Mavi Siyah Flamenko Topluluğu Zaman: 20 Kasım 2008 Perşembe Mekan: Ghetto - Taksim - İstanbul Flamenko köklerinde hüznü">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Mavi Siyah Flamenko Topluluğu @ Ghetto - Taksim - İstanbul

13 Kasım 2008 00:00
Sahnede: Mavi Siyah Flamenko Topluluğu
Zaman: 20 Kasım 2008 Perşembe
Mekan: Ghetto - Taksim - İstanbul

Flamenko köklerinde hüznü barındırır. Coşkusunda, mutluluğunda bile bu etki hep görülmektedir. Dansçının gözlerinde ve duruşunda da her zaman vakur ve asil bir ifade vardır. İşte mavi bu hüznü, siyah da asaleti temsil eder. Mavi Siyah'ın müziğinin özeti; gitar, perküsyon, dans, bas ve neyin mavi siyah tonlarındaki dansıdır.

2002 sonbaharında kurulan Mavi Siyah, ağırlıklı olarak grubun kurucusu ve solist gitaristi olan Ceyhun Güneş'in bestelerinden oluşan bir repertuar seslendiriyor.

Flamenko müziğini Türk enstrüman ve motifleriyle ustaca süsleyen grupta; gitarda Ceyhun Güneş, flüt ve neyde Ahmet bozacı, bas gitarda Abdurrahman Tarikçi, perküsyonda Ali Bülent Bıçakçı ve Mert Baycan'a solist Burak Altuni ve danslarıyla Melis Cangüler eşlik ediyor.

Çok yakın bir zamanda dinleyicileriyle buluşacak olan ve Erkan Oğur'un da konuk sanatçı olarak yer aldığı albümündeki parçalar ve flamenko dans ziyafeti ile Türkiye'nin ilk flamenko gruplarından Mavi Siyah 20 Kasım'da Ghetto'da

Yorumlar

Taze haberler