İçinde Saklı isimli ilk abümlerini kısa süre önce yayınlayan Gece ile grubun ilk zamanları,
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Ego çatışması yok!

1 Aralık 2008 00:00

İçinde Saklı isimli ilk abümlerini kısa süre önce yayınlayan Gece ile grubun ilk zamanları, Koray Candemir'in katkısı ve "Gece"nin gizli anlamları...

Bas gitarda Gökçe Balaban, gitar ve geri vokalde Erdem Başer, gitar ve vokalde Can Baydar ile davulda Eren Çilalıoğlu'ndan oluşan Gece grubu, rock müziğin alt kollarının Türkiye'de iyiden iyiye benimsendiğinin iyi bir örneği... Taze yayınladıkları ilk albümleri İçinde Saklı, son dönem İngiliz rock müziği öğelerini derinden derinden hissettiriyor.

Ankaralı grup, tanışıklıkları aslında uzun zaman öncesine dayanan dört arkadaştan oluşuyor. Birlikte müzik yapmaya 2002'de, Ankara'nın ünlü performans mekanı Limon Bar'da başlayan Gece, sonrasında İstanbul, Beyoğlu'nda gece hayatının nabzını tutan Mojo, Line ve Kemancı gibi barlarda da sahne alarak kendi kitlesini oluşturmuş. Ekipten Can Baydar, bu dönemde diğer tüm gruplar gibi cover şarkılar çaldıklarını ama esas dertlerinin hep kendi bestelerini çalmak olduğunu anlatıyor.

Gece için albüm yapma fikri, bir konser için yolu Ankara'ya düşen Kargo solisti Koray Candemir'in grubun performansını izlemesiyle oluşmuş. Candemir, Gece ekibiyle tanışmış fakat albüm çalışmaları her iki tarafın tahmininden de uzun bir zaman dilimine yayılmış. Tam dört sene boyunca aralarında ağabey-kardeş ilişkisinin geliştiğini söyledikleri Candemir'le çalışmış, beste yaptıkça onun yorumlarını dinlemişler. O zamana kadar kafasında prodüktörlük yapma fikri olmayan Candemir de kendisini hazır hissedince albüm çalışmaları hız kazanmış. Grup üyelerine göre şarkılarını değiştirecek, onları domine edecek biriyle çalışmaktansa; kendisi de bir rock grubunda çalan ve onların kimyasını kusursuz olarak anlayan Koray Candemir ile çalışmak büyük bir şans olmuş.

Uzun zamandır birbirlerini tanıyor olmalarının avantajını stüdyo çalışmalarında da yaşamış ekip. Şarkılarını sadece stüdyo çalışmaları esnasında kaydettiklerini, ama en başta dinleyici kulağıyla anlamaya çalıştıklarını da belirtiyorlar.

Birde gruba bu ismi vermelerinin nedeni var ki bu da gecenin insanları birleştiren ve gündüzden daha dürüst bir yanı olduğunu düşünüyor olmaları. İsimlerinde, tamamen tesadüfen ortaya çıkmış olsa da, enteresan bir numara gizli öte yandan. Grup üyelerinin isimlerinin baş harflerini birleştirdiğinizde ortaya resmen Gece çıkıyor.

Yorumlar

Taze haberler