Magilum Zaman: 15 Şubat 2009 Pazar - 21:00 Mekan: Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul Fiyat: 18,00 TL Bilet: biletix.com">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Magilum @ Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul

11 Şubat 2009 00:00
Sahnede: Magilum
Zaman: 15 Şubat 2009 Pazar - 21:00
Mekan: Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul
Fiyat: 18,00 TL
Bilet: biletix.com

- 18 yaş sınırı vardır.
- Oturma düzeni yoktur.
- Belirtilen saatler kapı açılış saatidir.
- Organizasyon şirketi etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla
etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

''Dinlediğiniz her şarkının kulağınızda yer etmesi mümkün mü? Peki, duyar duymaz mırıldanmaya başladıklarınızın sırrı ne? Bir sürü defa dinlemenize rağmen bu şarkı bunu mu söylüyordu, diye düşündürecek şarkılara ne diyorsunuz? Dinleyip eşlik ettiğiniz kaç şarkı var? Kimden etkilenip ben de dinleyim bakayım ne çalıyorlarmış, diyorsunuz? Hepsi bir yana… neden dinliyorsunuz?

Şarkıların sözleri içinse… “Giden benim, kalan o değil ki…” diye üzülen, “Yok olmak benle, zor değil aslında…” diye çağıran, “Bu senin karanlığın, günün ortasında” diye suçlayan, “Mektuplar, şarkılar neye yarar ben giderken?” diye korkutan, “Bir soru var aklımda, sen de duysan ölmek istersin… Ama…” şüphelendiren, “Dünyada sen varken ölüme ne gerek var?” diye iten, “Yürüdüğüm bu kaldırım yalnızlığa mı alışmış?” diye ilgilenen “Arsız matem çökmüş yine üstüme” diye bencilleşen, “Masallar ülkesinde her masal mutlu biter” diye kandıran “Memnunum ben gidişimden” diye avunan “Gülmek ister misin gerçekten?” diye soran sözlerle dolu bir albüm Kırmızı Kar.

Ezgisi içinse… Her nota dinleyeni bir yerlere götürüyor ve alıp götürdüğü yerlerden geri dönmenizi zorlaştıran bir sesi var Nalan’ın… Vokalde ona Oğuz Akalın eşlik ediyor. Zaten albümün sözleri müzikleri, programlama ve düzenlemeleri Oğuz’a ait. Basgitarda Serhat Duran var, gitarda Dinçer Oruçoğlu. Grubun bagetleri ise Can Baybunar’ın elinde.

Grubun menajerliğini Öztop Müzik üstlenmiş… Albüm İnsanlık Suçu’na çekilen kliple piyasaya sürülse de Kırmızı Kar’ın klibi hazır. Grubun sadık dinleyicileri ise “Çare’nin yeri ayrı,” diyorlar. 15 Ocak’ta piyasaya çıkan albüm sonrasında grup birçok konser organizasyonu için program oluşturuyor. Yakın tarihteki ilk konserini Jolly Joker Balans’ta vermeye hazırlanan Magilum, adlarının anlamını soranlara gülümseyerek cevap veriyorlar. Ama hiç de Sümerler gibi tabutlarına çekilip müzik yapıyor değiller. Şarkılardaki nihilist hüznün gitme isteğini değil gitmekten vazgeçmişliği yansıttığı kesin bir gerçek!

Albüm kapağında anlatılan öykünün sahne performanslarına da yansımasını planlayan grubun akla gelmeyecek yerlerde konser verme planları da var… İskelelerde, otobüs duraklarında, okullarda… hatta belki aniden karşınızda, ummadığınız anda!''

Yorumlar

Taze haberler