Cenk Han Alkaya Zaman: 11 Ekim 2008 Cumartesi - 20:30 Mekan: Bronx - Taksim - İstanbul Fiyat: Ayakta: 15,00 YTL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Cenk Han Alkaya @ Bronx - Taksim - İstanbul

23 Eylül 2008 00:00
Sahnede: Cenk Han Alkaya
Zaman: 11 Ekim 2008 Cumartesi - 20:30
Mekan: Bronx - Taksim - İstanbul
Fiyat: Ayakta: 15,00 YTL
Bilet: biletix.com
- 18 yaş sınırı vardır.
- Kapı açılış: 20:00
- Konser 20:30

Kendi söz ve bestelerini bir albüme dönüştürmek için 4 yıldır çalışan Cenk Han Alkaya, 15 yıllık müzik yaşamımın küçük bir özeti dediği Gülmeyi Dene albümünde; kendini yakın hissettiği 80'lerin vintage sounduyla indie rock tınılarını harmanlayarak müziğini dinleyiciyle buluşturuyor.

Gülmeyi Dene; büyük şehirde yaşayan bir adamın, kendi hayatıyla ilgili hesaplaşmasını, yalnızlığını ve sıkıntılarını melankolik bir havada anlatıyor. Bize yaşatığı bu müzikal yolculuk içinde bir taraftan da, yaşamla ve gelecekle ilgili barındırdığı umudu da dinleyiciyle paylaşıyor.

Hayatın acımasızlığını anlatırken, savaşmaktan yorulmayan bir adamın öyküsünü dile getiren Taş, hayatı sorgulayıp yaşadığımız yanlış ilişkilere parmak basan Ömür Boyu, kendisinden sıkılmış bir adamı anlatan Duyuyor musun?, hayatın gerçeklerinden uzak, masalsı anlatımıyla dikkat çeken Küçük Kız, fotoğraflardaki sahte gülüşlere gönderme yapan Gülmeyi Dene, uzun bir otobüs yolculuğunun sonunda bestesi yapılan ve hep bir umut ışığı olduğunu söyleyen Anlıyor musun?, hayattan kendini saklayan kibirli bir adamı anlatan Unutma, kısa süren bir ilişkinin ardından "bitmeseydi ne olurdu?" dedirten Kar ve hep bağışlayan ve affeden birine dönüşü anlatan Deniz, "Gülmeyi Dene" albümünde Cenk Han Alkaya imzasını taşıyan parçalar...

Prodüktörlüğünü Cenk Han Alkaya'ın yaptığı albümde düzenlemeleri, Alkaya ile beraber Faruk Kavi, Mert Alkaya, Can Alper ve Kargo'dan Serkan Çeliköz üstlendi. Kayıtlarının büyük kısmı Alkaya'nın home stüdyosunda kaydedilen albümün vokal kayıtları ise Yüksek Sadakat klavyecisi Uğur Onatkut 'un stüdyosu Doruk Müzik'te Uğur Onatkut ve Alper Gemici tarafından tamamlandı. 2 parçada Aylin Aslım'ın geri vokal yaptığı "Gülmeyi Dene" albümünün masteringini Cem Büyükuzun gerçekleştirdi.

Albümün çıkış parçası olan Duyuyor musun?'a geçtiğimiz haftalarda İmre Haydaroğlu yönetmenliğinde bir video klip çekildi. Beylerbeyi ve Ümraniye Kromtel fabrikasında çekilen video klip, Türkçe müzik yayını yapan bütün televizyon kanallarına dağıtıldı.

Gülmeyi Dene albümüyle, rock sounduna modern bir bakış açısı getirerek uzun soluklu olacağının işaretlerini veren Cenk Han Alkaya, müzik dünyasına samimi bir giriş yaparak, şarkılarını büyük kitlelerle buluşturmayı hedefliyor.

Yorumlar

Taze haberler