Metallica, beş yıllık bir aradan sonra çıkardığı Death Magnetic'le dünya">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Death Magnetic dünya listelerini alt üst ediyor

19 Eylül 2008 00:00

Zorlu bir on yıl geçirdikten sonra Metallica, beş yıllık bir aradan sonra çıkardığı Death Magnetic'le dünya listelerinde zirveye yerleşti.

10 Eylül'de çıkan Death Magnetic, Amerika ve İngiltere listelerinin yanı sıra Arjantin, Kanada, Fransa, Almanya, Hollanda, Polonya ve -Lars Ulrich'in memleketi- Danimarka'da da 1 numaraya çıktı.

Warner Bros, diğer ülkelerdeki listelerin hazırlanmakta olduğunu ve bu ülkelerde de albümün 1 numarada olduğunu beklediklerini söyledi.

Death Magnetic, 14 Eylül'de biten satış haftasında (sadece üç gün satışta olmasına karşın), Amerika'da yaklaşık 490.000 kopya sattı. Albümler Amerika'da genellikle salı günleri, diğer ülkelerdeyse pazartesileri satışa çıkarılıyor. Buna rağmen Metallica, olayı küresel bir boyuta taşımak için cuma gününü seçmişti.

2003 tarihli bir önceki albüm St. Anger, korsan kopyalarla mücadele etmek için, planlanandan birkaç gün önce çıkarılmış ve 418.000 satarak listelere 1 numaradan girmişti. Yine de albüm, eleştirmenlerden olumsuz yorumlar almış ve ticari açıdan bir hayal kırıklığı olmuştu. Buna, James Hetfield'in rehabilitasyon görmesi, basçı Jason Newsted'in gruptan ayrılması ve Ulrich'in, korsan kopyalamayı şiddetle kınamasına fanların gösterdiği tepki neden gösterilmişti.

Metallica'nın dokuzuncu stüdyo albümü olan Death Magnetic, Amerika'da listelerin zirvesine çıkan, yılın en büyük albümlerinden biri olarak görülüyor. Bundan daha büyük bir başarı gösterebilenler sadece Lil Wayne, Britanyalı Coldplay ve Jonas Brothers oldu. Warner Bros'a göre gösterdiği başarıyla Metallica, Billboard 200 listesine beş kere 1 numaradan giren tek grup olarak tarihe geçti. Bu başarısıyla grup Beatles, U2 ve Dave Matthews Band'i geride bıraktı.

Yorumlar

  • death magnetic thrash metal albumudur,cok saglam bir album yapmıslar ellerine saglık,metallica bitmıs dıyen ......venkler otursun dınlesın aglasın sonra!!!
    Üye
    death_123
    Tarih
    21 Temmuz 2009 00:00
  • mükemmel bir albüm.Tanrı geri döndü
    Üye
    thensk
    Tarih
    6 Şubat 2009 00:00
  • artık eskisi gibi çok şahane bir albüm beklemek yanlış olur.ama yine de iyi albüm.
    Üye
    Tom Araya
    Tarih
    19 Ocak 2009 00:00
  • Vallahi geçmiş ürünlerine ne kadar saygım olsada bende öyle düşünüyorum, artık miladını doldurdu bence...
    Üye
    lewobibo
    Tarih
    7 Aralık 2008 00:00
  • Death Magnetic kötü bir albümdür bana göre. Ama St. Anger'dan iyi bir albümdür. Metallica'dan artık sağlam bir albüm gelmez dostlar. Bu albümleri alalım rafa kaldıralım bundan 5-6 sene sonra Metallica tarih olacak..
    Üye
    cointreau
    Tarih
    5 Aralık 2008 00:00
  • Metallica anlatılmaz dinlenir.
    Üye
    erotomaniax
    Tarih
    4 Aralık 2008 00:00
  • Tamamen abartı yok öyle bir liste bence.. Metallica ne yapsa güzeldir osursa dinlerim psikolojisi yaygın o yüzden böyle..

    işin bir diğer komik yanı ise bazı yerlerde hala Metallica'nın yaptığı müziği Genre = Thrash diye lanse eden zat-ı muhteremler var hayretler içerisindeyim :)
    Üye
    Garpuz Gabuuu
    Tarih
    5 Ekim 2008 00:00
  • forever trustin who we are
    open mind for a diffrent view
    we never stop couse we re metallica

    metallica ya gelen haksız lafları kimsenin savunmasına gerek yok bu heriflere cevap yıllar önce verildi zaten
    Üye
    Jimjim
    Tarih
    25 Eylül 2008 00:00
  • Sana katılıyorum frantic arkadaşım.Ayrıca St.Angerdaki o gaz rifflere solo eklenseydi süper bi albüm çıkardı.Prodüksiyon aranje kötü dediğin gibi.Ama dinliyorum ben de metallica yaparsa dinlenir.Listeleri alt üst ediyor lafı şurdan çıktı bence.Eski günlere döndü metallica ötesi mi var abartı olacak tabi...
    Üye
    erotomaniax
    Tarih
    25 Eylül 2008 00:00
  • parçalar iyi prodüksiyon kötü.10 üzerinden 7 bence.neyse ki mp3ümü açıp dinleyebiliyorum.kaç kişi st.anger'daki bir kaç parça hariç hepsine tahammül edebiliyo?
    yine de saygı duymak lazım.ellerine yüreklerine sağlık...
    Üye
    franticy
    Tarih
    25 Eylül 2008 00:00
  • türkiyede rakı varken gerçi :D konu dağıldı arkadaşlar alkole girdik rakı dünya listelerini altüst etmiş olcak birazdan mm beğenmedim alkol miktarını kapağıda kötü olmuş falan dicez :D
    Üye
    OrKfbboks
    Tarih
    25 Eylül 2008 00:00
  • Ee abi biradan nolcak vodka na zdorovia derdi eskiden:))
    Üye
    erotomaniax
    Tarih
    25 Eylül 2008 00:00
  • hahaaha Hetfield'ın içmediğini sanıyosunuz dimi 27.07.08 de büyük günde rehber yardımcısı olan arkadaşımın diyaloğonu aynen yazıyorum
    "Biramı içiyoruz - içeriz -Hetfielt;e nerde biramız" arkadaşım götürdüğünde more diye ağlamışlar resmen :D " o kadar bitti hetfield köpek gibi devam :)
    Üye
    OrKfbboks
    Tarih
    24 Eylül 2008 00:00
  • The day that never comes,unforgiven 3,broken beat and scarred,that was just your life ve diğerleri...Şarkılar fena olmamış arkadaşlar.Metallica metal müziği kitlelere özellikler black albümle yaydı ve sevdirdi.Bu albüm ne kadar sert olursa ya da türünde daha takdire şayan eserler olursa olsun;metallicanın yaptığı her müzik kulağa hoş geliyor,insanı sarıyor.Bırakın eleştirmeyi de dinleyin.Sanatçıya saygı duyun kolay bestelenmiyor bu eserler.Evli çoluğa çocuğa karışmış,hayatında düzen kurmuş bir adamdan bir kill em all beklemeyin arkadaşlar.Heavy metali piyasa yaptı bu adamlar.Daha da konuşmam...
    Üye
    erotomaniax
    Tarih
    24 Eylül 2008 00:00
  • Albüm tüketilebilir özellikle baştan sona dinledim.Riffler fena değil ama geçişleri justice for all albümündeki gibi progressive yapmaya çalışmışlar ama duygu ve armoniyi tam verememişler.Yaşın getirdiği ve alkolsüzlüğün jamesin ilhamını baltalaması madalyonun diğer yüzü bence arkadaşlar.James ve saz arkadaşları bu albümü müthiş bi baskı altında yaptılar onu da göz ardı etmemek lazım.Jmes'in şu lafı herşeyi anlatıyor."Bunu daha ne kadar sürdürmemiz gerekecek?"
    Üye
    erotomaniax
    Tarih
    24 Eylül 2008 00:00
  • "the day that never comes" ve "unforgiven 3" iyi. gerisi st.anger ı andırıyor...
    Üye
    E-C-A
    Tarih
    24 Eylül 2008 00:00
  • dyers eve copy thats was your life past
    Üye
    ga ga
    Tarih
    24 Eylül 2008 00:00
  • vay be benden sonra insanlar beğenmiş demekki yorumum iyi olmuş şaka bi yana gerçekten herkes bi aböle düşnüyorsa saygı duyuyorum yahu testament in son albümde kesinlikle yabana atılır cinsden değil unutmadan heinchman ride özellikle
    :)
    Üye
    OrKfbboks
    Tarih
    23 Eylül 2008 00:00
  • yorum yapan arkadaşlardan ricam, Metallica sıçmış batırmış albümleri albüm değil, bitmişler demeyin. Beğenmedik deyin... Sizin yerden yere vurduğunuz Metallica'nın yaptığı bu albüm kalitesinde albüm yapabilcek bi grup Türkiye'den çıkmadı bi 10 yıl da çıkmaz...
    Üye
    ChosenOne
    Tarih
    23 Eylül 2008 00:00
  • MOP'u ilk seferde beğendi?

    Katılıyorum, ilk dinleyişte sevmezsiniz. Rifflere kulağınızın biraz alışması gerekir, ondan sonra o şarkılar tadından yenmez. Hetfield'ın da huyudur bu. Unforgiven 3 te yoğun olarak bu durumu yaşıyorum. Death Magnetic'e en iyi 6. Metallica albümü diyebilirim:)
    Üye
    ChosenOne
    Tarih
    23 Eylül 2008 00:00
  • Eski günlere çok sağlam bir dönüş tebrik etmek lazım adamlar kırkından sonra bu başarıya tekrar ulaştı.Clif Burton var sanki grupta bu şekilde bir dirilişi kimse beklemiyordu ama kalite kokan albüm her yerde ve her zaman olduğu gibi Metallica bu işte bir numara...
    Üye
    murty666
    Tarih
    23 Eylül 2008 00:00
  • albümün muhteşemliğine kelimeler yetersiz kalır.fazla söze gerek yok.her türlü başarıyı sonuna kadar hakediyor.
    Üye
    ReigN13
    Tarih
    23 Eylül 2008 00:00
  • hadi united abominations aralarından biraz ayrılıyo ama diğerlerini bana söylüyosan ben daha bisey yazmam.
    Üye
    metalocalypse
    Tarih
    22 Eylül 2008 00:00
  • hehe cok bilenler yine toplanmıs. Şasıranlar falan var albümün başarısına o zaman örnek gösterin daha iyisini bu sene cıkan albümlerden. Adamlar eskiye döneceğiz dedi vede döndü. Nerdeyse bitecek olan trash metalde 1 tanecik örnek gösterin ki eskiye Death Magnetic ten daha yakın olsun.
    22 Eylül 2008 Pazartesi | Yazan: metalocalypse


