Kirli isimli albümüyle müzik dünyasına adımını atan Erdem Yener, ikinci klibini "
Kapat
..yükleniyor..
    Kapat
    İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
    Müzik Haberler Blog

    Yeni Klip :: Erdem Yener - Hayvan

    23 Ocak 2009 00:00

    Ekim ayı başlarında çıkardığı Kirli isimli albümüyle müzik dünyasına adımını atan Erdem Yener, ikinci klibini "Hayvan" parçasına çekti.

    "Hayvan"da, savaşların ağırlığından, insanlara olan etkisinden ve bunun bir parçası olmadığını zanneden insanların kayıtsız kalışından bahsediliyor.

    Ön hazırlığı 1 ay süren klibin çekimleri Beykoz'da ki eski kundura fabrikasında gerçekleştirildi. Çevre düzenlemesi ve mekan giydirme işlemi iki günde tamamlandı. Mekana gerçek bir savaş alanı havası vermek için zeminin tamamına kepçeler yardımıyla iki kamyon moloz döşendi.

    2. Dünya Savaşı döneminin görüntüleri kullanılan videonun çekimlerinde eski kameralar kullanıldı. Performans görüntülerinin 16mm siyah&beyaz filmle çekildiği klipte, dönemin görsel kalitesini tutturabilmek için filmler telecinede zımpara ile çizilip, deforme edildi. 50 kişilik bir ekibin 12 saat çalıştığı sette 20 otomobil lastiği yakıldı, kilolarca yanıcı madde kullanıldı ve bir tane eski otomobil yakıldı.

    Sette patlama efektleri için emekli SAS komandoları görev aldı ve havan topundan, uçak mermisine kadar bir çok patlama efekti için irili ufaklı çeşitli patlayıcılar kullanıldı.

    Klibin yönetmenliğini aynı zamanda albümün yapımcısı olan Berent Baytekin yaptı.

    Yorumlar

    • Klibin kamera arkası görüntülerini ve Erdem Yener'in anlatamını dinledim geçenlerde. Güzel bir klip gibi.
      Üye
      insane_im
      Tarih
      23 Ocak 2009 00:00
    Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

    Taze haberler