Picpocket Delta Zaman: 12 Mart 2009 Perşembe - 20:00 Mekan: Studio Live - Taksim - İstanbul Fiyat: Kapıda: 13 2000">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Pickpocket Turkiye Turnesi @ Studio Live - Taksim - İstanbul

3 Mart 2009 00:00
Sahnede: Picpocket
Delta
Zaman: 12 Mart 2009 Perşembe - 20:00
Mekan: Studio Live - Taksim - İstanbul
Fiyat: Kapıda: 13

2000 yilinin Haziran ayinda Istanbul'da kurulan Pickpocket, vokalde Onur Özgönül, bas gitarda Muratay Özkan, davulda Emir Celt ve gitarlarda Kaan Yayla ve Barbaros Özoktar'dan olusuyor. Müzik hayatina Ingilizce bestelerle baslayan grup, 2003 yilinin Ocak ayinda "Kurban" grubunun solisti Deniz Yilmaz ile birlikte kaydettigi "Just wait for me" adli parçasi ile Roxy müzik yarismasina katildi. O yil 8.si düzenlenen "Efes Dark Müzik Günleri"nde büyük bir basari göstererek hem birincilik ödülünü, hem de 5 bine yakin tüketicinin oylariyla belirlenen "Efes Dark Özel Ödülü"nü, oylarin yüzde 63'ünü toplayarak kazandi. Pickpocket "Roxy Müzik Günleri"nden sonra birçok konser, festival, TV ve radyo programlarinda yer aldi.

2004 yilinin sonlarina kadar müziklerini Ingilizce sözlerle icra eden grup, o günlerde yaptigi "Ilk" adli Türkçe parçayla ilgi çekmeyi basardi. Yaptiklari ilk Türkçe parçanin bu kadar olumlu tepki almasi üzerine, Pickpocket yoluna Türkçe sözlerle devam etmeye karar verdi. 2 sene boyunca sayisiz konser organizasyonlarinda ve festivallerde yer alan grup, özellikle sahnedeki durusu ve performansi ile ilgi çekmeyi basardi.

2006 yilinda bestelerini bir albümde toplamaya karar veren Pickpocket, çalismalarina Ümit Kuzer ve Martin Cru Spencer önderliginde basladi. Kayit asamasi 1 yil süren albümün davul kayitlari Marsandiz stüdyolarinda, gitar ve vokal kayitlari ise Ümit Kuzer'in sahip oldugu Virus Production'a ait stüdyoda tamamlandi. Sarkilarin söz, müzik ve düzenlemelerinin tamaminin Pickpocket'a ait oldugu "Hayalle Gerçek Arasinda" adli albümün, mix ve mastering bölümü de Virüs stüdyosunda tamamlandi. Yapimciligini "Virus Production", dagitimini ise "Irem Records" un üstlendigi albüm, 18 Nisan 2008 tarihinde piyasaya çikti. Ilk albüm çiktiktan sonra hizla 2. albüm hazirliklarina baslayan Pickpocket, ilk klibini "Vazgeç" adli parçasina çekti. Yönetmenligini Anil Tütüncüoglu'nun üstlendigi klibin çekimleri 1 gün boyunca "Refresh The Venue" de gerçeklestirildi.

Blue Jean "Headbang" dergisinin yaptigi 2008'in en iyileri anketinde YILIN EN İYİ CIKIS YAPAN GRUBU unvanina layik görülen Pickpocket, Soner Akkaya (Bohemians) organizasyonuyla Headbang, Sinetif ve Myspace Turkiye sponsorlugunda 12 Mart Persembe - 20 Mart Cuma tarihleri arasinda Istanbul, Izmir, Eskisehir, Ankara'nın en seckin mekanlarinda sevenleriyle bulusuyor!

Yorumlar

Taze haberler