Barok müzik dünyasının en büyük ustalarından Georg Frideric Handel, ölümünün 250. yılında 2 CD’lik">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Yeni Albüm :: Georg Frideric Handel

18 Mart 2009 00:00
Barok müzik dünyasının en büyük ustalarından Georg Frideric Handel, ölümünün 250. yılında 2 CD’lik muhteşem bir çalışmayla anılıyor.

18. yüzyıl Barok müziğinin en büyük isimlerinden Georg Frideric Handel, ölümünün üzerinden 250 yıl geçmesine rağmen halen müzik dünyasındaki etkisini koruyor. Müzik tarihine opera, oratoryo, kantata, düet gibi vokal eserleriyle geçen ve yaşadığı yüzyılın en büyük solistlerinden olan Handel’in eşsiz vokaline The Anniversary Edition 1759 – 2009’da bir kez daha şahit oluyoruz.

‘Xerxes’, ‘Ariodante’, ‘Scherza, infida’ ve Handel’in en ünlü çalışmaları ‘Giulio Cesare’ ve ‘Alcina’ operaları; ‘Splenda l’alba in oriente’, ‘Armida abbandonata’, ‘L’allegro, il Penseroso ed il Moderato’ ve Napoliten serenatı ‘Aci, Galatea e Polifemo’ The Anniversary Edition 1759 – 2009’da dinleyebileceğiniz eserler arasında.

Bu eşsiz çalışmada yer alan sanatçılar ise şöyle; Philippe Jaroussky, Natalie Dessay, David Daniels, Véronique Gens, Ian Bostridge, Stephanie Blythe, Janet Baker, Vivica Genaux, Gérard Lesne ve James Bowman.

Yorumlar

Taze haberler