Supergrass, 13 yıldan sonra EMI'a bağlı Parlophone'dan (dostça) ayrıldı
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Supergrass EMI'dan ayrıldı

    16 Aralık 2008 00:00

    Supergrass, 13 yıldan sonra EMI'a bağlı Parlophone'dan (dostça) ayrıldı

    Radiohead ve Rolling Stones'un izinden gitmeye karar veren Supergrass, plak şirketiyle yollarını ayırdı.

    Grubun basçısı ve artık sözcüsü olan Mickey Quinn, "Parlophone geçtiğimiz yıl çok değişti," diye konuştu.

    Quinn, Parlophone'a bağlı oldukları zamanın çok "israflı" geçtiğini, solo çalışmalarının omuzlarındaki yükü kaldırması sayesinde daha yaratıcı düşünmeye başladıklarını söyledi.

    BBC 6 Music'e konuşan Quinn, kontratı imzaladığımız zaman Parlophone'la oldukça iyi gidiyorduk ama ayrılma kararımız, Parlophone'un geçtiğimiz yıl oldukça değişmesiyle alakalı," dedi.

    EMI, Mayıs ayında Terra Firma adında bir özel şirket tarafından satın alınmıştı. Quinn, saygı duydukları ve uzun zamandır çalışan bir çok insanın ayrıldığını söyledi. "Sebebi ne olursa olsun, iki taraf da artık birlikte çalışmamamızın daha iyi olacağı kararına vardı."

    Grup daha şimdiden Supergrass Records'tan "Rebel In You" adında bir single çıkardı. Quinn'e göre bu sayede grup kalite konusunda daha fazla kontrol sahibi. Ortaya çıkansa daha "değerli ve kişisel" bir şey. Oxfordlu Supergrass, single'ın tanıtımı için bir PR firmasıyla anlaştı, B-side'ını evde kaydetti ve internet satışlarını bir bilgisayardan yönetti. Albümün kapak tasarımını da Quinn üstlendi.

    Yine de bu "kendi işini kendin yap" mantığı, beraberinde bazı parasal kısıtlamaları da getirmiş. "Büyük bir plak şirketiyle çalışmanın diğer bir yönü de buydu," diyor Quinn. "Çok miktarda para israf ediliyordu ve o zamanlar bir çok şey anlamsız gözüküyordu. Faturanızı kendiniz ödediğiniz zaman daha dikkatli oluyorsunuz. Bu da sizi çok daha yaratıcı yapıyor."

    Supergrass, bugüne dek beş albüm çıkardı. Altıncı albümlerini frontman Gaz Coombes ve Danny Goffey, Diamond Hoo Ha Men adı altında çıkardı. Bu esnada uyurgezerlikten muzdarip olan Quinn, Fransa'da kaldığı binanın birinci katından aşağı düşmüştü ve tedavi görüyordu.

    İki kırık omuru ve incinmiş topuğu artık düzelen Quinn'in geri dönmesiyle Supergrass, Ocak ayında albüm çalışmalarına tekrar başlamayı düşünüyor.

    "Müzik endüstrisi ve müzik her zaman vardır . Kayıt yapmada hiçbir ciddi sorunlar karşılaşmadık," diyen Quinn, "Biz yine yolumuzda devam ediyoruz ama müzik endüstrisi tökezliyor gibi görünüyor," diye konuştu.

    Yorumlar

    Taze haberler