Queen'in astrofizikçi gitaristi Brian May, Liverpool'un
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

En Zeki Rockçı

7 Ağustos 2008 00:00

Rock dünyasının en önemli gruplarından Queen'in astrofizikçi gitaristi Brian May, Liverpool'un John Moores Üniversitesine rektör atandı.

İngiliz üniversitesi ve rock yıldızının web sitesinde yapılan açıklamada, geçen yılın başında astrofizik araştırmalarında isim John Moores Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak görev alan May'in üniversiteye rektör olarak atandığı belirtildi.

Rektörlük görevini eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Booth'dan devralan 60 yaşındaki Brian May, göreve atanmasından büyük onur duyduğunu, bunun kendisi için çok önemli bir unvan olduğunu kaydetti. Rektör yardımcısı Michael Brown da yaptığı açıklamada, Brian May'in Queen ile küresel başarıyı yakalamış son derece yetenekli bir kişi olduğunu belirterek, "Magazin kültürü çağında, şöhret ve bilgi servetine sahip, aynı zamanda evrensel anlamda onaylanan, özü öğretmek ve aydınlatmak olan birini bulmak çok ender bir durum" dedi.

Ünlü müzisyen, astrofizik doktorasını bu yıl tamamladıktan sonra Imperial College London'da öğretim üyesi kadrosu almıştı. Freddie Mercury ve Roger Taylor ile 1970'te Queen grubunu kurarken Imperial College'da astrofizik bölümünde öğrenciydi. Ünlü rockçı, grupları dünya çapında ünlü olunca doktorasını da bırakmak zorunda kalmıştı. May'in bir meslektaşıyla yazdığı "Bang! The Complete History of the Universe" bilimsel çalışma geçen yıl yayımlanmıştı.

Yorumlar

  • zeka ayrı bir şeydir de, müzik de böyle olmalı zaten. çünkü müzik insan hayatının tamamını dolduracak kadar dolu bir şey değil, ama yaşamda bulunduğu müddetçe de kişiye artı değer katan bir erdem. bir insanın yaşamında zaten sadece müzik varsa, beyin kendi kendini yemeye başlar, geriler, beyin küçülür. tabi bir bach, vivaldi kapasitesindeyseniz o ayrı.
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    2 Eylül 2009 00:00
  • En zeki rock sanatçısı Bruce Dickinson'dur.. Iron Maiden vokali olmasının yanı sıra solo çalışmalarıyla inanılmaz bir başarı yakalamıştır. Ayrıca; kendisi iyi derecede bir pilot ( evet pilot,yolcu taşıyore) ve yazardır,son olarak Flying Heavy Metal isimli belgeselin sunuculuğunuda yapmıştır.
    Üye
    ImmortaL___
    Tarih
    2 Eylül 2009 00:00
  • Rakçı. :)

    Tebrikler ne diyelim, herifte sağlam azim varmış. Darısı başımıza... :)
    Üye
    metalikmanyak
    Tarih
    13 Ağustos 2008 00:00
  • su rockci kavramindan da bi kurtulamadiniz


    buna ekstra katılıyorum Quannes..
    Üye
    AbbathDoom
    Tarih
    13 Ağustos 2008 00:00
  • su rockci kavramindan da bi kurtulamadiniz
    Üye
    Quannes
    Tarih
    13 Ağustos 2008 00:00
  • atansın tabi..dehadır Brian May..yakışır..
    Üye
    AbbathDoom
    Tarih
    13 Ağustos 2008 00:00
Toplam 6 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler