Efes Pilsen Blues Festivali'nde blues müziğinin sevilen isimleri John Lee Hooker Jr.,
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Diyarbakır'a blues geldi

    31 Ekim 2008 00:00

    Efes Pilsen Blues Festivali'nde blues müziğinin sevilen isimleri John Lee Hooker Jr., Sharrie Williams ve Watermelon Slim Diyarbakırlı müzikseverlerle buluştu. John Lee Hooker Jr. başında poşuyla sahneye çıkarak müzik severlere sürpriz yaptı.

    Efes Pilsen Blues Festivali’nde blues müziğinin sevilen isimleri Diyarbakırlı müzikseverlerle buluştu. Demirok Tesislerindeki etkinlikte çok sayıda müziksever blues fırtınası estiren John Lee Hooker Jr, Sharrie Williams ve Watermelon Slim’i dinleme şansı buldu.

    Sahneye ilk çıkan bol ödüllü Watermelon Slim ile bluesun en etkileyici kadın vokallerinden Sharrie Williams, blues müziğini Diyarbakır’a taşıdı.

    Köklerini modern tınılarla harmanlayan, müziği geleneksel blues ve new age funk arasında bir sentez özeti olarak kabul edilen John Lee Hooker Jr. da sahne performansıyla müzikseverleri adeta büyüledi. Son şarkısında başına bağladığı poşuyla Diyarbakırlı blues severlere sürpriz yapan John Lee Hooker Jr., müzikseverlerden büyük alkış aldı.

    Efes Pilsen tarafından geleneksel hale getirilen ve Mersin’de başlayan festival, Diyarbakır’ın ardından Malatya, Kayseri, Rusya/Moskova, KKTC/Girne, Denizli, Antalya, Konya, Trabzon, Ankara, Eskişehir, Bursa, İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Kocaeli’ndeki konserlerin ardından Edirne’de son bulacak.

    İstanbul’da 1990 yılında başlayan Efes Pilsen Blues Festivali, gördüğü ilgi sonrasında turneye dönüştü. Aralarında Lucky Peterson, Joe Louis Walker, Syl Johnson, Son Seals ve Bobby Rush’ın bulunduğu birçok yıldızı sevenleri ile buluşturan etkinlik, Türkiye’nin tek blues festivali olma özelliğini koruyor.

    Festivalde bugüne kadar 74 grup ile 214 sanatçı sahne aldı. Verilen 260 konserde 302 bin 591 müziksever blues müziğin efsane isimlerini dinleme şansını buldu.

    Amerika kıtasında doğan bir müzik türü olan bluesun kökleri Afrika’ya dayanıyor. Bir zamanlar köle olarak Afrika kıtasına getirilmiş siyahlar özellikle Batı Afrika’nın yerel müziklerini Amerika’daki müzik türleriyle harmanlayarak kısa sürede popülerleşen ve dünyaca tanınan bluesun doğmasını sağladı. Kelime anlamı ‘hüzün’olan blues, zaman zaman caz, rock, R&B, soul tarzı müziklerle birleşerek bugüne kadar geldi.

    Yorumlar

    • 10 kişi gittiyse o konsere çok iyi..
      Üye
      scared
      Tarih
      11 Kasım 2008 00:00
    • nedemek geri dönebilmiş mi arkadaşlar müziğin ve bu tür düşüncelerin ilerlememe sebebi bu tür arkdaşların gereksiz ve saçma konuşmalarıdır...lütfen..
      Üye
      joe satrıanı
      Tarih
      10 Kasım 2008 00:00
    • tabi gelmiştir de...Geri dönebilmiş mi ?? Haber var mı?
      Üye
      _nemo_
      Tarih
      8 Kasım 2008 00:00
    • yapılan tarz ne olursa olsun müziğin diyarbakırı mardini istanbulu parisi olmaz yeterki müzik olsun ve mümkünse insanlığın varolduğu heryerde olsun..
      Üye
      rock market
      Tarih
      7 Kasım 2008 00:00
    • Puşisine gurban :D
      Üye
      sema_trnty
      Tarih
      6 Kasım 2008 00:00
    • 5 Kasım 2008 Çarşamba | Yazan: karayansima

      ben küçümseme olsun diye yazmadım zaten, bize göre "doğu"daki insanların nasıl bir seviyede olduklarını zaten biliyorum.

      benim anlatmaya çalıştığım, toplumun bu tip blues organizasyonlarına nasıl bakacağıydı. bu tip önyargılarla "len kim blues dinler diyarbakırda?" diyenler ibrahim tatlısesi de grupların arasına sokmuşlardır diye düşündüm, güzel tepkiler aldım. bir de şu olaya sinir oldum;

      John Lee Hooker Jr. başında poşuyla sahneye çıkarak müzik severlere sürpriz yaptı.

      bütün diyarbakırlılar, diyarbakırlıları bırak türkler o kumaşla dolaşıyor zaten.
      Üye
      marklanegan
      Tarih
      6 Kasım 2008 00:00
    • karayansıma ya katılıyorum kesinlikle %100 ..
      Üye
      biodrop
      Tarih
      5 Kasım 2008 00:00
    • puhahahaha..
      Üye
      zefiran
      Tarih
      5 Kasım 2008 00:00
    • marklanegan cok cok saçmasın ya.
      Üye
      Troubadourr
      Tarih
      5 Kasım 2008 00:00
    • diyarbakır neden bu kadar küçümsenirki tanıdık arkadaslarım var doğulu, okul zamanında tanıştıgım. o insanlar bana ailelerin eğitim düzeyini anlatınca şaşrımıştım. yalnız adamlar terör etkisiyle dış dunyadan biraz uzaklasmılar. belkide bize öyle bir izlenim veriyorlar. adamlar gayet kültürlü bu tür aktivitelere açlardır eminim. gayet güzel bir gösteri olmuş orda olup bende izlemek isterdim:))
      özellikle türkiyenin ve midelerimizin gururu efes pilsene katıldıgı her dalda yaptıgı basarılı, güzel işler için teşekkür edilmeli. ülkemiz refah içinde olduğu bir gün, bakarsınız ki bir çok doğu kökenli bu tarz müzik grubumuz olmuş:))
      Üye
      karayansima
      Tarih
      5 Kasım 2008 00:00
    • iran üzerinden girmemisler dimi :D
      Üye
      kubaric
      Tarih
      5 Kasım 2008 00:00
    • ne güzel .. keşke ülkemizin her yerine gitseler organizasyon yapsalar. o dalga geçen arkadaslara da saygılarımı sunarım.
      5 Kasım 2008 Çarşamba | Yazan: Troubadourr


      ben de sana sunarım, alnına öpücük kondururum, sonra evimde pahalı oyuncaklarımla oynarım, "baba bir tane daha al bana" diye seslenirim.
      Üye
      marklanegan
      Tarih
      5 Kasım 2008 00:00
    • dmekki herkesin algılayışı farklı.
      bidaha dinlememelerini tavsiye ederim.
      Üye
      xakıcı
      Tarih
      5 Kasım 2008 00:00
    • saygılı insanlara bayılıyorum :)
      Üye
      Loki
      Tarih
      5 Kasım 2008 00:00
    • ne güzel .. keşke ülkemizin her yerine gitseler organizasyon yapsalar. o dalga geçen arkadaslara da saygılarımı sunarım.
      Üye
      Troubadourr
      Tarih
      5 Kasım 2008 00:00
    • bi uzun hava patlasalardı bizimkilerde bluesmakerların dibi düşseydi bu nasıl armoni diye
      Üye
      Loki
      Tarih
      5 Kasım 2008 00:00
    • :)))))))))
      Üye
      kaydet işte
      Tarih
      5 Kasım 2008 00:00
    • altgrup ibrahim tatlıses oldu...
      Üye
      marklanegan
      Tarih
      5 Kasım 2008 00:00
    Toplam 18 yorum var. Tüm yorumlar »

    Taze haberler