Kurban Buz Demirhan Baylan Zaman: 17 Mart 2009 Salı Mekan: Jolly Joker / Balans -">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Sesini Yükselt - Volume Dergisi 5 Yaşında - Kurban & Buz & Demirhan Baylan @ Jolly Joker / Balans

10 Mart 2009 00:00
Sahnede:
Kurban
Buz
Demirhan Baylan
Zaman: 17 Mart 2009 Salı
Mekan: Jolly Joker / Balans - Taksim - İstanbul
Fiyat: 13 TL
Davetiye kazanmak için burayı tıklayın!
Bilet: biletix.com

Türkiye’nin ilk ve tek müzik teknolojileri dergisi Volume, 5. doğumgününü 17 mart Salı günü Jolly Joker Balans’da tüm okuyucuları, yazarları ve sektörün önde gelenleri ile birlikte müthiş performanslarla dolu bir parti ile kutluyor.
2004’te başladığı yayın hayatına aralıksız devam eden Volume, yaş gününü kutlarken KURBAN, BUZ, ve DEMİRHAN BAYLAN da geceye özel performansları ile partiye renk katacaklar. Volume dostlarını sürpriz hediyelerin de beklediği gecenin başlangıç saati ise 21.00. Sizde bu geceye katılın volume’süz kalmayın.

KURBAN

1995 yılında Outside adı ile kurulan ve bu isim altında ingilizce şarkılar çalan grup 1997 yılında ismini Kurban olarak değiştirdi ve aynı yıl Roxy Müzik Yarışması' na katılarak 3.oldu. 1999 yılında Metallica' nın Ali Sami Yen Stadı'nda verdikleri konserde alt grup olarak yer alıp, Metallica' dan önce çok başarılı bir konser verdiler.

1999 yılının Mart ayında ilk albümleri olan Kurban' ı piyasaya sürdüler. Ardından eski gitaristleri Umut Gökçen' in Amerika' ya göçmesi ile gitarist değiştirdiler ve son iki albümde yer alan Özgür Kankaynar ile yola devam kararı aldılar. Sert ve İnsanlar albümleri ile müzik hayatlarına kaldıkları yerden devam ettiler.

Son büyük canlı performanslarını ROCKİSTANBUL 2005'te Megadeth' in alt grubu olarak yaptılar. Grup Haziran 2005 itibariyle, tüm yükün Deniz Yılmaz' ın üzerine binmesi ve son albümleri İnsanlar' ın bir ayda sadece 25.000 kopya satması sebebiyle dağıldığını açıkladı. Ayrı ayrı devam ettikleri müzik kariyerlerine 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle tekrar bir araya gelerek son veren grup tekrar birleşmelerinin ardından, 2007 nin ilk aylarında turneye çıktı. Deniz Yılmaz' ın askere gitmesi sebebiyle 25 Şubat 2007' den sonra 15 aylık bir ara veren KURBAN, onun askerden dönüşü ile birlikte konserlerine tekrar başlamıştır.

BUZ

Grup; 2002 yılının haziran ayında Emre Özlüer, Özer Kırçak, Cem Güney ve Tercan Şener tarafından kuruldu.

2005 yılı temmuz ayı itibariyle Tarkan Gözübüyük ile birlikte albüm çalışmalarına başlayan grup 3 ay süren yoğun çalışmaların ardından kayıt için stüdyoya girdi. Mine Erkaya Studio da 6 hafta süren kayıtlar ekim ayı sonunda tamamlandı. 2005 yılının son günlerinde Pasaj Müzik bünyesinde kurulan Birinci Records ile anlaşan grup ilk videosunu Hakan Utangaç yönetmenliğinde “Yalnızlık” isimli şarkısına çekti. Ardından sırasıyla Nefretim Kederimden ve Omzundaki Yük şarkılarına video çeken grup, yine Tarkan Gözübüyük önderliğinde ikinci stüdyo albümünün çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde Uzay Heparı anısına yayınlanan “Sonsuza” adlı albümde “Vurulduk” yorumuyla müzik severlerin beğenisini kazanan grubun bu şarkıya çektiği video da müzik kanallarında yayınlanmaya başladı. Etkileyici canlı performansı ile dikkat çeken BUZ, konserinde ilk albümünden şarkıların yanı sıra yeni şarkılarını da müzikseverlerle paylaşıyor.

DEMİRHAN BAYLAN - GURUBUNUZ KİM?

Şarkı yazarlığı, ses tasarımı ve bas gitaristlik... Demirhan Baylan bu üç konuyu harmanlayıp sahneye tek kişilik bir performans koyuyor. Müzikal olarak tarzlardan tarzlara atlayarak bir buçuk saatlik bir ses sineması oluşturuyor. Teknoloji çağının bir garip ozanı olarak tüm enstrümanlarını kendi çaldığı, seslerini tasarladığı kayıtlı müzik eşliğinde bas gitarını çalıyor ve hikâyelerini anlatıyor.

DEMİRHAN BAYLAN - ÖZGEÇMİŞ

Şarkı yazarı, ses mühendisi... Profesyonel müzik hayatına Bulutsuzluk Özlemi ile başladı. Berklee College of Music ses mühendisliğinden mezun oldu. Sadece meraklılarının takip edebildiği sistemin arkasından dolaşıp puan alan bir çok albümü vardır (en son "2008; The Fool Is The Devil"). Konu hakkındaki fikirlerini özetlediği bir de kitap yazmıştır ("Wolpadinga"). Ağırlıklı olarak Rock ve Cazla ilgilenmekte ve bir çok müzik projesinde hali hazırda aktif olarak yer almaktadır.
www.biletix.com

Yorumlar

  • denızın sacları cok tuhaftı :D
    Üye
    Trafocancan
    Tarih
    1 Nisan 2009 00:00
  • Gidemedim çünkü iş saatime denk geldi. Merak listeme eklediğim bir gece oldu ve bir daha böyle bir fırsat yakalarsam iş/güç dinlemiyeceğim. Sanırım !
    Üye
    kyakuz
    Tarih
    21 Mart 2009 00:00
  • ne de iğrenç bi geceydi..
    Üye
    96 7 kb sn
    Tarih
    18 Mart 2009 00:00
  • Ordaydım, her an tekrar orda olabilirim. Olmayabilirim de. Demirhan Baylan'ın müziğinin tadına vardıktan sonra Buz'u ve Kurban'ı da dinlemek güzel olurdu.. Ama insan evladı üstünde bir sürü malzemeyle rahat edemiyor. İçeri sırt çantası alınmıyormuş. Ve fakat omuzda fotoğraf makinesiyle ve ceplerde bir sürü ıvır zıvırda orda dikilmek çok zordu, o yüzden tekrar orda olamama ihtimalim pek yüksek..
    Üye
    Nem
    Tarih
    17 Mart 2009 00:00
  • arkadaşlar davetiye kazananlar yanında bir kişi götürebiliyor muydu ? yoksa davetiyeden sadece kendisi mi yararlanabiliyordu ? hatırlatırsanız sevinirim


    yanında bir arkadaşını da getirebiliyorsun.
    Üye
    Too-che
    Tarih
    17 Mart 2009 00:00
  • Buz'un sahne performansını bilmeyen bazı arkadaşlar yorumlar yapmış e tabi Buz'un yerine dinledikleri piyasa gruplardan gelen olmayınca içerlemişler yazık :) başka bahara sizin piyasalarda gelir beyler taş atmaya gerek yok, eğer konsere gitme seviyesine sahipseniz Buz'u orada bir izleyin, dibiniz düştükten sonra gelin yazın buraya bakalım..
    Üye
    drulz
    Tarih
    17 Mart 2009 00:00
  • arkadaşlar davetiye kazananlar yanında bir kişi götürebiliyor muydu ? yoksa davetiyeden sadece kendisi mi yararlanabiliyordu ? hatırlatırsanız sevinirim
    Üye
    aykılıc
    Tarih
    17 Mart 2009 00:00
  • ilk defa bi çekiliş kazandım :)
    Üye
    96 7 kb sn
    Tarih
    16 Mart 2009 00:00
  • yeni goruyorum davetiye kazanmışım cok güzel bi gece olucak :)
    Üye
    burakgunay
    Tarih
    16 Mart 2009 00:00
  • Ahaha ne kadar şanslıyım davetiye kazanmışım. 1 Yıldır şanst topu oynuyorum tutmuyor :/ keşke şans orda da yaver gitse.
    Üye
    kyakuz
    Tarih
    16 Mart 2009 00:00
  • evet buz ne alaka anlamadim cok bos kalmis bir isim acikcasi. kurban tartişmasiz türkiyenin en iyi alt. rock grubudur. demirhan baylan da kendine has üslubunu bu piyasaya kanitlamis yillanmis sarap gibi bir isim ama buz. :S anlamadim açikcasi. buz yerine aslı falan çağirilabilirdi.
    Üye
    Purplebluesban
    Tarih
    16 Mart 2009 00:00
  • ne güzel istanbul bee =P
    Üye
    Kjaer
    Tarih
    14 Mart 2009 00:00
  • üç tane davetiyem var benimle gelmek isteyen var mı :D?
    Üye
    NeGüZeL_İsTnbL
    Tarih
    13 Mart 2009 00:00
  • http://www.jollyjokerbalans.com/web/default.asp?page=etkinlikler

    Sevgili Sakinler,

    Neden burada, Demirhan Baylan, Buz ve Zaga Band yazmakta?
    Acep programda bir değişiklik mi oldu da biz bi haberiz??
    Üye
    Kjaer
    Tarih
    12 Mart 2009 00:00
  • Demirhan Baylan ve Kurban'ı anladımda , bu isimlerin yanında Buz biraz sineksiklet kalmıyo mu ?
    Üye
    jiwago-
    Tarih
    12 Mart 2009 00:00
  • Buz ve Kurban aynı organizasyonda daha ötesi birde Pentagramın olması olurdu sanırım...Süper organizasyon Volume.. Demirhan abimizde iyi durmuş orada..
    Üye
    Buz_James
    Tarih
    10 Mart 2009 00:00
Toplam 16 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler