Metallica, sonunda Death Magnetic bulmacasının son parçasını da ortaya çıkardı ve yapımcısı
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Metallica - Death Magnetic'ten İlk Klip

    7 Ağustos 2008 00:00

    Metallica, sonunda Death Magnetic bulmacasının son parçasını da ortaya çıkardı ve yapımcısı Rick Rubin olan albümün tüm dünyada 12 Eylül'de piyasaya çıkarılacağını duyurdu.

    Çoğu albümün Avrupa'da pazartesi, Amerika'daysa salı günleri piyasaya çıkmasına rağmen grup, bu albüm konusundaki alışılmadık tavrına devam ederek, çıkış günü olarak cumayı belirledi. Aynı günün, Death Magnetic'in çalınabildiği Guitar Hero III'ün de piyasaya sürüleceği düşünülüyor.

    MTV News'a konuşan grup, albümden çıkacak ilk klibin "The Day That Never Comes" olacağını söyledi. Kaliforniya'da çekilen ve Irak savaşı ortamında geçen olaylarda bir askerin, şüpheli bulduğu birisini vurup vurmaması konusundaki iç çatışmaları ele alınıyor.

    Lars Ulrich, MTV News'a "Birbirlerini tanımayan ve tansiyonu yüksek bir pozisyonda kalan insanlar hakkında bir hikaye," diye konuştu. "Alt tarafı, günümüzdekilere benzeyen bir savaş seti ama aslında konusu, affetme, kurtulma ve insanların akıllarından geçenleri anlamak üzerine. Bu kliple, vermek istediğimiz düşünceyi şarkının sözlerindeki kesinlikten tamamen farklı bir şekilde ifade ettik. Bunu gerçekten güzel ve epik bir şekilde başardığımızı düşünüyoruz." James Hetfield'sa, klibin politik bir ifade değil, insanlığın incelenmesi olduğunu söyledi.

    Klibin yayımlanma tarihi henüz belli değil.

    Kaynak: rollingstone.com.tr

    Yorumlar

    • Başka yerlerde verdikleri demeçlere bakılırsa, Metallica'nın bu klibi bol savaş sahnesiyle dolu olacak. Ancak One'daki gibi filmden değil gerçek savaşlardan. Onlar da kendilerinden böyle bir durumda beklenecek olan şey olarak Irak işgaline dair Amerikan askerlerini mağdur edebiyatı ile sunacakları önyargılarını savuşturmak için şimdiden savaşın geneline dair birşeylerden söz ettikleri için böyle bir klip çektiklerini, spesifik bir savaşa klip görüntülerinde gönderme yapılmadığını ve politik bir mesaj vermeye çalışmadıklarını belirttiler. Şimdilik inanacağız başka çare yok. Ancak benim bildiğim Metallica, zaten mesaj verme derdinde olmaz, politik veya değil. Sadece fikrini söyler. Dinleyene uyarsa oh ne âlâ, ha uymazsa siea!..
      Üye
      kgk
      Tarih
      8 Ağustos 2008 00:00
    Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

    Taze haberler