Polar Müzik Ödülleri müzikte sınırları aşan kişi grup veya kurumlara ulaştıkları başarıdan dolayı">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Müzik Nobelini Pink Floyd Aldı

8 Ağustos 2008 00:00

Dünyanın en prestijli ve özgün müzik ödülü olan Polar Müzik Ödülleri müzikte sınırları aşan kişi grup veya kurumlara ulaştıkları başarıdan dolayı veriliyor. Yine İsveç Kraliyet Akademisi tarafından verilen müzik Nobel`i olarak kabul ediliyor.

2008 yılının çifte kazananlarından biri (albümlerini bulursanız dinleyin size operayı sevdirecektir) soprano Renée Fleming ve Pink Floyd.

Yapılan açıklamada ödülü kazanma nedeni olarak "popüler kültürün gelişme ve ilerlemesinde müzik ve sanat`a on yıllardır yaptıkları muazzam katkıdan ötürü ödülü aldıkları, ses üzerindeki araştırmalarıyla kendi jenerasyonlarının tüm mood ve ruhsal düşüncelerini ve fikirlerini yansıttıklarını açıklandı.

Açıklama şöyle sürüyor; " Pink Floyd yıllar içinde Piper At The Gates Of Dawn albümünden 1979 daki anıtsal The Wall albümüne kadar çok heyecan verici bir müzik tarzının yaratılmasını sağlamıştır. Ve bu sayede ayın karanlık yüzünü keşfetmemiz mümkün olmuştur. Rock`n Roll geliştiğinde Pink Floyd, progressive rock olarak bilinen türün en önde gelen grubu olmuştur.

Tebriklerimiz tüm grup üyelerinedir. Ödül majesteleri kral Carl XVI Gustaf tarafından 26 Ağustos da Stockholm konser salonunda kendilerine verilecektir deniyor.

Yorumlar

Taze haberler