Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Türk Müzisyenler Berlin’de

1 Ağustos 2002 00:00

Almanya’nın başkenti Berlin’de 2-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Gençler Avrupa Yaz Klasik Müzik Festivali’nin açılış konserini Ankara Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası verecek.


Avrupa Gençlik Orkestraları Alman Dostluk Derneği Başkanı Willi Steul, bugün Berlin’deki Adlon otelinde festival hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlediği basın toplantısında, festivale 13 ülkeden yaklaşık 2 bin müzisyenin katılacağını söyledi.

Steul, Türk sanatçıların Avrupa’daki sanatçılar kadar başarılı olduklarını ve Türkiye’nin AB üyeliği aşamasında bulunduğu için festivalin açılış konserinin Türk Senfoni Orkestrası tarafından verilmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

Türkiye’nin doğu ve batı kültürleri arasında bir merkez olduğunu, doğu-batı sentezini sanat dalında da en iyi şekilde uyarladığını ifade eden Steul, Türkiye’nin, Cumhuriyet’in kurulmasıyla birlikte Atatürk’ün önderliğinde yüzünü Avrupa’ya çevirdiğini kaydetti. Steul ayrıca, Türkiye’nin, Nazi döneminde Almanya’dan kaçan çok sayıda bilim adamı ve aydına kapılarını açtığını hatırlattı.

Kaynak: ntvmsnbc.com

Konser sonrası yorumlar için ntvmsnbc.com

Yorumlar

Taze haberler