The Strokes, 2009'da yeni albüm hazırlıklarına başlıyor. Grubun davulcusu
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

The Strokes göründü

7 Kasım 2008 00:00

Üç yıldır piyasada gözükmeyen The Strokes, 2009'da yeni albüm hazırlıklarına başlıyor. Grubun davulcusu Fabrizio Moretti ve bas gitaristi Nikolai Fraiture ise yeni gruplarıyla ilk albümlerini yayınlamaya hazırlanıyorlar

2005'te First Impressions of Earth isimli üçüncü albümlerini yayınlayan New Yorklu ekip The Strokes, birkaç video klip ve kısa süreli bir dünya turnesinin ardından inzivaya çekilmiş ve uzunca bir süre de ortalıkta görünmemişti. Sessizliğini bozan ilk Strokes üyesi Albert Hammond Jr oldu. Gitarist Yours to Keep isimli ilk solo albümünü 2006'da yayınladı, ardından turneye çıktı ve asıl grubunun dinlenme sürecini fırsat bilip ikinci bir albüm daha patlattı (Como Te Llama, 2008). Solist Julian Casablancas ise geride bıraktığımız yaz aylarında Converse'in 100. yılı vesilesiyle Santogold ve Pharrell Williams ile bir araya geldi ve tek bir şarkılık da olsa üç yıldan bu yana ilk kez yeni bir proje sundu.

Grup üyeleri bu süreç boyunca Strokes'u bir süreliğine dinlenmeye bıraktıklarını ama mutlaka yeni bir albüm kaydedeceklerini söyleyip durdular. Rolling Stone'a Los Angeles'daki evinden bağlanan Strokes davulcusu Fabrizio Moretti, güzel haberi veren ilk isim oldu. "Dün Julian ve Nick (Valensi, Strokes gitaristi) ile karşılaştım ve çok heyecanlandım," dedi Moretti. "Şubat'ta bir araya gelip müzik yapmaya başlayacağız. Julian bu konuda oldukça ısrarlı." Fabrizio Moretti, Strokes'un solo denemelerine girişen en yeni üyesi aynı zamanda. Fab'in Little Joy ismini verdiği diğer grubunda (Los Angeles'da takıldıkları ve çok sevdikleri bir barın adını vermişler gruba) Brezilyalı kankası Rodrigo Amarante ve yetenekli kız arkadaşı Binki Shapiro da yer alıyor. Yaptıkları müzikte bolca bossa nova groove'ları mevcut. Vokaller ise oldukça yumuşak. Grubun ilk albümünün 4 Kasım'da yayınlanacağını ve hemen ardından da Amerika turnesine çıkacaklarını söylüyor yeni grubunda davulu bırakıp gitara geçen Moretti.

Gelelim en sessiz Strokes üyesi olarak bilinen Nikolia Fraiture'e (bas). Nickel Eye ismini verdiği yeni projesiyle bir süredir müzik yapan Nikolai'ın ilk albümü The Time of the Assassins 27 Ocak'ta yayınlanıyor. Albümde Regina Spector ve Yeah Yeah Yeahs gitaristi Nick Zinner da konuk olarak yer alacaklar.

Yorumlar

Taze haberler