Bad Trip, ikinci self-albümü Kirli Müzik'i yayınladı. Albüm 7 Ekim'den itibaren sipariş usulü ile CD formatında dağıtılacak. 11 şarkının bulunduğu">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Bad Trip - Kirli Müzik

1 Ekim 2008 00:00

Bad Trip, ikinci self-albümü Kirli Müzik'i yayınladı. Albüm 7 Ekim'den itibaren sipariş usulü ile CD formatında dağıtılacak. 11 şarkının bulunduğu albümün 5 şarkılık bir "sınırlı versiyonu" ise internet üzerinden ücretsiz indirilebilecek.

Daha evvel Darmadağın (2006) ve Depresif Melodi (2008) adlı iki kayıt yayınlamış olan grup Kirli Müzik'te, evvelkilere görece nispeten deneysel ve daha özgün ve bir hayli indie bir sound’la sevenlerinin karşısına çıkıyor.

Davul, akustik gitar, efektli gitar ve çello enstrümanlarının kayıtlarda bas gitar kullanılmadı. Albümün kayıtları yaklaşık 3 ay gibi bir sürede tamamlanırken, miksaj ve mastering süreçleri 1 ayı geçti.

Kayıtları ve miksajı SoundWorks - Beyoğlu stüdyolarında gerçekleştirilen Kirli Müzik'in kontrol masasında Bad Trip'in Depresif Melodi albümünde de birlikte çalıştığı Ulaş Sümer oturdu.

Grubun, müzikal düşüncesine en çok yaklaştığı albüm olan Kirli Müzik, şarkıların hemen hepsine hakim olan akustik tınıların yanı sıra ağırladığı 3 konuk vokalistle de dikkati hak ediyor. Kirli Müzik’te Bad Trip’e “Kollarını Aç Cesedime”de Deli Gömleği vokalisti Özver Yılmaz, “Gelme”de ZirZop vokalisti Aytaç Bilge, “Ne Kadar Mutluyuz Değil Mi”de ise Neira vokalisti Güneş Ünüvar eşlik etti.

Kirli Müzik’i CD olarak edinmek için:

1- En yakın PTT şubesine gidilir; standart online havale formu doldurularak, İSİM VE ADRES açıkça belirtilerek ÖZGÜR BARAN adına ve PTT BEŞİKTAŞ ŞUBESİ adresine sipariş edilen her bir CD için 5 YTL gönderilir.

2- [email protected] adresine e-mail atılır; e-mail “Benim adım şu. Gönderi adresim şu. Ben şu kadar CD istiyorum, parasını da gönderdim, CD’lerim gelmezse …………..” şeklinde tehdit ve yerine göre küfür içerikli olmalıdır.

3- Bad Trip gider gönderdiğiniz parayı alır, CDnizi/ CDlerinizi kargoya verir. Siz de teslim alır, bilgisayarınıza ya da müzik setinize takar dinlersiniz. Oh mis!

Sınırlı versiyonu ücretsiz indirmek için buraya tıklayın

Yorumlar

  • ben bu adamların grunge'dan indie'ye döndüklerine katılmıyorum. çünkü hiç bir zaman grunge yapmadılar "bence"(özellikle bence diyorum).grubun kitlesine bakarsak -kimseyi aşağılamak gibi bir düşüncem yok yanlış anlamayın lütfen -nirvana'dan başka grunge grubu dinlemediklerinden dolayı arkadaşları grunge sanabilirler evet. aynı kitleye alice in chains dinletildiğinde metal sanmaları da gayet doğaldır ve bunun yüzündendir. kısacası; bana göre bad trip hiç bir zaman grunge yapmadı ve 3 akordan ibaret olmasıyla alakalı bir durum değil. müziklerinde bir ruh göremiyorum, hoparlörden gelen kasıntı seslerden keyif alamıyorum kimse kusura bakmasın -kasıntı sesten kastım gürültü değil, sağlam ve ruh dolu gürültü isterseniz de sonic youth dinlersiniz olur biter-. bana göre bad trip'in yaptığı şey sözde kirli ve cool pop'tan öte bir şey değildir.
    Üye
    chakoorginal
    Tarih
    25 Nisan 2009 00:00
  • Gerçek şu ki, müzik bestelemenin hiçbir kuralı yoktur ve olmayacaktır, parmak hesabından başka... Ancak parmakların boyu değişir, kulaklar gibi...

    bkz: Bernard Shaw
    Üye
    metalikmanyak
    Tarih
    17 Ekim 2008 00:00
  • taşa bakmayı bilirsen taş da bir heykeldir aslında..
    Üye
    heretixlave
    Tarih
    16 Ekim 2008 00:00
  • başkalarına müziğin nasıl yapılacağını öğretebileceğini sanan insanlara gelince; öncelikle insanlık hakkında hiçbir şey bilmiyorlar,sonra da müzik hakkında. kendilerini değerli hissetmelerini sağlıyor hepsi bu.
    bazı insanların konuşmalarını dinlerken her şeyden ne kadar uzak olduklarını fark edip şaşırıyorum. çoğu kendi öğrendiklerinden değil de onlara öğretilenlerden yola çıkarak konuşuyor. bu insanların kendilerini değerli hissetmeye ihtiyaçları var, onların hastalığıda bu.
    ruhunuz için endişelenmiyor musunuz ?
    ama bu konuda bu yazdığımı kaydedip kendimi götün tekiymişim gibi hissetmekten başka bir şey yapamam.
    basit işler feci yıpratır beni. bütün basit işler..
    Üye
    cannabist life
    Tarih
    14 Ekim 2008 00:00
  • Salt kendisi için var olan güzellik yalnız doğa güzelliğidir. Deniz bile, "beni istersen beğen!" der, ama yüzlerce nüsha olarak basılmış bir kitap "Beni istersen beğen!" diyemez.


    Beğenilmek gibi bir kaygınız olmasaydı, yaptığınız şeyi kendi aranıda, sadece eşinizle dostunuzla paylaşıyor olurdunuz. Yaptığınız şeyin internette reklamını dahi yapıp tüm dünya ile paylaşmaya çalışıyorsanız bu "istersen beğen!"lik bir durum olmaktan çıkmıştır.

    Bu arada, taş taştır; ama Rodin heykeldir. Renk, renktir ama Van Goghta resimdir. ses bütün doğada kesintisiz olarak vardır; ama ses Bethovenda müziktir.
    Üye
    sanat_okulu
    Tarih
    14 Ekim 2008 00:00
  • cyanide00 a katılıyorum...
    Üye
    özgür037
    Tarih
    13 Ekim 2008 00:00
  • beğenmedim
    Üye
    cyanide00
    Tarih
    12 Ekim 2008 00:00
  • sevgili Bad Trip..

    yeni bir albümle karşımızda olmanız harikulade.
    Cannabist Life ahalisi olarak sabırsızlıkla ilk istanbul konserinizi bekler durumdayız.

    eleştiriler gelecektir.. aşağılayıcı eleştirilerde gelcektir. hayat bu. her şey olur..

    eveet tam orası! devam..
    Üye
    cannabist life
    Tarih
    10 Ekim 2008 00:00
  • dinlemek zorunda değilsin arkadaşım, adam da bir yerlerini yırtmak zorunda değil KALİTELİ müzik yapmak için
    ya da müziğini bir KALIBA sokmak için.
    herkesin kalite anlayışına uyacaksa, yapmasın zaten KALİTELİ müzik. ve kasacaksa kendini belli bir kalıba da girmesin...
    söylemeden edemedim, lütfen okumaya zaman ayırmayacağım sayfalarca eleştiride bulunmayın...
    Üye
    Ay Prensesi
    Tarih
    10 Ekim 2008 00:00
  • Ben sadece bir dinleyici ,takip eden olarak eleştirilerimi yönelttim. Grubun emeğine herşekilde saygılıyım. Aşağıda yazan arkadaşın dediği gibi bu erken gelen değişikliği biraz ilginç buldum o kadar. Indie müzik dinlemem, Sakin'e indie deniliyor ölçüt olarak onu aldım. Bir bilgi eksikliği varsa affola. Son olarak sanat_okulu nickli arkadaş bir daha yazmış ona değinmeden geçemiyeceğim, sanırım konservatuarlısın; bende konservatuar gitar öğrencisiyim; işin teorisini az çok senin kadar biliyorum ama orda burda bunu gösterip show yapmak pek tarzım değil...Saygılarla
    Üye
    jiwago-
    Tarih
    8 Ekim 2008 00:00
  • albüm track lerini indirdim ve dinledim arkadaşlar kusura bakmayın ama yanlış yolda ve sound da ilerliyosunuz bu sizin istediğiniz müzik olabilir ama insanlar bu tarzı kabullenmezki müzikalite 0,kirli seslerle dolu kayıtlar la insanları etkileyemezsiniz daha sofistike şeyler yapmanız lazımki indie katagorisine bile girmiyosunuz nyse değişiklik için çok erken,çizginin dışına çıkarken içerdekilerden örnek alınıcak çok şey var,dangır dungur olucak şeyler değil bunlar:)
    Üye
    vokalgitar1
    Tarih
    8 Ekim 2008 00:00
  • iyi reklam yaptık, öldürseler dinlemem artık bu grubu...
    Üye
    marklanegan
    Tarih
    8 Ekim 2008 00:00
  • "daha özgün ve bir hayli indie bir sound’la sevenlerinin karşısına çıkıyor."

    Sayın Bad Trip elemanları ( anlayan anladı ,ya da buraya yazan Garaj üyeleri mi demeliym) bana bunu biraz daha açıklarsanız, samimi olduğunuza istemesemde inanmış olucam..Selametle...
    Üye
    jiwago-
    Tarih
    8 Ekim 2008 00:00
  • Arkadaşlar kusura bakmayın da indieden anladığınız sakinden ibaretse tartışmaya gerek yok.indie independent kelimesinden gelir isterseniz rock müzikte bu kelimenin ne anlam ifade ettiğini bi araştırın.gördüğüm kadarıyla adamlar aynı çizgide devam ediyorlar.albüm akustik bir albüm depresif melodi ile arasındaki tek farklılık bu. şunu da göz önünde bulundurun o albümde grup 4 kişiyken şu anda 2 kişi.ayrıca grunge tutmadı indie tutar belki çok saçma bi düşünce "tutma" gibi bi çabaları olsa pop filan yaparlardı heralde.
    Üye
    jailjam
    Tarih
    7 Ekim 2008 00:00
  • vallahi hiç bulaşmayacaktım aslında.

    zira bir anda hürriyet gazetesinin okur yorumları bölümüne dönüşüverdi mecra.

    bundan gayri de yazmam herhalde.

    bir tarz/dönüş/üm/dönence mevzusu ortaya atılmış.

    müzik midir niteliksiz gürültü müdür tartışmasına hiç müdâhil dahi olmak istemiyorum. henry chinaski edebiyat eleştirmenleri ile üniversitelerde puff yastıklar & peluş bebekler içinde ahkam edebiyat hocaları için ne düşünüyorsa ben de müzik eleştirmenleri ve benzeri güruh için aynını düşünüyorum, demekle yetindim gitti. meraklısı açar bakar deşer kazar.

    tarz konusunda....bad trip indie olmuşmuş...bilmemne grubu çıkmışmış da bad trip indie'yi keşfetmişmiş de bak bu tuttu hadi biz de ardından koşalım demişmiş!
    öncelikle "indie" nedir, ne değildir acaba? içi boşaltımış bi janrdan (genre) ibaret midir indie denen kavram? punk deyince aklına blink182 filan gelen/ gelebilecek insanlar için öyledir belki. biraz öyledir evet.
    fakat indie; "bağımsız duruş" denen şeyin [independent canım, bildin, he mi?] kısaltılmış ifadesidir.
    vakti zamanında mainstream denen güruh lağıma doğru akıp ipe sapa gelmez pek güzel matematikli ışıldayan ve fakat içi kof melodileri insanlara pompalarken bir kısım zevat samimi/ ruhlu/ duruşlu/ ifadeli birşeyler ortaya koymak adına o ışıltılı alemin tersine gitmeyi tercih edince doğmuş olan "şey"dir, indie.
    grunge ne kadar "farklı"dır, ne kadar uyuşmaz'dır indie ile. ben bilemiyorum gerçekten. anlamıyorum. anlamayacağım da. [bu son "anlamayacağım" sözcüğü hiç kimse parmaklarını yorup klavyesine abanıp da birşey izah etme zahmetine girmesin diye özellikle ilave edildi. polemiğe çevirmeyelim. lütfen. rica.]

    bad trip grunge'mış da indie'ye dönmüşmüş. hazır bilmemkim çıkmışmış, verelim baba biz de akıntıya küreği demişmiş.
    londra'da mıyız detroit'te miyiz neredeyiz biz? hangi kentin sokaklarında çürüyoruz? ne ara tutulmuş bu ülkede indie, kim tutmuş da haberimiz yok?? yok haberim. olmayacak da [yukarıdaki "anlamayacağım" ile aynı fonksiyon üzre kullanıldı bu da. lütfen. rica.] ve bad trip'in grunge'ı terk edip indie'ye döndüğü de nereden çıktı hele? hele hele? t-shirt mü giyip çıkarıyoruz burada? ne oluyor ulu uçanspagetticanavarı??

    bad trip, ne isterse onu yaptı bugüne kadar, bundan sonra da aynını yapmaya devam edecek. bad trip'in kökünü nereye saldığı belli, dalını nereye uzattığı belli. o kök acı geliyorsa kemirmezsin olur biter. o dal gözüne kulağına batıyorsa oralı olmazsın, kırar bir kenara korsun. olur biter. ve biter. üzerinde konuşmazsın. ne parmaklarını ne zihnini yormazsın. tertemiz devam edersin hayatına. et. ediniz. lütfen.
    bad trip de bilir cillop gibi, hohlanıp silinmiş kristal gibi steril kayıtlar almayı, kimseye ilişmeyen şarkılar yapmayı...fakat bad trip'in öyle bir derdi yok.
    yok ki.
    beğenilmek gibi bir derdi de yok.
    bad trip'in yaratıp paylaştığı şeyler, gürültüler, melodiler, sözcükler bad trip tarafından eleştiriye konu bile değil. hele hele samimiyetine, ruhuna laf etmek hiç hiç hiç hiç hiç hiç hiç kimsenin haddine değil. olmayacak [lütfen, evet. rica. evet.]

    bu kadar. başka da tek bir kelime etmeyeceğim buna ilişkin ben
    artık.
    birileri birşeyler yapmış, koymuş ortaya. seven dinler/dinliyor. sevmeyen sevdiğini dinler/dinlesin. bir zahmet.
    artık.
    lütfen
    bu kapatı konuyalım.
    konuyalım bu kapatı.
    artık
    kapatı konuyalım bu.
    iyi olunuz.
    Üye
    jack london
    Tarih
    7 Ekim 2008 00:00
  • Bu elemanların bende depresif melodi cd'si var ve bu son çıkardıkları demoyla benim elimdeki arasında dağlar kadar fark var tarz açısından. Bu adamlar punk-grunge takılırken ne olduda şimdi biz indie yapıyoruz diyorlar çok merak ettim doğrusu. Çığlık falanda duyamadım müziklerinde, Sakin vb gruplarından etkilenme ya da taklit etme üst düzeyde. Hani şunu demek istiyorum, abi grunge tutmadı ya bi de indie mi denesek hazır Sakin falan çıkmışken çabası mı var? Yok ben onu gördüm biraz o yüzden sordum..(Vokal eskiden katlanılabilir düzeyde kötüydü şimdi katlanılamayacak derecede kötü onu da belirtiyim)
    Üye
    jiwago-
    Tarih
    7 Ekim 2008 00:00
  • Burada birşeylere cevap vermek ihtiyacı hissettiğim için kötü hissettim. Şunu belirtmek isterim ki kimsenin savunucusu değilim.

    6 Ekim 2008 Pazartesi | Yazan: jiwago-

    Açıkçası bilemiyorum sebebini. Ama şunları biliyorum grupla ilgili. Müziklerini yaparken maddi kaygılar, bilinirlik veya ünlü olma gibi kaygıları yok.. Keza bu ülkede ünlü olmak bu kadar kolayken bunu tarz değiştirerek yapmak işin zor kısmı olsa gerek :)

