Death Magnetic"in CD kaydının Guitar Hero versiyonuna göre daha gürültülü olması
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Lars Sonunda Konuştu

    6 Ekim 2008 00:00

    "Death Magnetic"in CD kaydının Guitar Hero versiyonuna göre daha gürültülü olması Metallica dinleyicileri tarafından eleştirilmişti. Bu eleştiriler karşısında uzun süre sessizliklerini koruyan Metallica üyelerinden ilk konuşan Lars Ulrich oldu.

    "Death Magnetic"in, Guitar Hero versiyonunun daha iyi olduğunu iddia edenlere karşı Lars Ulrich, en sonunda suskunluğunu bozdu. "Dinleyin, ses kalitesiyle ilgili hiçbir şey yok. 2008'deyiz ve albümleri böyle yapıyoruz." diyen Ulrich, Blender'a yaptığı açıklamanın devamında şöyle konuştu: "Rick Rubin'in yapmaya çalıştığı tüm şey, canlı, yüksek ve heyecan verici bir sound elde etmekti. Tabii ki bundan şikayet eden bir-iki kişinin olduğunu duydum. Ama son birkaç gündür arabamda albümü dinliyorum ve çok iyi bir sound'u var."

    Ulrich, ayrıca internetin şikayetçilerin sesini büyüttüğüne inandığını söyledi. "Ne yapacaksınız? Birçok insan CD'nin muhteşem olduğunu söylüyor ve ufak bir kısmı bu görüşte değil. Şunu hatırlamanız gerek; '...And Justice For All'u (1988) yayınladığımızda insanlar 'Bu adamlara ne olmuş, bu nasıl albüm? Bas yok bunda. Sanki bir garajda sekiz şarkı kaydedilmiş gibi.' Ve şimdi bu albüm death-metal gruplarını etkileyen albüm olarak görülüyor."

    Yorumlar

    • and justice ta zirve yaptıktan sonra genel düşüş bence Cliff'in ölmesinen kaynaklanmakta (and justice tada riffleri bulunuyor..)ondan sonra daha slow bi tarz yaptılar(st anger a kadar eyw, o direk olarak berbat) sonra Cliffsiz sert bir albüm zor geldi tabi..
      Üye
      Feanorn
      Tarih
      10 Şubat 2009 00:00
    • metallica'nın şu hallere düşmesini ben metallica'ya bağlamıyorum, metallica'nın üzerinde bir tartışma konusu. esas sorun şudur, kim and justice for all ve master of puppets gibi bir albüm yapsa, affedersiniz ama sonrasında ağzıyla kuş tutsa yine de yaranamaz. bence bu efsane albümleri nasıl yaptıklarını bu adamlar da bilmiyorlar. bu albümlerin öyle bir gücü var ki, insanları kayıtsız şartsız dahi metallicaya bağlamak için başlı başına bir sebep. o yüzden st anger'ı v.s. dahi seven insanlar mevcut. load albümünü savunanlar bile var. öyle bir noktaya gelinmiş ki artık insanlar diyorlar, yahu bunlar justice ve master albümlerini yaptıklarına göre mutlaka bir şey vardır yaptıklarında diyerekten kafam ambale olana kadar dinliyorlar st anger'ı, load'u hatta death magnetic'i; sonrasında kafaları hakkatten ambale oluyor ve "müthiş albüm! bu albümleri yerenlerler marjinallik taslıyorlar, farklı olmaya çlışıyorlar."

      arkadaşım kalk bir aynaya bak, kendine bak, kendine bir tokat at. sonra da aç bir dyers eye dinle. and justice for all albümünün sözlerine bak. master of puppets albümünün genel konseptine yoğunlaş. look at dı tabellaa.
      Üye
      Leviathan
      Tarih
      4 Kasım 2008 00:00
    • trcod3r'e katılıyorum sırf marjinallik adına yapılan yorumlar...
      Ayrıca baslar gayet güzel bence. tonu güzel olduğu için jason dan farklı gelmiştir o arkadaşa =)
      onun haricinde de Lars doğru demiş.. yıl 2008 arkadaşlar..
      adamlar eğer ki tutup da eski albümlerine benzeyen bi albüm yapsaydı yine laf söylediniz.. bu sefer de AYNISI OLMUŞ denirdi..
      Geçin artık aşın bunları.
      başarılı bi albüm kabul edin..
      popüleriteyi kıskanmayın ;)
      Üye
      _pincir_
      Tarih
      3 Kasım 2008 00:00
    • 22 Ekim 2008 Çarşamba | Yazan: trcod3r

      İşine bak çocuk. Bozma kafamı.
      Üye
      Smith Wesson
      Tarih
      26 Ekim 2008 00:00
    • st anger albümü çıktıktan sonra da buna benzer bir konuşma yapmıştı sanıyorum. bu adam kız gibi sesiyle hep konuşuyor, iki cümlesinden birisi "metallica" kelimesini içeriyor. beğenmeyen dinlemez kardeşim, dinledim beğenmedim, "st anger'da bile daha dinlenilebilir parçalar vardı" diye düşündüm. dinlemiyorum. rast gelirsem one, master of puppets, orion gibi parçaları severek dinliyorum.
      Üye
      marklanegan
      Tarih
      26 Ekim 2008 00:00
    • Bezmen için yapıyoruz bunları :P
      Üye
      linde_
      Tarih
      26 Ekim 2008 00:00
    • Yok yurt dışından haber mi konur yok bize ne Polonya'daki konserden, yok bu resmi çok mu aradın.Paşalar size de birşey beğendiremiyoruz, bezdim yahu.
      Üye
      sema_trnty
      Tarih
      26 Ekim 2008 00:00
    • Eğer thrash dinleyicisiyseniz bu albüm sizi mutlu etmeli metallica tekrar thrash yapıyor...

      He popüler piyasanın bende metallica dinliyorumcularıysanız tabi doğal olarak and justice for all,Kill 'em all ,ride the lightning,master of puppets albümlerini görmezden gelip load ,reload gibi zımbırtılarını sayıklayıp duracaksınız...
      Uyanın artık canlarım o dönem metallica değildi metallica bile anladı bunu...Ah şu popüler piyasa kuklaları aaah...
      Üye
      antihedon
      Tarih
      25 Ekim 2008 00:00
    • bana görede grubun zirve yaptıgı hem ensturman olarak hemde james'in vokalleri olarak load ve reload albümleridir.
      o iki albümü hard rock albümü olarak benimser ve eski albümleri ile kıyaslamazsak görülürkü muhteşem albümlerdir.
      ...and justice for all albümünde bassların geri planda olmasıda albüme sahane bir melodik zemin hazırlamış. belki benim en sevdiğim albüm oldugundan toz kundurmayacagım ama her ne kadar dünyanın en iyi thrash, hatta bazı kesimlere göre en iyi metal albüm master of puppets gösterilsede benim gönlümde ...and justice for all yatar.
      metallica kadar bir çok tarz denemiş ve hepsinde yenilik getirmiş, benimsenmiş ve işini hakkıyla yapan grup çok azdır.
      Üye
      karayansima
      Tarih
      25 Ekim 2008 00:00
    • gooch_v2 gerçekten saçmalamışsın.Rob kayıtlarda fernandes ya da daha değişik türden gitarlar kullanıyor.Mission metallica şeylerinde görebilirsin 2003 te kullandığı aletlerde var.Kaldıki warwick'i sahnede kullanıyor.

      isterse ibanez btb205 de kaydedilsin bas sesleri..mastering ile alakalı basın sesini açarsın ya da açmazsın bu kadar basit..ters köşe yaptıkları şey..funk çalacak kadar ulvi bir insan robun albümde çok yer etmemesi.konser adamı diye alındı vesselam.

      ayrıca ben itiraf edeyim hep mp3 kalitesinde dinledim ve acaip boş gürültü ve cızırtılar var (zil sesleri) bir süre sonra kabak tadı veriyor ipod da dinleyince daha farklı bir eq oluyor cd alıp dinleyen varmı?
      Üye
      jrshady
      Tarih
      25 Ekim 2008 00:00
    • Ben 32 dişin sadece gülerken gözükmesi taraftarıyım :)
      Üye
      ikinokta
      Tarih
      25 Ekim 2008 00:00
    • Birde sema_trnty bu resmi çok mu aradın ?
      Üye
      linde_
      Tarih
      24 Ekim 2008 00:00
    • Her ne olursa olsun artık dinleyicinin de bazı şeyleri aşması lazım. Efsanelerin "efsane" olabilmesi için bazı şeylerin daha düşük seviyede kalması gerektiğini unutmayalım. Ama albüm güzel, o kadar da kötü değil... Kötü diyenler de büyük ihtimalle biraz daha slow kaçan Metallica dinleyicileridir. (Bkz: "Abi ne Die Die My Darling'i yaaa, Nothihng Else Matters ona bin basar!")
      Üye
      vast
      Tarih
      24 Ekim 2008 00:00
    • Bencede çok iyi konuşmuş Lars.

      Her grup bir albüm yapıp. "Of abi bizim grubun albümü diye söylemiyorum acayip bir sound oturttuk. Yat kalk dinliyorum vallahi" şeklinde demeç vermeli..

      Acayip tutar..
      Üye
      linde_
      Tarih
      24 Ekim 2008 00:00
    • bence metallica'nın en iyi sounda ulaştığı yol şu üç albümdür : Black - load - reload ..

      Black album de bateri ve gitarlar biraz güçsüzdü ve bas gitar gereksiz derecede öndeydi.. buna rağmen zamanına göre cok iyi mastering yapılmıs bir albümdü ve dönemine göre gümbürdüyordu.. ama load ve reload ın Eq kalitesi ve tonları black i bayaa bi geride bıraktı.. bateri tonları daha tok, gitar tonları daha baskın ve doluydu ve buna rağmen Jason abimiz net bir sekilde duyuluyordu..

      iyi bir ses sistemine sahipseniz Prince Charming ve Wasting My Hate tavsiye edilir..

      ama D.M kayıtları bu üçlemenin dışında kalmış gibi.. Lars ın bu üç albümde duyduğumuz tonları, D.M de yok.. bas tonları da Jason ın yanında biraz cılız.

      Bas tonlarının cılız olmasının sebebi, Jason ın Ampeg ve Sadowsky ikilisini, Robert ın Dunlop - Warwick ikilisini kullanması olabilir, bilemicem..

      gece gece iyi saçmaladım, hadi eyv
      Üye
      gooch_v2
      Tarih
      24 Ekim 2008 00:00
    • pok gibi işte istediği kadar inkar etsin dursun
      Üye
      İntihar Süsü
      Tarih
      23 Ekim 2008 00:00
    • Bu albümden sonra bile, Metallica şöyle değişti, eski soundunun yerinde yeller esiyor, bıdı bıdı şeklinde sırf "marjinal" olmak için yorum yapıyorsunuz ya pes :)..

      Şu an söylediklerim, fikirlere saygı duymadığım manasında algılanmasın lütfen.. Başka bir açıdan bakın..
      Üye
      trcod3r
      Tarih
      22 Ekim 2008 00:00
    • tam magazin haberi
      Üye
      SlipknotSlave
      Tarih
      21 Ekim 2008 00:00
    • adam haklı yahu, biri bir fikirle ortaya çıkar, diğerleri onu destekler...
      Üye
      marklanegan
      Tarih
      20 Ekim 2008 00:00
    • Artık Türk amatör grupları bile böyle yorumlar yapmıyor :) Çok değişti Metallica çook. Küçüklüğümüzün grubu değil artık.. Küçüklüklerin grubu :)
      Üye
      Smith Wesson
      Tarih
      20 Ekim 2008 00:00
    Toplam 20 yorum var. Tüm yorumlar »

    Taze haberler