Fredrika Stahl Zaman: 4 Nisan 2009 Cumartesi - 21:00 Mekan: Türker İnanoğlu Maslak Show Center - Maslak - İstanbul Fiyat: 1. Kategori: 75,00 TL">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Fredrika Stahl @ Türker İnanoğlu Maslak Show Center - Maslak - İstanbul

17 Mart 2009 00:00
Sahnede: Fredrika Stahl
Zaman: 4 Nisan 2009 Cumartesi - 21:00
Mekan: Türker İnanoğlu Maslak Show Center - Maslak - İstanbul
Fiyat: 1. Kategori: 75,00 TL
2. Kategori: 60,00 TL
3. Kategori: 40,00 TL
Bilet: biletix.com

- 6 yaşından küçükler giremez. Büyükler bilete tabidir.
- Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses cihazı vb. alınmayacaktır.
- Garanti Bonus Card sahiplerine % 15 indirim uygulanmaktadır. Bu uygulama sadece ana gişe ve perakende satış noktalarından gerçekleşmektedir.

Fredrika Stahl, 1984'te İsveç'in Stockholm kentinde doğdu. 4 yaşındayken ailesinin Paris'e yerleşmesiyle Fransızca öğrendi ve klasik dansla piyano dersleri aldı. 17 yaşında müzikal kariyerini sürdürmek için döndüğü Paris'te, Cinks Productions'tan Gee F ile tanıştı ve ilk albümü 'A Fraction Of Life'ı gerçekleştirdi. Bu albümün düzenlemelerini Archie Sheep'in piyanisti, ünlü müzisyen Tom McClung yapmıştı.'A Fraction Of Life çok yüksek satış rakamlarına ulaşarak, Fredrika Stahl'a şarkıcı-kompozitör olarak büyük bir ün sağladı.

Besteci ve şarkıcı olmasının yanı sıra piyano ve gitar da çalan çok yönlü bir sanatçı olan Fredrika Stahl, birinci albümün büyük başarısını takiben caz dünyasının çok önemli sanatçılarıyla konserler gerçekleştirdi ve Lionel Richie, Diane Reeves, Richard Bone, Ron Carter, JJ Milteau, Maceo Parker ve The Brand New Heavies gibi önemli sanatçılarla Olympia gibi büyük salonlarda ve Berlin Caz Festivali, Tokyo Caz Festivali gibi önemli müzik organizasyonlarında sahne aldı. Prestijli caz festivali 'Juan-les-Pins'de sahne alarak 6000 kişiye konser verdi.

Fredrika Stahl'ın, caz ve pop öğelerini birleştirdiği kendine özgü tarzıyla caz dünyasında çok büyük ses getiren ikinci albümü "Tributaries" müziğe olan saygısını müzikle dile getirdiği ve türlerin birlikteliğinden oluşan bir çalışma oldu. Fredrika Stahl'ın İtalyan bir davulcu, Japon bir piyanist, Norveçli bir gitarcı ve Brezilyalı bir bas-gitarcı gibi dünyanın dört bir yanından en yetenekli müzisyenlerle birlikte oluşturduğu "Tributaries" dinleyicileri caz'dan başlayıp, blues, reggae ve bossa dünyalarına alıp götüren bir müzikal serüven oldu.

Fredrika Stahl "Tributaries" albümüyle, en popüler ve saygın caz dergisi "Swing Journal" tarafından verilen "Gold Disc- En İyi Albüm" ödülünü de aldı.

Yorumlar

Taze haberler