Dolapdere Big Gang Luxus Zaman: 31 Aralık 2008 Çarşamba Mekan: Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim -">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Luxus & Dolapdere Big Gang @ Yeni Yıl partisi - Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim - İstanbul

4 Aralık 2008 00:00
Sahnede: Dolapdere Big Gang
Luxus
Zaman: 31 Aralık 2008 Çarşamba
Mekan: Yeni Melek Gösteri Merkezi - Taksim - İstanbul
Fiyat: Bilet fiyatları

Standart: 50 YTL "Limitsiz Yerli İçki Dahil"
V.I.P Balkon: 70 YTL "Limitsiz Yerli İçki Dahil"
Sahne Önü Stand: 450 YTL, 5 Kişilik (1 şişe vodka + Burn + Crudite ikramından sonra ücretsiz yerli içki ikramı bardan devam edecektir)

Bilet: biletix.com

Yeni yılın en hareketli partisi Yeni Melek sahnesinde…

Çok yakından bildiğimiz, dünyaca ünlü pop ve rock şarkılarını alaturka yorumla icra eden, yılbaşına özel dansözler eşliğinde Dolapdere Big Gang ve yeni albümleri Acayip şeyler ile muhteşem bir çıkış yakalayan Luxus, yeni yılda Yeni Melek’de. Gecenin Oriental kimliğinin yanı sıra en sevilen Balkan müziklerini de Dj Hakan Küfündür tarafından dinleyebileceğiniz, limitsiz yerli içkinin ücretsiz servis edileceği, yeni yılın en hareketli partisini kaçırmayın.

Dolapdere Big Gang "Local Strangers"
dolapderebiggang.com

Bugüne kadar hep biz dünya müziğine hayran olduk şimdi dünyanin bize hayran olma zamanı

Sahne performanslarıyla adını kısa sürede büyük kalabalıklara duyuran, her konseri büyük ilgi gören Dolapdere Big Gang, huzurlarınızda. Dünyaca ünlü pop ve rock şarkılarını alaturka yorumla icra eden grup, “Local Strangers” adını verdikleri albümle, müzik piyasasında, taşları yerinden oynatıyor.

Ağırlıklı olarak Dolapdere’li olan 8 müzisyenden oluşan Dolapdere Big Gang, diğer gruplardan farkını şöyle anlatıyor:

“ Türkiye konumu itibariyle birçok kültürü içinde barındıran ve bu kültürlerden etkilenen bir ülke. Müzikte de bu etkileşimin izlerini görüyoruz. Ama bugüne kadar hep bizim müziğimiz yabancı müzik piyasasına, onların bakış açısına, ritmlerine uyarlanmaya çalışıldı. Biz ise tam tersini yapıyoruz. Çünkü yurt dışına ses vermenin yolunun onlara benzemek, onlar gibi olmaktan değil, kendi değerlerimizden ödün vermeden, kendimiz gibi kalmaktan geçtiğini düşünüyoruz. Biz, onların şarkılarını “biz” gibi yorumladık.” diyor ve ekliyor “Yıllarca biz onların yaptıklarına hayran olduk. Şimdi sıra onlarda. Sting’inden Madonna’sına Deep Purple’ından Michael Jackson’una şimdi onların bize hayran olma zamanı. ”


Luxus: Acayip Şeyler

luxusorientalblues.com

2000 yılının başlarında Alper Bakıner tarafından bir sahne projesi olarak tasarlandıktan sonra, 2005 yılının şubat ayında kurulan ve müzik alemindeki duruşunu ‘…biz; son kalan kar birikintisini oynaşmaya mekan tutmuş iki çılgın kedi için çalarız yalnızca… ve lakin herkes bundan sebeplenir...’şeklinde ifade eden Luxus, ‘ACAYİP ŞEYLER’ adlı ilk albümünü müzik severlerin beğenilerine sunuyor.

Balans, Babylon, Shaft, Araf ve Hayal Kahvesi gibi birçok mekanda verdikleri canlı performanslar ile büyük beğeni kazanan ve kendisine şimdiden sağlam bir dinleyici kitlesi edinen Luxus, projenin nihai hedefini, eğlence olgusuna hipnotik bir boyut kazandırmak şeklinde açıklıyor ve ekliyor; “Bu, hani sakız gibi uzayan, 'çalgıcı'nın artık ne çalacağını şaşırıp kendini upuzun doğaçlamalara verdiği, eski usül sokak düğünlerindeki kendinden geçmiş hissiyata deli gömleği giydirmekle eşdeğer bir durum; “Hipnotik Eğlence…”

İlk aşamada keman, akordiyon, akustik gitar ve perküsyondan oluşan dört kişilik bir ekiple yola koyulan Luxus, daha sonra gruba klarnet, bas gitar ve davulun eklenmesi ile en başından beri tasarlanan nihai halini almış. Klasik rock triosu'nun üstüne keman, klarinet ve akordiyondan oluşan, dinlerken tüm diyarları dolaşma kudretine haiz başka bir trio; bu ikisinin ortasında, hasarsız geçiş köprüsü diyebileceğimiz darbuka ağırlıklı bir perküsyon seti.

Onlarca sahne deneyiminden sonra sırada ilk albüm “ACAYİP ŞEYLER”...
Albümde söz ve bestelerin Alper Bakıner’e ait olduğu altı Luxus şarkısı ve grubun neredeyse tüm performanslarında yer almış, 'Luxussever'lerin pek aşina olduğu dört cover şarkı yer alıyor. Seksenli yıllarda Müslüm Gürses tarafından yorumlanmış bir Ömer Önder Güney bestesi olan“Yuvasız Kuş”, Tanju Okan'dan bu yana bir çok kez seslendirilen “Deli Gibi Sevdim”, Nesimi'nin Haydar Haydar'ı ve şu pek meşhur “Katibim” güzellemesi…

Her daim dinlenen bu şarkılara yapılmış oldukça şaşırtıcı yorumlar, eminiz ki sizin de ilginizi çekecek…

Yorumlar

Taze haberler