    albümün tüm listelerde basarı göstermesi albüm kalitesi ile alakalı değil, grup popülerliği ile alakalıdır.
    metalica albümü iyidir. ama metalica gibi bir gruba göre iyinin kötüsüdür. ben begendim, begenmeyene saygılıyım.
    ama ne dinliyorlar bu arkadaslar mantıgım almıyor.
    gelelim benim yazmama sebeb olan soruya
    "Adamlar eskiye döneceğiz dedi vede döndü. Nerdeyse bitecek olan trash metalde 1 tanecik örnek gösterin ki eskiye Death Magnetic ten daha yakın olsun"
    demiş arkadasımız
    ona özellikle (son iki yılda);
    exodus - the atrocity exhibition...exhibit a
    megadeth - united abominations
    onslaught - killing peace
    mekong delta - lurking fear
    agent steel - alienigma
    testament - the formation of damnation (özellikle)
    albümlerini dinlemeni öneririm!
    Üye
    karayansima
    Tarih
    22 Eylül 2008 00:00
  • müzigin m sini bilmeyenlerin konustugu bir ortam.beyler kabul edin albüm olmuş
    Üye
    thensk
    Tarih
    22 Eylül 2008 00:00
  • sağlam olmuş albüm.haber niteliği taşıyabilir.yetki verilmiştir.hehehe
    Üye
    creyuss
    Tarih
    22 Eylül 2008 00:00
  • hehe cok bilenler yine toplanmıs. Şasıranlar falan var albümün başarısına o zaman örnek gösterin daha iyisini bu sene cıkan albümlerden. Adamlar eskiye döneceğiz dedi vede döndü. Nerdeyse bitecek olan trash metalde 1 tanecik örnek gösterin ki eskiye Death Magnetic ten daha yakın olsun.
    Üye
    metalocalypse
    Tarih
    22 Eylül 2008 00:00
  • metalicaya bok atma özentiliği çıktı birde.bok attiğin zaman en iyi sen biliyosun metali sanki...anti özenti özentileri:D
    o kadar iyi yazmışssın ki arkadaşlar sizler nankörsünüz daha ne olsun ne bekliyordunuz direk hakaret ediyorum isterse siteden atsınlar çokda umrumda ama saçmalıkdan başka şey değil eleştiriyi "ben beğenmedim diye noktalamanız gerekir KILL'EM ALL'dan sonra RIDE THE LIGHTINING de eleştirildi neden KILL'EM ALL kadar hızlı değildi bok püsür sonra bu böyle devam etti St.Anger dan sonra böyle bir albüm zorla iyi dedirtir zaten adama kaldı ki albüm gayet güzel benim beğenmediğim tek şey gereksiz introlar bazı şarkılar dışında birde Hammett'ın ton seçimi oda tercihidir mükemmel olmuş albüm der bir daha dinleyip sindirmenizi isterim kim MOP'u ilk seferde beğendi? buda ayrı öyle bakın...
    Üye
    OrKfbboks
    Tarih
    22 Eylül 2008 00:00
  • İyi veya kötü olarak eleştirmekte herkes serbest tabi ki ama burada Metallica'dan bahsediyoruz ve bence herkesin en azından saygı duyarak yorum yapması gerekiyor...Nitekim ben birkaç arkadaşın Judas Priest veya Black Sabbath'tan kalan elemanlardan olduğu konusunda şüpheliyim.
    Üye
    elektromanyak
    Tarih
    22 Eylül 2008 00:00
  • ya niye savunuyosunuz abi kötyüse kötüdür yani geçişler iğrenç bateri ne yapıyo belli değil başı sonu farklı şarkılar.hissiz ruhsuz alakasız sololar..metallica bu ya ottan boktan bi grup değil.bi daha master of puppets gibi bi albüm yapamayacaklarını biliyoruz ama bu kadar da olmaz.Müthiş bi albüm olabilirdi ama bana hala demo kaydıymış gibi geliyo
    Üye
    Findecano
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • Özellikle Unforgiven 3 ve That Was Just Your Life' ı baya beğendim.
    (Bu kadar önyargılı yorum yapan arkadaşlara acaba albümü baştan sona kadar dinlediler mi onu da merak ediyorum açıkcası)
    Üye
    garabagera
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • bir çoğumuz metallicanın şarkılarıyla bu müzik kültürünü tanıdık belki de ilk dinlediğimiz metallica parçalarıyla sevdiğimiz müzik tarzı haline geldi metal, ama nedense bir zamanlar sevgilisini düşünüp nothing else matters ı dinleyen genç kuşak, şimdi ona b.k atar olmuş
    olmuyor böyle, yürüyen merdivenin yerine basamakları tırmanmak isteyen aykırı gençlik saygı duyun biraz.




    CCl3-CH(OH)2
    Üye
    Chloralhydrat
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • Üye
    İntihar Süsü
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • metalicaya bok atma özentiliği çıktı birde.bok attiğin zaman en iyi sen biliyosun metali sanki...anti özenti özentileri:D

    ha metalica fanı değilim ilk 10 grubuma bile dahil değil metallica ama bu albümü beğendim(2-3 parça hariç) ve önyargılı bi şekilde eleştirilmesine karşıyım....
    Üye
    diosabbath
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • sağda solda okuduğumuz yorumlardan etkilenip aha evet metallica popüler bende öyle düşünüyodum ama neden popüler olabilir bilmiyorum aha evet buldum aynı tarz müzik yapan çok iyi çalan gruplar da var kim peki o gruplar nese adını vermesemde olur lafı atıyımortaya herkes okusun benim de böylece müzik kültürüm yozlaşmaya devam eder yaşasın en büyük benim koskoca metallicayı oturduğum yerden yerin dibine soktum metallicanın albümünü almış konserlerine gitmiş onları örnek almış binlerce insanı anında yok saydım hatta son ali sami yen konserinde hep bir ağızdan nothing else matters'ı söyleyen tüm müzikseverleri bir kalemde sildim
    yok ya demezlermi adama
    Üye
    nickimason
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • ahahh yorumlara gülmemek elde değil, trdebolca görülen klasik "ben popüler grup dinleme"m mantıgı :d gerceksu opopüler dedigin adamlar trdeki gibi 2 coverla değil, ilk aşamasından berirockı metali takip eden bir kitleye kendi şarkılarını begendirerek popüler oluyor. albümü begenmedim ben ama metallica müzik yapamıyor diyen birine "buyur daha iyisini sen yap" derim, hyatında hiç dogru düzgün şarkı yazmamış biri böyle laflar ederse komik oluyor. siz sarkılarını kolayca calabilseniz bile ondabiri kadar iyisini sıfırdan kendiniz üretin görelim. hazır şeyi çalmak kolay, hendrix çalan tonla adam var ama hiçbiri hendrix olamıyor...
    Üye
    fellantis
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • Metallica'nın gelmiş gelmiş en saçma sapan albümü de rekorlar kırıyor.. linde_ arkadaşıma katılmamak elde değil..
    Death Magnetic Metallica'nın müzik yapmayı bilmediğinin açık seçik göstergesidir bence. Lars olsun, Kirk olsun ciddi anlamda batırmışlar. St. Anger albümünün bu albümden daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
    Müzik kültürünün yozlaştığını düşünen arkadaşlar Metallica gibi popüler gruplardan başka gruplar/sanatçılar da dinlemeliler. Piyasada benzer tarzda Metallica'dan kat ve kat kaliteli müzik yapanlar var.. Önce araştırıp onları dinleyin..
    Üye
    PeRq_
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • bencee cook sacmaa yorumlarr death magnetic gerçekten metallica albumleri arasındaa iyi bir yer tutacakk bi album olarak düşünüyorum albumdee enerji hiç bitmiyor bencee metallica çıktığı türnelerdeki seyircideki o enerjiyi depolamıs ve albume yansıtmıs.
    ama söyle bi gerçek var bu albume the unnamed feeling yakısırdı bencee.unforgiven 3 yerine st. anger ın kötülemeleri arasında kaybolan bu sarkı keşke bu albumdee kullanılsaydı
    Üye
    CaG-LaRS
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • metallica bile sorgulanmaya başladı ne çekilmez yozlaşmış kendini bilmez bir müzik kültürümüz var
    Üye
    nickimason
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • albüm gerçekten çok güzel...dinlediğim farklı gupların bir albümünde sürekli dinlediğim şarkı sayısı 3-4 ü geçmezken bu albümde 6 hit şarkı çıkardım...metallicadan dönüş diyorum ben buna...:)
    Üye
    YCG
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • Yıllardan beri yaptıkları ismi kullanıyorlar (nasıl bu kadar ünlü oldularsa artık o da soru işareti...) Yoksaki bişi yaptıkları yok. dünyada grup mu bitti sanki bunlardan daha iyi olabilecek...
    Üye
    özgür037
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • Sanki çok matah bir şey çalıyormuş gibi...


    hergün bi and justice for all, bi master of puppets cıkaryosun heralde...bu kadar biliyosan calmayı.
    Üye
    ExoduseM
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • 12 eylulde cıktı benım bıldıım ama ılanda 10 eylul yazıyoo :)
    Üye
    dorandoran
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • "Death Magnetic dünya listelerini altüst ediyorsa. Dünya'nın sonu yaklaşıyordur. Bu bir alamet.. "

    %100 doğru...
    Üye
    murat1907
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • linde harbi süer yazdın ya dünyanın sonu geliyo gerçekten :D
    Üye
    Findecano
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • metallica bitmiş mi yahu?
    Üye
    Slip2not
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • ben buna,
    "-vay anasını sayın seyirciler" derim.
    metallica dünya albüm satışı rekorunu da kırarmış :P



    CCl3-CH(OH)2
    Üye
    Chloralhydrat
    Tarih
    20 Eylül 2008 00:00
  • bunun bu şekilde kolu yanmıştı bi kere, aylarca başka birileri yerine gitar çalmıştı... Sanki çok matah bir şey çalıyormuş gibi...
    Üye
    ice_cream
    Tarih
    20 Eylül 2008 00:00
  • Death Magnetic dünya listelerini altüst ediyorsa. Dünya'nın sonu yaklaşıyordur. Bu bir alamet..
    Üye
    linde_
    Tarih
    20 Eylül 2008 00:00
Toplam 49 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler