Şebnem Ferah Aylin Aslım Sezen Aksu
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Güldünya Konseri @ Türker İnanoğlu Maslak Show Center - Maslak - İstanbul

9 Şubat 2009 00:00
Sahnede:
Şebnem Ferah
Aylin Aslım
Sezen Aksu
Ajda Pekkan
Emel Müftüoğlu
Aynur
Şevval Sam
Rojin
Funda
ENBE Orkestrası
Zaman: 9 Mart 2009 Pazartesi - 15:00
Mekan: Türker İnanoğlu Maslak Show Center - Maslak - İstanbul
Fiyat: Balkon: 82,50 TL
Salon: 110,00 TL
Bilet: http://www.biletix.com/event.htm?id=KKGD1

- Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.
- 6 yaşından küçükler giremez büyükler bilete tabidir.

Türkiye'nin en güçlü kadın sesleri, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı için düzenlenecek muhteşem konserde bir araya geliyor!

İstanbul, hep bir ağızdan Güldünya Şarkıları'nı söyleyecek

Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'nın kullanma bilincinin arttırılması için, Türkiye'nin 13 ünlü kadın sanatçısının birer şarkı seslendirdiği Güldünya Şarkıları albümünün konseri, 9 Mart Pazartesi günü TİM'de gerçekleşecek.

İlk kez Güldünya Şarkıları konseri için biraraya gelen Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Emel Müftüoğlu, Aynur, Aylin Aslım, Şebnem Ferah , Şevval Sam, Rojin ve Funda gibi Türkiye'nin en iyi sesleri, şarkılarını Behzat Gerçeker yönetimideki ENBE Orkestrası eşliğinde, Türkiye'de kadına yönelik şiddete son demek için söyleyecek.

BKM organizasyonundaki bu muhteşem konserin tüm geliri, Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'na bağışlanacak. Sanatçıların, BKM Organizasyonunun ve TİM- Türker İnanoğlu Maslak Show Center'ın gönüllü olarak destek verdiği bu konserde, 80’li yılların ortalarından itibaren kadın mücadelesinin marşı haline gelen "Kadınlar Vardır" şarkısı, sanatçılar tarafından hep bir ağızdan söylenecek.


Amaç, Hürriyet Gazetesi Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası'nın aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara yönelik yasal, psikolojik ve tıbbi destek sağlamak amacıyla yaklaşık bir buçuk yıl önce hizmete açtığı Acil Yardım Hattı'nın daha çok kadına ulaşabilmesi

Güldünya Şarkıları albümünün kitapçığında yer alan yazısında şiddetle mücadele için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Sezen Aksu, "Sığınılacak tek adresten kaçıp gitmeyi isteyen, sosyal bir varlık olmasına karşın aidiyetsizlik batağında kaybolan ne çok insan vardır kimbilir. Görünen o ki, insan özünde pusuda bekleyen bu enerji doğru bir formül ile yönetilmediği, yönlendirilmediği ve türlü şekillerde beslendiği sürece, çocuklarımızın potansiyel birer şiddet uygulayıcısına, kendimizin de birer şiddet mağduruna dönüşmesi işten değil" diyor.


Güldünya Şarkıları Albümü

Albümün adı Güldünya Şarkıları. Çünkü, gencecik yaşında aile içi şiddete kurban edilen Güldünya Tören, bugün Türkiye'de kadına yönelik şiddetin bir sembolü. Bütün suçu, ailesinin istemediği biriyle birlikte olmaktı Güldünya'nın ve İstanbul'da sokak ortasında kurşunlandı. Ölmedi, hastanede yoğun bakımda hayat mücadelesi verirken, işi yarım bıraktıklarını düşünen iki ağabeyi, ellerini kollarını sallaya sallaya içeri girdiler ve işi bitirdiler. Onu sevip sarıp kollaması beklenen ailesi, zaten ölüm fermanını çıkarandı, yaşadığı köy, suçluları suça iterek ve saklayarak bu büyük günaha ortak olmuştu.
Albümde yer alan Aylin Aslım'a ait Güldünya adlı şarkıyı da seslendiren Sezen Aksu, Aman abi vurma beni/Bu dünyadan alma beni/Dökülür mü kardeşkanı/ Eğer böyle ölürsem/İki elim yakanızda/Hayaletim gezer, gezer üstünüzde diyerek şiddete maruz bırakılan ve bu nedenle hayatını kaybeden tüm kadınların da sesi oluyor.

Güldünya Şarkıları

1.Nazan Öncel, Aylin Aslım, Aynur, Nilüfer, Zuhal Olcay, Sezen Aksu, Rojin'' Kadınlar Vardır''
Söz/Müzik: Filiz Kerestecioğlu

2.Sezen Aksu- Güldünya
Söz/Müzik: Aylin Aslım

3.Ajda Pekkan- Kadın Dediğin
Söz/Müzik: Şehrazat

4.Nazan Öncel - Leyla
Söz/Müzik: Nazan Öncel

5.Emel Müftüoğlu - Adım Kadın
Söz/Müzik: Bora Ayanoğlu

6.Aynur -Qumrike
Söz/Müzik: Anonim

7.Zuhal Olcay - Neyse
Söz/Müzik: Burcu Tatlıses

8.Aylin Aslım -Karar Verdim
Söz/Müzik: Nilüfer

9.Nilüfer - Sanane Kimene
Söz/Müzik: Ülkü Aker/Philippos Nikalaou

10.Şebnem Ferah - Masum Değiliz
Söz/Müzik: Sezen Aksu-Meral Okay/Sezen Aksu

11.Şevval Sam - Kibritçi Kız
Söz/Müzik: Şevval Sam

12.Rojin- Sil Baştan
Söz/Müzik: Şebnem Ferah

13.Ayten Alpman - Ve Tanrı Aşkı Yarattı
Söz/Müzik: Fikret Şeneş/Burch-Grutchfield

14.Funda Arar - Dünden Sonra Yarından Önce
Söz/Müzik: Zuhal Olcay/Onno Tunç


Acil Yardım Hattı Projesi

Aile içinde kötü muamele ve şiddete maruz kalan kadınlara, yasal, psikolojik ve tıbbi destek sağlamak amacıyla 15 Ekim 2007'de kurulan ve 7 gün 24 saat hizmet veren Acil Yardım
Hattı'na bir yıl içinde 11 bine yakın arama yapıldı bu aramaların sonucunda 2563 mağdura yardım edildi. Kurulduğu günden bu yana Türkiye'den ve yurtdışından binlerce telefon alan Acil Yardım Hattı ülkemizdeki Aile İçi Şiddet sorununa ışık tutuyor. 2009 yılında 81 ilde aktif olması hedeflenen Acil Yardım Hattı Türkiye'nin bölgesel şiddet haritasını da gözler önüne serecek.

Proje nasıl işliyor?

Acil Yardım Hattı için özel olarak düzenlenmiş bir teknik donanıma sahip olan hatta, telefonlara sadece uzman psikologlar cevap veriyor. Ayrıca İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukat da hukuki danışmanlık için hattın başında hazır bulunuyor. Arayan kişilerin bilgileri gizli tutuluyor. Ancak polisin müdahale etmesini gerektiren riskli durumlarda psikologlar ilgili bölgedeki projeyi destekleyen emniyet birimini haberdar ediyor.

Yorumlar

  • Muhteşem bir konser olmuş ; gitmediğime çok pişmanım.Bilet fiyatları pahalı gelmişti ama şu an itibariyle Starda konser yayınlanıyor şanslıyım ki rastgele tv izlerken denk geldi . İzlenmeye değer şarkıcılar ve çok özel şarkılar var ..
    Üye
    cthulhu
    Tarih
    18 Nisan 2009 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler