım Şirketi’nde çalışmaya başladı. 1998 yılında Af grubuna katıldı, aynı senenin yazında Cem Özer’in Bodrum çekimleri için ORGİ ismini verdikleri orkestrayı kurdu. Dağılan Af grubu sonrası 1998 yılı yaz aylarında beraber çalıştığı müzisyenlerle Cornflakes’i kurdu. 1999’un sonunda askerliğini tamamlayıp Cornflakes ile çalışırken Soda Pop ve A1 gruplarıyla da beraber çalıştı. Son olarak Türkay’la Repertuar Köpekleri’ni kurdu ve 2 seneyi aşkın süre beraber sahne aldı. 2003 senesinde gelen teklif üzerine Yüksek Sadakat’e katıldı. Albümdeki akustik ve elektro gitarlari çaldı ve geri vokalleri yaptı. Müzik çalışmalarının yanı sıra Kemerköy H.E.V. Okulları’nda, Yüzyıl Işıl Okulları’nda, La Fontaine Anaokulu’nda müzik öğretmenliği yapıyor ve özel gitar dersleri veriyor.

Uğur Onatkut - tuşlu çalgılar

1979 yılında İstanbul’da doğdu. Müzisyen bir ailenin çocuğu olması nedeni ile müzikle henüz doğmadan tanışan Uğur Onatkut beş yaşında davul çalmaya başladı. Yedi yaşındayken Fatoş Cümbüş ile başladığı piyano eğitimini; 1997 - 2003 yılları arasında M.S.Ü. Güzel Sanatlar Akademisi Piyano Ana Sanatdalı Öğretim görevlisi ve aynı zamanda halen İstanbul Devlet Opera ve Balesi repetitörü Levon Eroyan ile sürdürdü. Okul yıllarında Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin düzenlediği liseler arası müzik yarışmalarında okul orkestrasıyla birincilikler kazandı. Liseden mezun olduktan sonra profesyonel müzik hayatına Doruk Müzik Yapım’da tonmaysterlik ve aranjörlük yaparak başladı. Halen bu stüdyo ve şirketin işletmesini de yürüten müzisyen, Kutlu Özmakinacı ile ilk müzik çalışmalarına 1999 yılında başladı. 2000 yılından beri Grup Rapsodi ile özel gecelerde sahne alan Onatkut, 2002 yılında Roxy Müzik Günleri'nde Deniz Alemdar ile beraber kurduğu Playground grubu ile birinci oldu. 2003 yılında Kanal D’de yayınlanan ‘Unutma Beni’ ve ‘Kampüzistan’ isimli diziler için kayıt ve tonmayster’lik de yapan Onatkut, geçen sene TRT için Ömer Seyfettin’in hikayelerinin dizi müziği kaydı ve tonmaysterliğini üstlendi. 2004 yılından beri Yüksek Sadakat grubu ile çalışmalarını sürdüren Onatkut piyano, gitar, bas gitar ve davul çalıyor.

Alpay Şalt - davul

25 Ekim 1968 İstanbul doğumlu. Orta ve lise öğrenimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladıktan sonra, MSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü'nde yüksek öğrenim gördü. 7 kez kişisel sergi açtı. Müzik ile lise yıllarında dahil olduğu Seth grubuyla tanıştı. Seth'in besteleri 2 toplama albümde yer aldı. 1989 yılında Türkiye'nin ilk Türkçe hard rock albümü 'Babaanne'yi çıkartmış olan Whisky grubuna girdi. Aynı yıl Sokak Dergisi'nde vinyet çizeri olarak çalıştı. 1992 yılında Türkiye'nin ilk vurmalı çalgılar ve davul mağazası 'Whisky Drum Shop'u açtı. 1993, 1997 ve 1999 yıllarında Whisky ile 3 albümde yer aldı. 1998 yılında, yılın rock davulcusu seçildi. Daha çok hard rock ve heavy metal tarzlarında müzik yapan birçok bar grubunun yanısıra Kronik ve Objektif gibi Türkçe Rock'ın önemli gruplarına eşlik etti. Sibel Tüzün ve Erkin Kray'ın birer albümünde davul kayıtlarında ve canlı performanslarında yer aldı. 1988 - 2006 yılları arasında dünya müzikleri icra eden Rapsodi grubu ile 8 yıl, Türk hafif müziğinin önemli icracısı Alpay ile 4 yıl sahne çalışmaları yaptı. 2004 yılında 'Tao Film Müzik' adlı yapım şirketini kurdu. 2005 ve 2006 yıllarında Cem Köksal ile Coca Cola Soundwave turnelerine katıldı. 2006 yılındaki Coca Cola Soundwave turnesinde Cem Köksal ekibine Rainbow, Deep Purple gibi efsane gruplarda solistlik yapmış Joe Lynn Turner'ın katılması hatırasına hazırlanan 'LIVE!!!' DVD ve CD' sinde yer aldı. Alpay Şalt, halen Cem Köksal, Gür Akad Band ve usta yorumcu Alpay ile de sahne çalışmalarını sürdürmektedir.

Yorumlar

Taze haberler