The Edge, Jimmy Page ve Jack White bir belgesel için bir araya geliyor It Might Get">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

It Might Get Loud :: Gitar üstüne bir belgesel

9 Ekim 2008 00:00

The Edge, Jimmy Page ve Jack White bir belgesel için bir araya geliyor

It Might Get Loud ismini taşıyan belgeselin tam ortasında Jimmy Page, Les Paul gitarını eline alıyor ve The Edge ve Jack White şaşkın şaşkın bakarken "Whole Lotta Love"a ani bir giriş yapıyor. "13 yaşında oğlanlar gibi bakakalmışlardı," diyor yönetmen Davis Guggenheim. " 'Tanrım demek böyle yapıyormuş' der gibiydiler."

5 Eylül'de Toronto Film Festivali'nde prömiyeri yapılan ve önümüzdeki yıl vizyona girecek olan film, üç gitaristin müzik hayatını kronolojik kesişmeler ve gitarla olan ilişkileri bağlamında ele alıyor. Filmin kilit noktası ise üçlünün Los Angeles'taki Soundstage stüdyosunda bir araya gelip, iki gün boyunca hikayeler anlatıp doğaçlama çaldıkları anlar. "Sanki son model bir testere hakkında konuşsunlar diye üç marangozu bir araya getirmişsin gibi bir şeydi," diyor Jack White. "Böylesi mekanik bir aleti, onu çevreleyen farklı fikirleri öğrenerek kullanmak harika bir tecrübe."

It Might Get Loud, Oscar ödüllü An Inconvenience Truth'un yönetmeni Guggenheim ve Batman: The Dark Knight'ın prodüktörü Thomson Tull'ın ortak ürünü. İkili, aşırı dozlar, grup içi şiddet ve groupie'ler gibi bayat klişelerden bağımsız bir film yapmak istemiş. "Şu ana kadar gitarın neden bu kadar olağanüstü bir enstrüman olduğunu anlatabilen bir film seyretmedim," diyor Tull. "Bu minik alet bütün rock müziğinin sembolü olmayı nasıl başarmış?" İkili hazırlık aşamasında odaklanmak istedikleri müzisyenlerden oluşan kısa bir liste yapmış ve Page, The Edge ve White ilk üçü kapmış. "Farklı dönemlerden, farklı stil ve yaklaşım sahibi isimler olsun istedik," diyor Tull.

Anlaşmalardan önce üçlüden her biriyle kendi memleketlerinde röportajlı kayıtlar yapılmış. The Edge, U2'nun ilk kez bir araya gelip çaldığı, Dublin'deki lisesine bir kamera ekibi götürmüş. Page ise Londra'da kiralık gitarist olarak çalıştığı günlerden hikayeler anlatmış. Ve White da kameraların Nashville'de bütün gün onu takip edip, bir şarkıyı baştan sona besteleyip kaydetme sürecini filme almalarına izin vermiş.

Üç gitarist en sonunda bir araya geldiğinde ise oturup saatlerce birlikte çalmışlar. "Bir sahnede The Edge, Jack ve Jimmy'ye 'I Will Follow'u çalmayı gösteriyor," diyor Guggenheim. "Çok nadide ve punk bir rifi olan parçadan Page epey etkileniyor. Hatta Edge'e 'Orada bir Do olduğundan emin misin?' diye bile soruyor." Çekimlerin son gününde üçlü, ekibi The Band'in "The Weight" isimli şarkısının Edge ve White'ın vokal yaptığı bir versiyonuyla şaşırtmış. "Allahtan," diye ekliyor Tull, "kameralarımız kayıttaydı."

Yorumlar

  • harika olacak harika.
    Üye
    various
    Tarih
    1 Kasım 2008 00:00
  • sabırsızLıkLa bekLiyorum..
    Üye
    ExoduseM
    Tarih
    27 Ekim 2008 00:00
  • http://www.itmightgetloud.com
    Üye
    sema_trnty
    Tarih
    24 Ekim 2008 00:00
  • Nası izleyebiliriz acaba? Film festivali falan varsa yakınlarda belki programa koyarlar...
    Üye
    joenisatriani
    Tarih
    23 Ekim 2008 00:00
Toplam 4 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler