Robert Trujillo geçtiğimiz 5 yıl boyunca dünya turnelerine beraberinde 3 adet yeni">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yamaha'dan Metallica İçin Özel Bir Basgitar

9 Kasım 2008 00:00

Yamaha sanatçısı ve aynı zamanda Metallica basgitaristi olan Robert Trujillo geçtiğimiz 5 yıl boyunca dünya turnelerine beraberinde 3 adet yeni custom Yamaha bas gitar ile çıktı.

Bu "rad-rot" stili bas gitarlar Trujillo'nun halihazırda devam eden Avrupa turnesi ile 21 Ekimde başlayacak olan Kuzey Amerka turnesinde çalması için Yamaha Sanatçı Servisi (Hollywood) tarafından yaratıldı.

Yamaha TRB5PII model alınarak üretilen baslara Yamaha'nın master luthier'si John Gaudesi tarafından 3 farklı renk (kırmızı, yeşil ve naturel) uygulandı. 2 parça akçaağaç gövdesi ve 34" ölçüsündeki Hint gülağacı klavyesi ile dikkat çeken gitarların elektronik devreleri de tümüyle Robert'in istekleri doğrultusunda özel imal edildi.

"Custom imalatın bir sonucu olarak Robert için benzersiz görüntüsü olan bu gitarların, ses kalitesi konusunda da Yamaha güvencesi ile üretildiğini" söyleyen Yamaha Sanatçı İlişkileri Müdürü Mike Tempesta "Robert'in istekleri doğrultusunda seçkin bir entrüman yaratım çalışmasında yer almak bizim için onurdur" dedi.

Trujillo 2003'den beri Metallica'nın üyesi. Daha önceleri Suicidal Tendencies, Infectious Grooves, Ozzy Osbourne's Band gruplarında çaldı.

Yorumlar

  • sahnede en çok kullandığı bass gitar 5 tel amerikan fernandes graviti.
    Üye
    sheehan_bass
    Tarih
    13 Kasım 2008 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler