Metallica basçısı Kirk Hammett solo kariyerine yoğunlaşabilmek için gruptan ayrılabileceğinin sinyallerini veriyor.">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Kirk Hammett Ayrılıyor!

20 Eylül 2008 00:00

Metallica basçısı Kirk Hammett solo kariyerine yoğunlaşabilmek için gruptan ayrılabileceğinin sinyallerini veriyor.

Aslında planının 2003 yılında çıkan St Anger albümünün ardından gruptan ayrılmak olduğunu açıklayan Hammett bir röportajında şöyle konuştu: "Dürüst olmak gerekirse solo albümüm için çalışmaya başlayacağım. Kendimi artık bunun için hazır hissediyorum. Hatta eğer kabul ederse Lars Ulrich'e de albümümde davulları çalıması için teklifte bulunacağım."

Yorumlar

  • iyi master solosunu neyim kaydetsin işte
    bir de
    wah pedalının yararları diye belgesel çeksin
    Üye
    clansman1984
    Tarih
    10 Ocak 2010 00:00
  • bu gerçek mi ya..şş kirk olum napıyon yav. ya kirksüz olmaz :|
    Üye
    zeLp
    Tarih
    30 Nisan 2009 00:00
  • Öncelikle Kirk'ün ne kadar başarılı bir gitarist olduğunu bilmeyenlere Black Album belgeselini izlemeyi tavsiye ediyorum. James Wherever I May Roam ve Sad But True'yu yazdıktan sonra Kirk o şarkılara harika sololar yazışını izlemiş olanlar ne demek istediğimi iyi bilirler. Bunun yanında Death Magnetic ile Load,Reload (her ne kadar bu iki albümü sevsem de) ve özellikle St.Anger'ın kötü izlerini sildiler. Konuya gelince Kirk hiçbir yere gitmiyor. Kirk solo albüm çıkartacak olsa bile Metallica'yı bırakmaz. Diyelim ki bıraktı yerine belki birini bulurlar ama emin olun getirilen kişi Kirk kadar sevilmez ve sahnede Kirk'ün verdiği enerjiyi veremez. Zamanında bunun örneğini Jason Newsted ile gördük. Her ne kadar Robert da çok iyi bir bassçı olsa da ben Jason'nın verdiği enerjiyi veremediğini düşünüyorum. "Kirk, Metallica'dan ayrılsa ismini bir daha duyamayız" tarzı şeylere de inanmıyorum. Kirk Metallica'da 20 seneden fazlasını harcadı ve dünyanın en iyi gitaristi diyemem ama en çok tanınan solo gitaristleri arasında mutlaka ilk 5'tedir.. Solo albüm yaparsa da albümün gayet başarılı olacağını düşünüyorum.
    Üye
    jaymz90
    Tarih
    21 Şubat 2009 00:00
  • Anlamaya kafanı yorma anlayamazsın..
    Üye
    cointreau
    Tarih
    22 Aralık 2008 00:00
  • valla dostum kirk ün exodus da bir dönem çaldığını metallica severlerin hemen hemen hepsi bilirler sen kafayı yorma ben bunu söylemendeki amacı anlamadım
    Üye
    delimc
    Tarih
    22 Aralık 2008 00:00
  • bi ara vardı böyle bişey ama daha sonra metallica.com da kirk ün ağzından yapılmış bi yorum yer aldı ve böyle bi çalışma olsa bile metallicayı asla bırakmıycam yönündeydi.Kaydet işte ise haberi yazarken yanlış yazmış olabilir kirk hammett ın bass gitarist olmadığını 3 yaşındaki çocuk bile biliyor
    Üye
    kivo_gd
    Tarih
    21 Aralık 2008 00:00
  • Kirk Hammeth basçı değil!!!!
    21 Eylül 2008 Pazar | Yazan: newplanckton


    Ona bakarsan Kirk Hammeth'te, Kirk Hammet değil !

    Burada çok yaratıcı espriler dönmüş. Sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz !

    Konuya gelince Kirk Hammet Metallica'yla var olmuş, tanınmıştır. Metallica'dan ayrılacağını sanmamakla beraber, şayet ayrılırsa kendine yazık edeceğini bilmeli. Aranızda Kirk'ün bir dönem Exodus'ta çaldığını kaç kişi biliyor ? Eminim sayıyla sınırlı bir kaç kişi..
    Üye
    cointreau
    Tarih
    15 Aralık 2008 00:00
  • narkozz sen hiç kirk ü tanımamışsın o giderse metallica mı yoksa kirk mü biter iyi düşün metallica nerden bulcak onun gibi adamı ama bence krk gruptan ayrılmaz sadece solo albüm yapar dream theater ın gitaristi john petrucci de solo albüm çıkarttı ama grubunda da çalıyo yani böyle birşey de yapabilir ki bence böyle yapcak
    Üye
    delimc
    Tarih
    15 Aralık 2008 00:00
  • basçı..iimiş..
    30 Eylül 2008 Salı | Yazan: çakıL_


    mor ve ötesi_metallica_his infernal majesty


    Üçlü kombosunu gerçekleştiren birine yakışan bir yorum. Tebrikler..
    Üye
    linde_
    Tarih
    30 Eylül 2008 00:00
  • rolling stones dergisine yaptığı röportajı okudum pek bi ingilizcem olmamasına rağmen ama Kirk şunu diyo "We will be in Metallica until the day we die." bu biz ölene kadar metallicada olucaz yani metallica dağılmıyor Kirk gruptan ayrılmıyor demek oluyor dimi? inşallah öyledir. Burdan röportajı okuyabilirisinz.
    http://www.rollingstone.com/news/story/23089516/qa_metallicas_kirk_hammett/2
    Üye
    Enter sandman
    Tarih
    29 Eylül 2008 00:00
  • 27 Eylül 2008 Cumartesi | Yazan: •marklanegan


