Robert Plant inatla reunion'ın dışında kalmaya çalışıyor. Üçlünün yeni solist arayışları ise tam">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Led Zeppelin'e taze kan aranıyor

5 Aralık 2008 00:00

Page, Bonham ve Jones yeniden yol almak isterken Robert Plant inatla reunion'ın dışında kalmaya çalışıyor. Üçlünün yeni solist arayışları ise tam gaz devam ediyor

Geçen yıl gerçekleşen Led Zeppelin reunion konseri Jimmy Page, John Paul Jones ve Jason Bonham için bir final niteliği taşımıyordu, fakat Robert Plant'in grup arkadaşlarıyla aynı hisleri paylaştığı pek söylenemez. Plant dışındaki Led Zep kadrosu, aralarında Aerosmith'ten Steven Tyler (provalar pek iyi gitmemiş yakın bir kaynaktan gelen habere göre) ve Alter Bridge'den Myles Kennedy'nin de (sahnede Led Zeppelin yorumlamışlığı var) yer aldığı birtakım solistlerle provalar yapmaya devam ediyor. Fakat Page tek bir konunun açığa kavuşmasını istiyor: "Yaptığımız şey ne olursa olsun, Led Zeppelin adını taşımayacak. Robert Plant dahil olmadığı sürece durum bu."

Alison Krauss ile birlikte çıktıkları turneyi henüz bitiren Robert Plant, daha kapsamlı bir Zeppelin reunion'ıyla pek de ilgilenmediğini açıklamıştı. "Bunun amacı sürü mantığıyla amansız bir şekilde yollara düşmek olmamalı," demişti Plant geçen yılki reunion konserinden hemen önce. Jones ise geçen ay yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu: "Biz gerçekten de bir şey yapmak istiyoruz, ama Robert istemiyor. En azından şimdilik. O artık gürültülü müzik yapmak istemiyor. Biz istiyoruz."

Jimmy Page'in basın danışmanları, solist arayışında henüz bir sonuca ulaşılmadığını söylüyorlar. Myles Kennedy'nin menajeri ise şarkıcının favori aday olduğu konusuna açıklık getirmiyor ve hiçbir şeyin netleşmediğini söylüyor. Page, Bonham ve Jones ise yeni projeleri kapsamında (ismi hala belli değil) hem yeni müzik kaydetmek hem de turneye çıkmak istediklerini söylüyorlar. "Doğru bir iş olmalı," diyor Jones. "Mesele yeni bir Robert bulmak değil. Öyle isteseydik gidip bir tribute grubundan da solist bulurduk. Ama biz kendi kendimizin tribute grubu olmak istemiyoruz. Bir albüm ve bir turne mutlaka olacak, ama herkesin bir arada olması gerekiyor... Şimdiye kadar çıkardığımız şarkılar inanılmaz tınlıyor çünkü."

Bu projenin, Plant ya da Led Zeppelin ismi olmadan nasıl karşılanacağı kestirilemiyor. Bir konser organizatörü Page, Bonham ve Jones ortak projesinin turneden sürpriz bir kar sağlayacağını düşünüyor. Bir başkası ise Robert Plant gerçeğini göz ardı edemiyor. "Plant ile herkesin düşündüğü kadar büyük olurdu, hatta daha da büyük. O olmazsa nasıl olur, emin değilim."

Yorumlar

Taze haberler