İstanbul Blue’ adlı albümü Amerika Caz Radyoları listesinde 1’inci sıraya yükselen Fahir">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Fahir Atakoğlu ABD listelerinde birinci sırada

6 Ağustos 2008 00:00

İstanbul Blue’ adlı albümü Amerika Caz Radyoları listesinde 1’inci sıraya yükselen Fahir Atakoğlu, en çok çalınan 200 albüm arasında da 38’inci sırada

Müzik hayatına ABD’de devam eden piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu’nun “İstanbul in Blue” adlı albümü, ABD caz radyoları listesinin “dünya müziği” kategorisinde birinci sıraya yükseldi.Geçen haftalarda 4’üncü sırada yer alan Atakoğlu’nun albümü, birinci sıraya yükseldi. Albümün listenin “caz albümleri” kategorisinde de en çok çalınan 200 albüm arasında 38’inci sırada yer alıyor.

Atakoğlu, listede birinci sıraya yükselmenin her müzisyenin hayali olduğunu belirterek, “Benim için, Türkiye için çok büyük bir başarı. Gerçekten çok mutluyum. Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye geleceğim ve bu başarımı Türk halkı ile birlikte kutlama olanağına sahip olacağım” dedi.

Atakoğlu, eserleri Sezen Aksu, Tarkan, Nilüfer, Sertab Erener ve Levent Yüksel’in seslendireceği, müzik dünyasında 25’inci yılına özel bir albüm hazırlığı içerisinde olduğu belirterek, 25’inci yılı dolayısıyla bir dizi konser de vereceğini kaydetti.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Yorumlar

Taze haberler