    Hayır elemanın özür mesajını gördüğüm için böyle konuştum. Aynı şey senin, benim, başkasının başına gelse gene aynı laflar söylenir. Bir şey (açık) buldular mı sonuna kadar girişiyorlar her hangi elemana.
    Üye
    linde_
    Tarih
    27 Eylül 2008 00:00
  • Yani adamı canından bezdirmeyin. Kirk ayrılıyor ona ne diyorsun sen onu yaz..
    21 Eylül 2008 Pazar | Yazan: linde_


    metallicanın basçısı yazmışlar, ayıptır. bu ne cahilliktir ehuehe.

    arkadaş fena kızmız ama...
    Üye
    marklanegan
    Tarih
    27 Eylül 2008 00:00
  • sebzeli corba yardın beni :D
    Üye
    QrisS
    Tarih
    24 Eylül 2008 00:00
  • hadi ya:S çok şaşırdım acaba zurnacı james ile mandolinci lars bu konuda ne düşünüyolar. Tabi grubun eski kemancısı jasonun da fikirlerini almak lazım
    Üye
    sebzeli_çorba
    Tarih
    22 Eylül 2008 00:00
  • ya bu ne bicim sey ya metallica nın basscısı yazmıslar ayıptır ya... metallicanın basscısı robert trujillo dur bunu bilin sora bu haberi yayınlayın..
    21 Eylül 2008 Pazar | Yazan: metalistanbul


    Ya bir kere söyledik bir hatadır oldu neden zilyon kere tekrarlayıp adamın cinlerine tepesine çıkartıyorsunuz. Her insan hata yapar. Kaldı ki bu insan özür dilemişti ama büyük harflerle yazdığı için silinmiş.

    Haberi açıp vir gedik görüp karalama politikası uygulamayın. Neden açtıysanız okuyun yorumunuzu yazın. Metallica bassçısı yerine gitaristi sen koy arkadaşım onun yerine. Bu haberi ekleyen kişinin değil mtv denen saçmalığın hatasıdır. Git oaya protesto et. Metallica hakkında sadece 2-3 şarkı şarkı bilen ve 4 tane üyenin adını ezberleyen, konserine giden ama çalınan parçaların setlistini yazamayacak insanlar, saç uzatıp Metallica t-shirtu takınca kendini adam zanneden tipler oldukça insan daha bir soğuyor Metallica'dan. Dinleyici kitlesi adamı soğutuyor ve son iki albümdür yapmış olduğu müzik..

    Yani adamı canından bezdirmeyin. Kirk ayrılıyor ona ne diyorsun sen onu yaz..
    Üye
    linde_
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • ya bu ne bicim sey ya metallica nın basscısı yazmıslar ayıptır ya... metallicanın basscısı robert trujillo dur bunu bilin sora bu haberi yayınlayın..
    Üye
    metalistanbul
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • Kirk'ün bu kararı vermek için 20 küsür yıllık gitarislik, müzisyenlik ve MetallicA gibi bir grupta çalmış olmak şeklinde tecrübeleri var artı bu kararı 2003 "ST. ANGER" albümü zamanlarından beri planlıyorsa bir bildiği vardır. MetallicA'nın kariyerindeki acı verici son 10 yılın utancından Kirk bu solo albümüyle en azından kendi adına düze çıkacaktır. Haberi duyduğumda çok şaşırmıştım hatta sevindim bile "olacağı buydu" dedim bu konuda yapılan eleştiri ve yorumları kendi zaten kesiremeyecek kadar aptal bir adam değil ben güveniyorum ve son iki albümün acısını bu yeni solo albümden çıkartacağım dinleye dinleye ama esas soru kirk'ün yerine kimi alacaklar Mustaine değil heralde :)) ya da nasıl seçecekler ama bence kariyerini son albümden ve kirk ün gruptan ayrılmasıyla bitirseler daha iyi olur paray şöhrete hayata doymuşlar müziklerde zamane çocukların dandik riffleri var artık ru yok :((
    Üye
    SISMOGRAM
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • lindecin doğru söylüyo sanırım canım
    hemde her yönden!
    bassçısı robert trujillo, kirk metallica dan ayrılırsa ismini bir daha duymayız (:
    Üye
    narkozz
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • Kirk Hammeth basçı değil!!!!
    Üye
    newplanckton
    Tarih
    21 Eylül 2008 00:00
  • bknz mtv tr canım lindecim çok bilyosun sen ama boş biliyosun
    Üye
    kaydet işte
    Tarih
    20 Eylül 2008 00:00
  • Metallica'nın bassçısı Robert Trujillo be kaydet iştecim (:

    Dikkat etmelisin haber ekleme konusunda. Habere gelince Kirk Hammett Metallica'dan ayrlınca bir daha sonsuza kadar duymayız ismini bu şahsiyetin. Tam anlamıyla sürünür diyorum..
    Üye
    linde_
    Tarih
    20 Eylül 2008 00:00
Toplam 21 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler