Alp Ersönmez Trio Zaman: 8 Aralık 2008 Pazartesi - 22:00 Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul Fiyat: 23,50 YTL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Alp Ersönmez Trio @ Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul

1 Aralık 2008 00:00
Sahnede: Alp Ersönmez Trio
Zaman: 8 Aralık 2008 Pazartesi - 22:00
Mekan: Hayal Kahvesi - Taksim - İstanbul
Fiyat: 23,50 YTL
Bilet: biletix.com

- 18 yaş sınırı vardır.

ALP ERSÖNMEZ (Elektrik bas, besteler, düzenlemeler)

1974 yılında Manisa'da doğdu. 1992'de Bornova Anadolu Lisesi'ni, 1997'de Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü'nü, 2003'de Bilgi Üniversitesi Jazz Kompozisyon Bölümü'nü, Ali Perret'in öğrencisi olarak bitirdi. Mezun olduktan sonra Aydın Esen ile çalışmaya devam etti.1998 yılının başlarında Mert Önal ve Bora Uzer ile Kangroove'u kuruncaya dek İzmir'de pek çok değişik grupla müzik yaptı. Halen Kangroove dışında Quartet Muartet, Wax Poetic, Telvin, İstanbul Sessions, Anadolu'nun Kayıp Şarkıları gibi grupların ve Türk pop müziğinin dünyada en çok tanınan ismi Tarkan'ın da bas gitaristliğini yapan Ersönmez, Erik Truffaz, Ercüment Vural&Önder Focan Project, Akın Eldes, Cahit Berkay Film Müzikleri Projesi, Karina Zeviani (Thievery Corporation),Clark Gayton (Trombon-Sting,Bette Middler), Emin Fındıkoğlu, Donovan Mixon, Jazzistance, Sertab Erener, Melis Sökmen gibi isimlerle de sahne ve albüm çalışmaları yaptı.Pek çok pop albümünde, film ve belgesel müziklerinde ve single'da yer aldı.

2005 yılında Jazz dergisi okuyucuları arasında yapılan "Alkışlar" oylamasında, Elektrik Bas kategorisinde en yüksek oyu aldı. Aynı oylamada Quartet Muartet "Dokuz Parça" albümü ise en yüksek ikinci oyu aldı.

Yer aldığı albümlerden bazıları:
Quartet Muartet - Dokuz Parça, Dokuz Parça Daha
Anadolu'nun Kayıp Şarkıları film müzikleri
Wax Poetic - İstanbul
Önder Focan & Ercüment Vural Project Kırmızıya Çalıyor
Akın Eldes - Türlü
Cahit Berkay - Film Müzikleri Volüm
Tarkan - Metamorfoz
Mert İçgören - Mert İçgören
Serdar Öztop - Mutluluğun Gözyaşları
Teoman - Renkli Rüyalar Oteli
Kenan Doğulu - Demedi Deme,Festival
Vesaire Vesaire film müzikleri

Solo albümü Yazısız 2008 içinde çıkacak olan Alp Ersönmez'in bestelerinin genel havası, birbirinden ayrı ve bağımsız gibi görünen tarzların, günümüz armoni anlayışlarının sunduğu olanaklarla yorumlanması olarak tanımlanabilir. Albümde Alp Ersönmez, Turgut Alp Bekoğlu ve Genco Arı'dan oluşan trioya, Erik Truffaz, Erkan Oğur, İmer Demirer, Sibel Köse, Akın Eldes gibi usta isimler birer parçada konuk oldular. Albümde Turgut Alp Bekoğlu davulda ve Genco Arı Rhodes ve synthesizerde yer aldılar.

Genco Arı (Piano, Rhodes, Synthesizer)

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Meral Yapalı, Ova Sünder, Lala Margulius ile piano, Emel Çelebioğlu, Ender Sakpınar ve Mete Sakpınar ile kompozisyon çalıştı.Sayısız albümde düzenlemeci olarak ve piano/tuşlu çalgılarda yer aldı.Halen Quartet Muartet elemanı olan Arı, 2008 içinde yayınlanacak olan ''The Wizard'' isimli solo albümünü Dave Wreckl, Anthony Jackson ve Mike Stern ile beraber kaydetti.

Turgut Alp Bekoğlu (Davul)

1966 yılında doğdu. Rotterdam Konservatuarı'ndaki kısa süreli eğitiminin ardından New York'a giderek 2 yıl müzik öğrenimini özel olarak sürdürdü ve pek çok grup ve sanatçıyla çaldı. Gloria Gayner gibi dünyaca ünlü isimlerin yanında, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer gibi Türkiye'nin en ünlü sanatçılarına eşlik etti. Erkan Oğur ve İlkin Deniz ile oluşturdukları Telvin isimli Türk müziğinin caz ile harmanlandığı gruplarıyla halen müzik yapan Bekoğlu, Wax Poetic ve İstanbul Sessions ile de albüm ve sahne çalışmalarına devam etmektedir. Kendine has tarzı ile Türkiye'nin en çok aranılan davulcularından olan Bekoğlu'nun yer aldığı sayısız albüm kaydı bulunmaktadır.

Yorumlar

Taze haberler