Gipsy Kings Family Gipsy Heritage Zaman: 13 Eylül 2008 Cumartesi - 21:30 Mekan: Açık Hava Tiyatrosu">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Gipsy Kings Family & Gipsy Heritage @ Açık Hava Tiyatrosu - Harbiye - İstanbul

30 Ağustos 2008 00:00
Sahnede: Gipsy Kings Family
Gipsy Heritage
Zaman: 13 Eylül 2008 Cumartesi - 21:30
Mekan: Açık Hava Tiyatrosu - Harbiye - İstanbul
Fiyat: 1.Kategori: Tam: 40,00 YTL Öğr: 20,00 YTL
2.Kategori: Tam: 20,00 YTL Öğr: 10,00 YTL
Bilet: biletix.com

28 Ağustos - 27 Eylül
Sanat İstanbul’da

Temelleri M.Ö. 7. yüzyılda atılan İstanbul, o dönemden bu yana çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Farklı kültürlerin bir arada ve büyük bir ahenk içinde yaşadığı örnek coğrafyalardan biri olan kent, dünyanın sayılı kültür başkentlerinden biri olarak kabul edildi.

İstanbul, bir köprüyle iki kıtayı birbirine bağlamaktan çok daha fazlasını yaptı. Sadece Asya ve Avrupa'yı değil, aynı zamanda çağları, medeniyetleri ve insanları da birbirine bağladığı için, üzerindeki ilgiyi her zaman canlı tuttu.

Roma İmparatorluğu'nun en önemli şehirleri arasında yer alan İstanbul, Bizans İmparatorluğu'na ve Osmanlı İmparatorluğu'na da başkentlik yaptı. Bizans döneminde Hıristiyanlığın merkezlerinden biriyken, 1453 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarına dahil olduktan sonra Müslümanlık için de büyük bir önem kazandı. Bu yönüyle İstanbul, farklı dinleri buluşturan ve bu dinlerin mensuplarını bir araya getiren bir merkez oldu.

Farklılıkların güzelliğini, bir aradalığın lezzetini vurgulayan dokusuyla her zaman dikkat çekici olan İstanbul, çağlar boyunca misafirlerinin kendisine sunduklarını, kıymeti bilinmiş hediyeler gibi sakladı, biriktirdi. İstanbul, tarihine ve ona “evim” diyenlere hiç ihanet etmedi ve en zor zamanlarda dahi pırıltısını korudu. Bu topraklara adım atanlar, geçerken kendilerine ait en güzel izleri arkalarında gururla bıraktılar. Binlerce yılın birikimi, Şehr-i İstanbul'u her haliyle, yaşayan, duyan ve hatta duyabilene konuşan bilge bir kent haline getirdi.

Geçmişten günümüze bize miras kalan sayısız tarihi eser, bugün kentin çehresine zenginlik katmaya devam ediyor. İstanbul, Topkapı Sarayı, Yıldız Sarayı, Süleymaniye Camii, Ayasofya, Galata Kulesi ve daha birçok tarihi güzelliğiyle UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor.

Çağlar boyu nice medeniyetlere, farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olan İstanbul, biriktirdiklerini dünya ile paylaşıyor! 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen kentimiz, tarihi ve kültürel zenginliklerini sanatla buluşturmaya hazırlanıyor.

1985 yılından 2000 yılına kadar sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelerin alabildiği bu unvanın, yeni bin yılın gelişi ile birlikte AB adayı olan ülkelere de verilmeye başlanmasıyla birlikte en güçlü adaylardan biri olan İstanbul, böylece Avrupa'nın kültür başkentleri arasına girdi.

Hiç kuşku yok ki 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti olmak, kentimize çok şey kazandıracak. Dünya kültür-sanat gündeminin merkezine oturan İstanbul, özellikle sanatsal etkinlikler bakımından oldukça şanslı bir döneme girecek. İstanbul, asırlardır yapmaya alışkın olduğu gibi, hayran bırakmaya, büyülemeye devam edecek.

Bu doğrultuda, kentimizi binlerce yıldır hak ettiği şekilde yüceltmek ve sanatı gezinmeye alışkın olduğu bir coğrafyaya taşımak için, bu yıl 28 Ağustos - 27 Eylül tarihleri arasında “Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Boğaziçi Festivali” ni gerçekleştiriyoruz.

Şimdi kentin kokusunu içimize çekmenin tam zamanı! Sanat, İstanbul'da olacak. Dünyanın farklı coğrafyalarından yola çıkan ezgiler ve danslar, İstanbul'un büyülü kavşağında buluşacak. Bu büyük buluşmaya hazır mısınız?

Sanat, İstanbul'da

Bu yıl 28 Ağustos - 27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz “Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Boğaziçi Festivali” , Türkiye'de bugüne kadar yapılan en kapsamlı sanat organizasyonlarından biri olarak büyük bir önem taşıyor. Tarihin, kültürün ve sanatın harmanlanacağı bu organizasyonun, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a yakışır bir etkinlik olması için elimizden geleni yaptık.

Dünyanın farklı köşelerinden yola çıkan sanatçıları İstanbul'da, bu eşsiz topraklarda buluşturacak olan festival, sanatı hiç de yabancısı olmadığı topraklarda ağırlarken, tarihi ve kültürel zenginliklere sahip, modern ve kozmopolit bir şehir olan İstanbul'un güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Dünyaca ünlü sanatçıların, konserlerin, müzikallerin, dans performanslarının, dünya müziklerinin ve klasik müziğin İstanbullularla buluşacağı bu dev organizasyon, sanatı İstanbul'a, İstanbul'u dünyaya taşıyor.


GIPSY KINGS FAMILY “GIPSY HERITAGE”

13 Eylül 2008 - 21:30
Harbiye Açık Hava Tiyatrosu

Reyes ailesi ve onların kuzenleri olan Baliardos ailesi üyelerinden oluşan Gipsy Kings, iki kardeş ve onların yakınlarından oluşan müzikal bir aile ortaklığı olarak tanımlanabilir.

Fransa'da Arles ve Montpellier bölgesinde yerleşik aileler, 1980 yılında bir araya geldiler. Flamenko ve pop karışımı özgün tarzlarını yaratarak kısa sürede dünya çapında ün kazandılar. Cale (roman) müzisyeni Gipsy Kings'in asıl başarısı, geleneksel flamenko müziği olan Rumba Catalana'yı pop versiyonuyla harmanlayarak genel beğeniye hitap etmek oldu.

İspanya İç Savaşı sırasında Fransa'ya yerleşen Reyes ve Baliardos ailelerinin ataları da müzisyendi. Bu aileler, aralarından Jose Reyes, Manitas de Plata, Chico and the Gipsies ve en ünlüleri olan Gipsy Kings'i çıkararak alanlarındaki üstün yeteneklerini kanıtlamış oldular. Yeni nesil Gipsy Kings, onların oğulları olup, bu kültürün ve müziğinin emin ellerde olduğunun en güzel kanıtıdır.

Yorumlar

Taze haberler