Hugh Jackman'in sunuculuğunu üstlendiği 81. Oscar Ödül Töreni'nin "En Başarılı Müzik" kategorisindeki adayları belli oldu. Danny">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

"Slumdog Millionaire" Şarkıları Oscar'a Aday

23 Ocak 2009 00:00

22 Şubat tarihinde Hugh Jackman'in sunuculuğunu üstlendiği 81. Oscar Ödül Töreni'nin "En Başarılı Müzik" kategorisindeki adayları belli oldu. Danny Boyle'un son filmi "Slumdog Millionaire"in müziklerini hazırlayan Hint asıllı besteci A. R. Rahman, film için hazırladığı "Jai Ho" ve "O Saya" adlı besteleriyle bu senenin en güçlü adayı olarak gösterildi.

Kategorinin diğer adayı ise Andrew Stanton'ın yönetmenliğini üstlendiği, Pixar'ın son animasyon filmi "WALL-E" için yazdığı "Down to Earth" adlı çalışmasıyla Peter Gabriel.

A. R. Rahman, "Jai Ho adlı çalışmasında İngiliz sanatçı M.I.A. ile bir araya gelirken, "O Saya" adlı bestesine ise Hint müzisyenler Sukhwinder Singh, Tanvi Shah ve Mahalakshmi Iyer'i konuk etti.

Yorumlar

  • iyidir iyi.. 'başarı' sözcüğünün sözlükteki karşılıklarından biri olabilir bu film..
    Üye
    bir_sakil
    Tarih
    16 Şubat 2009 00:00
  • bu film zaten çok süper bir film! izlerken müzikler de tam yerine oturtulmus. gayet tamamlayıcı. bu habere cok sevindim. ve umarım alır oscar'ı. filmi kesinlikle kaçırmayın izleyin ..
    Üye
    biodrop
    Tarih
    15 Şubat 2009 00:00
Toplam 2 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler