Giora Feidman İstanbullu hayranlarıyla buluşmak üzere 2 yıl aradan sonra 7 Kasım’da yeniden Cemal Reşit Rey’de. Tango ve">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Klarneti konuşturan adam İstanbul'da

7 Kasım 2008 00:00

Klarnetin duayeni Giora Feidman İstanbullu hayranlarıyla buluşmak üzere 2 yıl aradan sonra 7 Kasım’da yeniden Cemal Reşit Rey’de. Tango ve klezmerin buluşacağı konserde Feidman’a, bandoneonda Raul Jaurena, gitarda Aquiles Baez ve kontrbasta Ken Filiano eşlik edecek.

“Çok yaşa Giora, klarnetinle ve müzik ruhunla! O, kuşaklar arası, kültürel, sosyal pek çok mesafeyi aşan köprüler kurar ve bunu mükemmel sanatçılığıyla yapar.” (Leonard Bernstein)

“Feidman emsalsizdir. O klarnetiyle öyle sesler çalar ki, en duyarsız dinleyiciyi bile mesajına inandırır.” (Zubin Mehta)

“Dünyada böyle bir klarnet pianissimo’su yok. Giora Feidman’ın adı özel bir tür sanat demektir. Dünyada başka hiçbir şeyle karşılaştırılamaz.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

TANGO, KLASİK MÜZİK VE...
1936’da Arjantin’e göç etmiş Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Fiedman’ın gençliği Yahudi müzik geleneği olan Klezmer’le şekillendi. Klasik müzik eğitiminin ardından, Buenos Aires’teki Teatro Ccolón’un senfoni ve opera orkestralarında çalmaya başlayan sanatçı iki yıl sonra İsrail Filarmoni Orkestrası’nın en genç klarnetçisi oldu. Bu orkestrada çaldığı 20 yıl boyunca dünyanın en önemli orkestra şefleriyle çalışma imkanı buldu.

1970’lerin başında İsrail Filarmoni Orkestrası’ndan ayrılan Giora Feidman kendi müzikal stilini ortaya koydu. Klezmer Kralı olarak tanındığı New York’tan klasik konser sahnelerine bir köprü kuran Fiedman, Mart 2006’da 70.doğum gününü kutladı.

Yorumlar

Taze haberler