Funda SEZER (v) Baki DUYARLAR (p) Erdal AKYOL (db)
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Funda Sezer @ Nardis - Taksim - İstanbul

    29 Ağustos 2008 00:00
    Sahnede: Funda SEZER (v)
    Baki DUYARLAR (p)
    Erdal AKYOL (db)
    Ediz HAFIZOĞLU (d)
    Zaman: 26 Eylül 2008 Cuma - 21:30
    Mekan: Nardis - Taksim - İstanbul
    Bilet: Nardis Jazz Club

    Funda SEZER - (vocal)

    Müzik hayatına korolarda söyleyerek başladı. Istanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı'nda okuduğu dönemlerde aynı zamanda Pera Güzel Sanat'larda klasik ve flamenko gitar dersleri aldı. Bu süreç içinde ayrıca vokalist olarak çeşitli flamenko gruplarında söyledi. Bu dönemde Olcay Kaylan'dan klasik şan dersleri aldı. Her zaman hayran olduğu cazı öğrenmek için Randy Esen ve Donovan Mixon ile çalışmalarını halen sürdürmektedir. Ayrıca 2007 yılında Umbria Caz Festival'i kapsamında düzenlenen Berklee School of Music Jazz Clinics'e katıldı. 2008'de düzenlenen Nardis Vokal Yarışmasında dereceye girdi. Aynı zamanda latin müziğiyle de ilgilenmekte olup, Bate Bumbo grubuyla Brazilya müziği yapmakta.

    Baki DUYARLAR - (piano)

    11 yaşında İstanbul Devlet Konservatuarı’nda çello ve piyanoya başladı. İstanbul’daki eğitiminin ardında Hollanda’nın Rotterdam Konservatuarı’na kabul edildi. Burada Kenny Werner, Monty Alexander, Eddi Gomez, Mike Manieri, Bob Brookmeyer gibi müzisyenlerle çalışma fırsatı buldu.
    Stanislav Mitrovic ile birlikte kurdukları ‘OnQ’ adlı grubuyla önemli konserler çaldılar. Hollanda’da çeşitli okullarda müzik eğitimi verdi. 1996’da İstanbul’a dönmesiyle aranan bir stüdyo müzisyeni haline geldi. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli sanatçılarla turneler yapmaya devam etti.
    Yaylılar için yazdığı çeşitli eserler Istanbul String Quartet tarafından Türkiye ve Almanya’da seslendirildi. Basçı Erdal Akyol ve davulcu Cem Aksel’le birlikte kurduğu ‘NiceName’ adlı füzyon grubuyla zaman zaman Erkan Oğur’un da katılımıyla çeşitli performanslar sergiledi. Halen çalışmalarını Bülent Ortaçgil’le sürdürmektedir.


    Erdal Akyol - (doublebass)

    Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konsevatuarı Kontrbas Bölümü'nde okurken caz müziğine olan özel ilgisi sebebiyle o yıllarda kurulan öğrenci caz orkestrasında kontrbas çaldı. Henüz öğrenciliğinin devam ettiği yıllarda, halen üyesi olduğu İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrası'na katıldı. Mezun olduktan sonra aynı orkestra ile Almanya, Danimarka ve Portekiz turnelerinde çaldı. Akyol halen değişik müzik gruplarıyla birçok farklı projede çalışıyor

    Ediz hafızoğlu - (drums)

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Jazz Performance Bölümü'nü tam burs alarak kazandı.Burada Ricky Ford, Cengiz Baysal, Donovan Mixon, Can Kozlu, Selen Gülün gibi degerli hocalarla çalısma fırsatını elde etti. Aynı donemde Aydın Esen'den ozel dersler aldı. Okulda Ricky Ford ile tanısması ona birçok kapıyı aralar. Ricky Ford Orchestra ile Türkiye'de ve Fransa’da birçok festival ve Jazz Club'ta konserler vermiştir. Özellikle Paris'te Selmer ve Archipel'de çaldıkları konserlerden sonra tekrar Paris'ten davet alarak üç gece üst üste Lionel Hampton Jazz Club'ta performans gerçeklestirdiler. Yıllardır müziğinden ödün vermeyerek Jazz dünyasında kendine iyi bir yer edinen Ediz Hafızoğlu Nardis Jazz Club, Istanbul Jazz Center,Babylon, Gramofon… gibi jazz kuluplerinde dünyaca ünlü müzisyenlerle performans sergilemektedir.

    Yorumlar

    Taze haberler