Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Magazin

Grateful Dead Ölmedi

6 Ağustos 2002 00:00

Grateful Dead, kurucu üyeleri Jerry Garcia'nın 1995'teki ölümünün ardından Wisconsin'de ilk konserini verdi. Mickey Hart, Bill Kreutzman, Phil Lesh ve Bob Weir'dan oluşan grup, 'The Other Ones' adıyla Jerry Garcia'nın 60. doğum gününden iki gün sonra sahneye çıktı.


Grup 35 bin civarında seyircinin karşısında, konsere Garcia'nın anısına çaldıkları 'He's Gone' adlı parçayla başladı. Bir uyuşturucuyla savaş ve tedavi merkezinde, kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman Garcia'nın ardından düzenlenen bu konserden önce Dennis McNally (Grateful Dead Productıons'ın başındaki kişi),
"O sahnedeki herkes ve seyircinin çoğunluğu Jerry'i hatırlayacak" diye konuşmuştu. Bob Dylan ise onun için "Onun bir insan ve bir müzisyen olarak büyüklüğünü anlatmak mümkün değil. Bir eşi daha yoktur" demişti.

Yerel otoriteler 200 bin kişinin konsere gelebileceğinden korktukları için önce izin vermemişler, fakat biletsiz girmeye çalışanların tutuklanacağı duyurulduktan sonra izin çıkmış. "The Other Ones" kasımda 15 konserlik bir turneye çıkacak.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr

Haberin mtv.com'daki detayı

Haberin rollingstone.com'daki detayı

GaRaJ :: Greatful Dead

Grubun resmi web sitesi

Yorumlar

Taze haberler