    7 Ekim 2008 Salı | Yazan: sanat_okulu

    Sizi de kendi karmaşık dünyanıza bırakıyorum efendim. Öğrencilerinizle mutluluklar. Bu arada. Öss de derece yapmış kişiden Matematik dersi verilir. Malum burası müzik sitesi. Lazım olabilir :))
    Üye
    Smith Wesson
    Tarih
    7 Ekim 2008 00:00
  • sevgili sanat_okulu;
    tartışmanızdaki çelişme kavram kargaşasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. siz müzik deyince karmaşık jazz riflerini örnek verirken, arkadaşlar bir çığlığı, yürürken adımların çıkardığı sesi örnek veriyorlar. sorun da burdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. saygılar.
    Üye
    heretixlave
    Tarih
    7 Ekim 2008 00:00
  • Bu elemanlar önceden grunge yapmıyomuydu ?
    Indie'ye dönmüşler sanırım.. Ne modaysa , ne tutuyosa onu yapan adamların müziği bana samimi gelmiyo kusura bakmasınlar...
    Üye
    jiwago-
    Tarih
    7 Ekim 2008 00:00
  • sayın jiwago-
    Müzik kurallı bir yapıdır. Günümüzde "müzik" yapan kitleler 2 türdür:
    1. Kuralların farkında olanlar
    2. Kuralların farkında olmayanlar

    Müzik kurallarının farkında olanlar, yani müzik teorisi hakkında bilgi sahibi olanlar "ne yaptığını bilenler"dir. Diğerleri ise "ne yaptığını bilmeyenler"dir. Eğer "ne yaptığını biliyor" olmayı desteklemek saçmalıksa, ben en zırva adam olmayı kabul ediyorum :)

    Kulağa en kompleks gelen jazz ritmleri bile belirli ölçüler içerisinde yazılır, bu sayede jazzcılar zor gözüken birleşik ölçülü besteleri çalabilmektedir. Eğer öyle olmasaydı albümde dinlediğiniz zor bir jazz eserini bir daha aynı davul riffleriyle dinlemenizin imkanı olmazdı. Çünkü davulcu her konserde farklı şeyler çalardı(ki bunlar da çoğunlukla grubun ahengini bozan şeyler olurdu).

    Duygular düşüncelerimizle koordineli gittiğinde daha geniş alanlara yayılabilme olanağı bulurlar. Eylemlerin kaynağı düşünce olduğuna göre, düşünce dünyamız geliştikçe duygularımız kendilerine özgürce koşabilecekleri mekanlar bulurlar. Bunun sağlaması olarak da şunları gösterebiliriz: Beyni gelişmiş hayvanların duygu dünyaları daha karmaşıktır. Ya da şehir insanı çokça duygusal hastalıklarla yüzyüze gelirken, tek düze yaşayan köy insanının bunlarla pek işi olmayacaktır.

    Umarım anlatabilmişimdir, daha net nasıl açıklarım, bilmiyorum.
    Üye
    sanat_okulu
    Tarih
    7 Ekim 2008 00:00
  • Bu elemanlar önceden grunge yapmıyomuydu ?
    Indie'ye dönmüşler sanırım.. Ne modaysa , ne tutuyosa onu yapan adamların müziği bana samimi gelmiyo kusura bakmasınlar...
    Bu arada aşağıdaki o matematik saçmalığını üşenmeden yazan arkadaşta bi işine gitsin zahmet olmazsa...
    Üye
    jiwago-
    Tarih
    6 Ekim 2008 00:00
  • Bence tartışma çok güzel bir şekilde sonlandı.. Ufak bir şey anlatmak istiyorum...

    Diyelim ki iki kişi var. Ve bir bir eser var ortada. Bu eserin bir yerinde de ufak bir prozodi hatası olsun.
    A Kişisi büyük müzik bilgisine sahip olsun. İşin matematiğini kampış olsun hatta.
    B Kişisi de sadece normal müzik kulağına sahip olan standart müzik dinleyicisi olsun.

    A kişisi eseri yıllardır dinliyor ve seviyor diyelim. Ama gün oldu ki inceledi diyelim. Notalara filan baktı. O veya bu şekilde hatayı gördü. Bundan sonra kulağı oraya takılacaktır. Bu kaçınılmazdır.

    B kişisi. İşin sadece ruhundadır. Müzik olan tarafıyla ilgilidir. O eseri yıllar yılı keyif alarak dinleyecektir.

    En azından ben öyle düşünüyorum.
    Üye
    Smith Wesson
    Tarih
    6 Ekim 2008 00:00
  • 5 Ekim 2008 Pazar | Yazan: Smith Wesson

    aynı şeylerden bahsediyoruz sayın wesson. bence müzik duygudadır, işin matematiği ise duyguyu anlamakta zorlananda.
    müzik bence duygu işidir, çığlık bile notadır, konuşma bile. ayak sesimiz bile ritimdir.

    müzikte farklı şeyler deneyen ve işin deneyselliğinden zevk alan birisiyim. bu yüzden her müziğin matematiksel sağlamasını yapmadan, sadece tamamen cahil biri gibi dinlerim. hayatında müzik dinlememiş, hiçbir ses duymamış gibi dinlerim ve bundan zevk alırım.

    "müzik doğallıktır, matematik değildir" sözünden çıkmış sanırım bu tartışma. sonu gelmeyecek gibi duruyor, bir kapıya çıkamıyor. üzgünüm...
    Üye
    marklanegan
    Tarih
    6 Ekim 2008 00:00
  • Bence müziği matematikle notayla yapmakla yaptığımız şeyin matematiksel bir açıklaması olması çok farklı şeyler. Ben kalem kağıda nota yazmaktan farklı olarak da müzik yapılabileceğini, insanın kendi hissettiklerine göre bir enstrümanla birşeyler çalabileceğini söylüyorum. Enstrümandan çıkan her şey zaten matematiksel olmak zorundadır. Size estetik gelmemiş olabilir bu matematik. Ama eminim birileri beğenmiştir. Veya beğenmese de olur. Ama kimse bu müzik bu değil diyemez. O bahsettiğimiz müzik kuralları birçok şeyi içine alacak kadar geniş aslında. Yani sadece bir insan çığlığı bile müzik değeri taşıyabilir.


    Daha fazla konuşmayacağım çünkü eleştiriye açık biri değilsiniz, konuştuğum herşeyi kişiliğinize hakaret olarak algılayıp, hayvansal güdülerinizle, duygusal tepkiler veriyorsunuz. Olayı kişiselleştiriyorsunuz. Bu da gösteriyor ki tartışma kültürünüz gelişmemiş, tartışmaktan zevk almıyorsunuz, aksine korkuyorsunuz.


    Yorumsuz zaten bu başlı başına :)
    Üye
    Smith Wesson
    Tarih
    5 Ekim 2008 00:00
  • Sayın Smith Wesson,
    ben pSychedelic rock grubumda gerektiğinde Scream vocal yapan biriSiyim, yani klaSik müzikle pek alakam yok. (bkz. önyargı)

    Aşağıda başka birine yazdığım cevapta yine Pythagoras ın ismi geçmiştir orada doğru şekilde yazılmıştır yani 1 harfteki yer değişikliği bilmemekten değil, dikkatsizlikten kaynaklanmıştır.

    Daha fazla konuşmayacağım çünkü eleştiriye açık biri değilsiniz, konuştuğum herşeyi kişiliğinize hakaret olarak algılayıp, hayvansal güdülerinizle, duygusal tepkiler veriyorsunuz. Olayı kişiselleştiriyorsunuz. Bu da gösteriyor ki tartışma kültürünüz gelişmemiş, tartışmaktan zevk almıyorsunuz, aksine korkuyorsunuz.

    Madem ki ben kafayı matematik ile bozdum, ve söylediklerim değersizdir, o halde marklanegan arkadaşımızın dediği "genel olarak kuralsız müzik türü yoktur." cümlesi size cevap olsun.
    Üye
    sanat_okulu
    Tarih
    5 Ekim 2008 00:00
  • müzik vardır, müzik vardır, bu tür tartışmalar da yıllardır var.
    müzik, matematiksel olarak açıklanabilen duygu aktarma aracıdır benim için. öyle bir melodi bulursun ki, o anki ruh halini karşındakine yansıtabilirsin. o melodiyi matematikle açıklayabilmen gerekir çünkü müziğin değişmez kuralları vardır.

    jazz gibi bazı müzik türlerinden bu kurallar zorlanır, esnetilir. ama genel olarak kuralsız müzik türü yoktur.

    isteyen istediği gibi şarkı besteler, isteyen istediği gibi basit ve-veya karmaşık müzikler dinlemeyi seçebilir. zevkler ve renkler tartışılmaz. ha "hangisi müzik?" diye tartışıyorsanız, hepsi tanıma uyuyor.
    Üye
    marklanegan
    Tarih
    5 Ekim 2008 00:00
  • Kafayı matematikle bozmuşsunuz efendim. Ayrıca bu soruları yanıtlayacak seviyede müzik eğitimim var.

    Öncelikle adını anmak için sabırsızlıkla cümle kurmaya çabaladığınız Pythagoras'ı yazmayı öğrenin bence :)

    Ben gitar çalıyorum.Ve müzik bilgim şimdilik yeterli seviyede (Hiçbir zaman yetmez) Matematiğim de iyidir. Öss de 60 soruda 58 yapıp sizin oralarda hemen deniz kıyısında bi okula geldim :)
    Ama 12-13 yıldır gitar çalarım. Hiç türev kullanmadım açıkçası :) Kimse bu işi notasız yaptığımızı söylemedi. Ama işin içinde ruh denen bişey var. Sizin müzikal anlamda klasik müzikle olan bağınızın bu denli kuvvetli olması müziğin klasik müzikten ibaret olduğunu göstermez. Yani postmodern gelişmelere açık olmalı insan. "Bunu bana müzik diye dayatamazsınız" lafı da çok saçma geldi. Kimse dayatmıyor ki size. Size göre değil. Bize göre müzik. Haa siz işin matematiğindesiniz o ayrı. Son olarak. John Lennon'un benimle alakası yok demek de küstahlıktır. 7-24 dinlerim kendilerini :)
    Üye
    Smith Wesson
    Tarih
    5 Ekim 2008 00:00
  • Sayın Smith Wesson,
    en yakın zamanda gidip bir müzik eğitimi alın. Bu Türk Sanat Müziği eğitimi olSa bile olduça işinize yarayacaktır. Eğitiminiz bittikten Sonra Sizinle tekrar görüşelim. Saçmalamak hakkındaki görüşlerinizi tekrar dinleyelim. Eğer kullandığınız gitarda perde varSa, o perdeler bilin ki ince matematikSel heSaplarla oraya konmuştur. Bu matematikSel heSaplarda "telin uzunluğu-çıkan notanın inceliği-kalınlığı orantıSı" şeklindedir. Gitar çocuk oyuncağı değildir. NotaSız müzik olmaz, gürültü olur. Türkiyede yüzbinlerce grup varken neden "en müziSyen olmayan"larını haber diye bize dayatıyorSunuz ki? Bu işin Ajdarın yaptığı işten farkı nedir?


    Antik Yunan da PyhtagoraS, önce müziği matematik bilgiSi (yani ölçülebilir bir düzleme) oturtmuştur. Buradan da müziği evrendeki altın orana bağlamıştır. Bu gelişmeler milattan önce 590larda olurken, bizim yıl 2008de gitardan çıkan her Sesi müzik olarak kabul etmemiz nasıl beklenebilir? Arabamızın olması bizi şöför kılmaz. Araba kullanma bilgimiz yoksa arabayı yürütmemiz nasıl mümkün olabilir? Ben arabayı baştan yaratacak "araba bilgisi"ne Sahip olunmalı demiyorum, gaz pedalına ne zaman kadar basılması gerektiği gibi temel bir bilgiye Sahip olunmalı diyorum.

    Bunların dışında John Lennon engin müzik bilgisi olan bir üstadtı. Müziği araç olarak kullandığı için herkesin anlayabileceği şekilde basitleştirmiştir. Yani Beattlesın sizinle bir alakası yoktur.
    Üye
    sanat_okulu
    Tarih
    5 Ekim 2008 00:00
  • müzik tamamen matematiksel bilgi üzerine kurulu kompleks bir sistemdir
    Teorik bilgilere sahip değilsek yapacağımız iş taklitten öteye gitmez. Gürültü ile müziği ayıran en önemli fark da birinin rastlantısal diğerinin bilinçli oluşudur



    Sanat okulunda gitar dersiyle birlikte integral öğretip öğretmediğini merak ediyorum. Eğer öğretmiyorsan öğrencilerine taklit etmeyi öğretiyorsun demektir. Ben olsam arkadaştan ders alırken matematiksel olarak ne öğretiyor sorardım.


    Hacı kusura bakma ama saçmalamışsın. Ona bakarsan Beatles in çoğu şarkısı da 3-4 klasik akor.. Matematik filan yok.. Ona bakarsan Frank Sinatra acaip detone olur... . Ona bakarsan Kurt Cobain sesini zorlamakta ustadır. Ona bakarsan Morrison sahnede çığlık atıp küfürler savururdu.. Küfür etmek için armoni ve matematik gerekiyor mu bilmem. Ona bakarsan Hendrix kafasına göre çalardı ama tool dediğin gruplar bile ondan beslenir veya beslenmiştir bir dönemde... Ne matematiği yahu.. Kısaca müzik şöyle olur böyle olur diyemeyiz. Her türlü olabilir yani.

    Bu adamlar "kafalarına göre" yapıyorlar. herhangi bir kaygıları da yok.. Müziklerini de "3 akor bir çığlık" şeklinde tanımlamışlar zaten.. Kendilerini ifade etmek için müziği seçmişler. Ve gerek liriklere.. Gerek solistin çığlıklarına.. bakarsak bu anlaşılıyor zaten. Bad Trip yapmak istediği şeyi yapabilmiş bu albümde. Tebrik ediyorum.
    Üye
    Smith Wesson
    Tarih
    5 Ekim 2008 00:00
  • Sayın soundworks,

    müzik tamamen matematiksel bilgi üzerine kurulu kompleks bir sistemdir. Bu günümüzde de böyledir milattan önce de böyle idi. Antik Yunan filozoflarından Pythagorası araştırın. Çok şaşıracaksınız. Teorik bilgilere sahip değilsek yapacağımız iş taklitten öteye gitmez. Gürültü ile müziği ayıran en önemli fark da birinin rastlantısal diğerinin bilinçli oluşudur.Örneğin tooL grubunu ele alalım; müzikleri kirli gözükür, öyle göstermeyi iyi becerirler ama Lateralus albümü yalnızca mühendislik eğitimi görmüş kişilerin bildiği fibonacci sayıları üzerine kuruludur. Dolayısıyla doğallığımızı koruyup aynı zamanda matematiği de en uç noktalarda kullanmamız olasıdır. Fakat benim kastettiğim tabi ki bu değil, temel gam, şan, solfej bilgisidir (ki bunlara sahip olmadan kendimize nasıl müzisyen[vocal] diyebiliriz?). Diğer konu, davullar kanal ise işi bilen biri olarak, bir daha çalıştığınız stüdyo ile çalışmamanızı öneririm:)

    önemli değil, ben teşekkür ederim; görevimiz, bugün sana yarın bana.
    Üye
    sanat_okulu
    Tarih
    4 Ekim 2008 00:00
  • Sayın sanat_okulu;
    adı üzerinde kirli müzik :) Kendileriyle uzun süre çalıştığım için biliyorum şarkılarınkaki ruhu o detoneler ve kirlilik veriyor, bu projede olması istenilen de buydu zaten. Bu arada davullar midi değil, kanal alınmıştır. gereksiz önyargı içeren yorumlarınızı yapmadan önce şarkıları "bir"den fazla dinleseydiniz zaten yorumunuzu(!) yazmanıza gerek kalmazdı çünkü bariz belli ki size hitap etmiyor.

    Müzik doğallıktır ,matematik değildir.

    Teşekkürler.
    Üye
    soundworks
    Tarih
    4 Ekim 2008 00:00
  • oldukça amatör bir çalışma olmuş, herkesin bildiği gibi bir grupta en önemli şey vocaldir. Fakat vocalde detoneler var, ses zorlanması var. Bir diğer konu da, davulun midi gibi ses vermesi(belki de gerçekten mididir?!). Çalışmaya devam.
    Üye
    sanat_okulu
    Tarih
    4 Ekim 2008 00:00
  • İndirmek için en altta Sınırlı versiyonu ücretsiz indirmek için buraya tıklayın yazıyor... Albüm ücretsiz dağıtılıyor. Sadece 5 ytl masrafı yatırıyorsunuz bankaya. Böyle olmasının sebebi ise benim şahsi görüşüm; müziğin herhangi bir maddi kaygıdan kesinlikle uzak olmasını sağlamak. Kısacası... Özgür ve Kirli bir müzik yapıyor Bad Trip :)
    Üye
    Smith Wesson
    Tarih
    3 Ekim 2008 00:00
  • başka türlü ulaşamıyor muyuz albüme? bir yerlerden satın alamıyor muyuz
    yahut indiremiyor muyuz?
    Üye
    Ay Prensesi
    Tarih
    2 Ekim 2008 00:00
Toplam 34 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler