RATEM ve
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Telif Hakları İle İlgili Gelişme

    11 Kasım 2008 00:00

    Radyo ve televizyonlarda yayınlanan müzik eserlerinin kullanımını lisanslı hale getirerek, telif hakları alanında çok önemli bir adım atacak olan, RATEM ve MSG, MESAM, MÜ-YAP, MÜYORBİR Telif hakları protokolü, bugün Grand Cevahir Otel Convention Center'da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törende imzalandı.

    İmzalanan protokol, 2001 yılından günümüze devam eden, telif hakları alanında Radyo Televizyon Yayıncıları ile Müzik Meslek Birliklerini karşı karşıya getiren lisanslı müzik kullanımıyla ilgili yaşanan sorunları da çözecekler.Bundan böyle, RATEM üyesi 800'e yakın radyo televizyon kuruluşu, müzik yayınlarını uygun bedellerle lisanslı olarak devam ettirebilecekler. Lisanslanan radyo televizyon kuruluşları, MÜ-YAP tarafından verilecek şifre ile internet üzerinden yüz bine yakın arşive ve yeni çıkan her esere ulaşabilecek, yayınlarında kullanabilecekler.

    İmzalanan protokol ile, taraflar arasında sıkça sorun olan çoklu sözleşme ve ödeme sistemi ortadan kaldırılmış ve tek ödeme sistemi yürürlüğe sokulmuş, ayrıca bu protokol ile yıllardır süren mahkeme süreçleri ve kararları da sona erecektir.

    msg.org.tr

    Yorumlar

    • İlahi Smith:))
      Üye
      technodrum
      Tarih
      19 Kasım 2008 00:00
    • bunu sanatçının ekmeği gibi göstermek düpedüz ikiyüzlülüktür. şirketlerin sinekten yağ çıkarma politikasına benziyor. zaten bırakın yayınlanan şarkı için radyonun televizyonun para ödemesini çoğu şirket klibini şarkısını ekranda döndürmek için üzerine para öder.

      çoğu sanatçıyla ilk albümde para ödenmemesi koşuluyla anlaşılıyor. hatta yeterince hevesli gençler bulunursa stüdyo parasını bile gruptan çıkardıkları oluyor. ee belli bir yere gelmiş mor ötesi ne bileyim duman gibi gruplar zaten konserden adam başı birkaç bin lira alıyorlar. eee kimi koruyor bu kanun bir daha söyleyin bakalım?
      Üye
      NORMALkerem
      Tarih
      13 Kasım 2008 00:00
    • + rep.
      Üye
      Leviathan
      Tarih
      12 Kasım 2008 00:00
    • püühh sana..
      Üye
      kaydet işte
      Tarih
      12 Kasım 2008 00:00
    • Yıllanmış korsancı olarak bu fotoğrafı haketmiyorum. :)
      İstedikleri lisansı atsınlar. Yine forumcular var sagolsunlar. :)
      Endüstri haline gelmiş müzik "sektörüne" elimden geldiği kadar köstek olmak istiyorum.
      Üye
      Smith Wesson
      Tarih
      12 Kasım 2008 00:00
    Toplam 5 yorum var. Tüm yorumlar »

    Taze haberler