Beatles’ın efsanevi solisti John Lennon’un gençlik yılları film oluyor.
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Genç Lennon beyazperdeye geliyor

    16 Eylül 2008 00:00

    Efsanevi grup Beatles’ın efsanevi solisti John Lennon’un gençlik yılları film oluyor. Sam Taylor - Wood’un yöneteceği ve ünlü şarkıcının ergenlik dönemine odaklanacak olan ‘Kayıp Çocuk / Nowhere Boy’ adlı film, Lennon’ın doğum yeri Liverpool’da çekilecek.

    Beatles’ın solisti ve Beatles’ın ardından solo kariyerine devam eden müzik tarihinin en önemli isimlerinden John Lennon’ın gençlik yıllarını anlatan film, Lennon’ın annesi tarafından terk edilmesi ve otoriter teyzesi tarafından yetiştirilmesinin üzerinde odaklanıyor.

    Oyuncu seçimleri sürmekte olan filmin yönetmeni Sam Taylor-Wood, “Lennon’ın hayatının ilk yıllarındaki kadınların gerçekten onun sonradan nasıl bir insan olacağını belirlediğini” söyledi. Lennon’ın bu döneminde tek kaçış yolu müzik, sanat ve daha sonra Beatles’daki grup arkadaşı şarkıcı Paul McCartney ile kaderini belirleyen arkadaşlığıydı.

    Matt Greenhalgh’ın senaryosundan uyaralanacak filmin yapımcılığını İngiltere Film Konseyi ile birlikte Ecosse Films üstleniyor.

    2 YAŞINDA İLK AYRILIK...
    John Lennon, 9 Ekim 1940’da Liverpool’da dünyaya geldi. İşçi olan anne ve babası Lennon iki yaşındayken boşandılar. Annesi Lennon 17 yaşındayken bir kaza sonucu hayatını kaybedince teyzesiyle yaşamaya başlıyor.

    1956’da lisedeyken, Paul McCartney’le tanıştı. Şubat 1958’de Paul McCartney, George Harrison’ı Lennon’a tanıttı. Daha sonra Stu Sutcliffe basçı olarak gruba katıldı ve grubun adının ‘The Silver Beatles’ olmasını önerdi.

    Temmuz 1960’da grubun ‘The Silver Beatles’ olan adı ‘The Beatles’ adına çevrildi. Bir yıl sonra da Ringo Starr gruba katıldı. Grubun ilk 45’liği olan ‘Love Me Do’ Ekim 1962’de piyasaya çıktı.1969’da Yoko Ono ile evlenen John Lennon, grubun 1970’de yayınlanan albümü ‘Cold Turkey’ çıktıktan hemen sonra The Beatles’dan ayrıldı. Yoko Ono’yla kaydettiği Unfinished Music, No.1: Two Virgins albümü içeriği ve Lennon ve Ono’ya ait çıplak fotoğraflar nedeniyle tartışma yarattı.

    Bu dönemden sonra Lennon’ın hayatında birçok iniş ve çıkış oldu. Beş yıl aradan sonra müziğe dönme hazırlıkları yaptığı dönemde, akli dengesi yerinde olmayan Mark David Chapman tarafından 1980 yılında New York’taki dairesinin önünde öldürüldü.

    Ölümünden bir ay önce son albümü olan ‘Double Fantasy’ yayınlanmış ve Lennon, eski politik çizgisinden uzaklaşmış hayatı ve yaşamayı kucaklayan bir çalışma hazırlamıştı.

    ‘İsa’dan daha popüler olan’ Beatles kariyeriyle de solo kariyeriyle de müzik tarihini değiştiren en büyük isimlerden biri olan Lennon politik duruşuyla ve muhalifliğiyle de Beatles’ın öne çıkan üyesiydi. Beatles’tan ayrılmasını ve politik duruşunun sertleşmesini Yoko Ono ile olan evliliğine bağlayanlar olduğu gibi Ono’nun Lennon üzerinde olumsuz etkisi olduğunu düşünenler de oldu.AMERİKA LENNON’A KARŞI
    ‘Unutulması mümkün olmayan adam’ Lennon televizyonda ve beyazperdede yaşamıyla ve fikirleriyle birçok kez yer aldı. ‘Imagine: John Lennon’, The Killing of John Lennon’ gibi film ve belgesellerin yanında en öne çıkan ‘ABD John Lennon’a Karşı’/ The U.S. vs. John Lennon’ adlı belgesel.

    ‘Herkes barış hakkında konuşuyor, ama kimse bu konuyla ilgili barışçıl yoldan bir şey yapmıyor” demişti John Lennon. ‘ABD John Lennon’a Karşı’ adlı belgesel, Lennon’ın çok sevilen bir Beatles üyesinden savaş karşıtı bir eylemciye dönüştüğü 1966-1976 yılları arasındaki dönemini anlatıyor.

    Milyonları Vietnam Savaşı’nın geçerliğini sorgulamaya ve aynı adlı şarkısı gibi “barışa bir şans verilmesi”ne teşvik eden John Lennon, paranoyak Nixon yönetimi tarafından ulusal tehlike olarak hedef gösterilmiş ve sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı kaşıya kalmıştı.

    Çok önemli olan bu filmde Carl Bernstein, Noam Chomsky, Walter Cronkite, Mario Cuomo, Angela Davis, John Dean, Ron Kovic, George McGovern, Yoko Ono, Bobby Seale ve Gore Vidal ile yapılmış röportajların yanı sıra daha önce yayınlanmamış fotoğrafları, şarkılar ve video görüntüleri de yer alıyor.
    KATİLİNİ LETO OYNAYACAK
    John Lennon’un öldüren Mark David Chapman’ı öyküsünü anlatan ‘Chapter 27’ de John Lennon’a teğet geçen son filmdi. Ülkemizde henüz gösterime girmeyen ‘Chapter 27’nin adı Chapman’ın olay günü cebinden çıkan J.D.Salinger’in 26 bölümlük ‘Çavdar Tarlasındaki Çocuklar/ The Catcher In The Rye’ kitabından geliyor. Jared Leto’nun Chapman’ı canlandırmak için 25 kilo aldığı filmin yönetmeni J.P. Schaefer.

    kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/news/459501.asp

    Yorumlar

    Taze haberler