Bülent Eczacıbaşı’nın konuk şef olarak katıldığı Borusan Özel Konseri 12 Kasım akşamı">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Konuk şef Bülent Eczacıbaşı iki kere bis yaptı

17 Kasım 2008 00:00

Bülent Eczacıbaşı’nın konuk şef olarak katıldığı Borusan Özel Konseri 12 Kasım akşamı Lütfi Kırdar Konser Salonu’nda gerçekleştirildi. P.I. Çaykovski’nin “Fındıkkıran Bale Süit”inin 4 bölümünü yöneten Eczacıbaşı, konser sonunda dakikalarca alkışlandı.

Borusan Holding’in ‘Konuk Şef’ projesi kapsamında, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın bu yıl üçüncüsünü verdiği özel konser, 12 Kasım 2008 Çarşamba akşamı, Lütfi Kırdar Anadolu Salonu’nda gerçekleştirildi. Özel konserin bu yılki konuk şefi Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, P.I. Çaykovski’nin “Fındıkkıran Bale Süiti”nin 4 bölümünü yönetti.

Yaklaşık 1200 davetlinin izlediği konserde orkestra Onursal Şef Gürer Aykal yönetiminde W.A. Mozart, S. Prokofiev ve P.I. Çaykovski’nin eserlerini seslendirdi. Orkestra şefliğindeki başarılı performansı ile dikkat çeken ve davetlilerin dakikalarca alkışladığı konuk şef Bülent Eczacıbaşı iki kere bis yaptı.

Konsere, “Konuk Şef” projesinde geçen yıl burs kazanarak yurtdışında eğitim alan genç fagot sanatçısı Burak Özdemir de solist olarak katıldı.

Bu yıl Borusan, genç yeteneklerin müzik eğitimine destek vermek isteyen tüm müzikseverlerin katkıda bulunabileceği “Borusan Kocabıyık Vakfı Klasik Müzik Bursu” hesabı açtı. Yapılacak bağışlarla daha fazla öğrencinin yurtdışında eğitim almasını sağlamanın yanı sıra, yurtdışında yüksek lisans yapan öğrencilerin sayılarının artmasına paralel olarak ortaya çıkan burs ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Konuk Şef Konserleri Sürecek

“Konuk Şef” projesinde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası her yıl iş dünyasının, medyanın, toplumun önde gelen bir isminin bağış karşılığında yönettiği özel bir konser veriyor. Konuk Şef’in yaptığı bağış, klasik müzik alanında yetenekli genç bir sanatçının yurtdışında eğitim alması için değerlendiriliyor. Borusan, proje ile genç sanatçıların yurtdışında en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamayı, böylelikle ülkemizde klasik müziğin gelişimine destek olmayı amaçlıyor.

Borusan’ın “Konuk Şef” projesi 1948’de çıkartılan ve ülkemize Suna Kan, İdil Biret gibi uluslararası alanda başarı elde etmiş sanatçılar kazandıran “Harika Çocuklar Yasası”na benzer bir yöntemin, özel sektör kurumlarının katkılarıyla yeniden canlandırılma çabası olarak değerlendiriliyor.

Orkestra 2006 yılında Georges Bizet’nin Carmen Uvertürü’nü Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ahmet Kocabıyık’ın yönetiminde seslendirdi. Bu konserle mezzosoprano Fatma Ayazlar yurtdışında eğitim alma şansı buldu. İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda ise yüksek lisans eğitimini tamamlayan; Bursa doğumlu Fatma Ayazlar, Borusan Müzik Bursu ile New York City Üniversitesi Brookyn College’de master öğrencisi olarak Patricia McCaffrey ile şan çalışmalarına devam ediyor.

26 Eylül 2007 tarihindeki 2. konserde orkestranın konuk şefi Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç oldu. Sn. Rahmi M. Koç yaptığı bağışla fagot sanatçısı Burak Özdemir’in burs almasına katkıda bulundu. 1983 doğumlu Burak Özdemir 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda lisans eğitimini tamamladı. Borusan Müzik Bursu’yla Haziran 2008’de Berlin Sanat Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Burak Özdemir, Eylül ayında Julliard Müzik Okulu’na doktora öğrencisi olarak kabul edildi.

Bu yıl yaptığı bağışla Bülent Eczacıbaşı, Mustafa Arda Cabaoğlu’na University of Rochester Eastman School of Music’te trompet dalında kazanmış olduğu doktora programı için destek olacak. Cabaoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi MIAM Müzik Performans Bölümü’nden 2008 yılında mezun oldu.

Yorumlar

Taze haberler