Duman uzun süren suskunluğunun ardından, yani 4 yıl gibi bir zamandan sonra, tekrar müzikseverlerinin karşısına çıkıyor. Duman 2 albümle birden çıkararak">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Duman'dan 2 Albüm birden

19 Mart 2009 00:00

Duman uzun süren suskunluğunun ardından, yani 4 yıl gibi bir zamandan sonra, tekrar müzikseverlerinin karşısına çıkıyor. Duman 2 albümle birden çıkararak bir ilke imza atıyor. Her bir albümünde 10 yeni şarkısının yer aldığı duman 2009 albümü 18 Mart 2009 Çarşamba günü müzik marketlerde yerini aldı Duman 2009 albümlerinde tüm şarkıların kayıtları İrlanda’da tamamlandı ve müzikseverlerle buluşmaya hazır.

Yorumlar

  • bagirmaya
    kudurmaya
    haykirmaya

    geldik geldik geldik
    kaaaalllll buradaaaaaa bizimleeeeeee



    cok sevdim ya =)






    *bu arada ergenlik olayina deyinmeden edemiycem ben cok kisi taniyorum, icinde ben de bulunmak üzere, ergenlikte basladilar duman dinlemeye hepimiz öyle basladik ama duman cikali 10 yil oldu ve biz hala onlarlayiz 16 yasindaki oldu 26 ve hala dumancidir.
    15-16 yasindaki insanlar müzik dinleyemeyecek mi? dinlediklerinde bu müzige ergen-müzigi mi denilecek?
    peki o zaman onlara ayri bi sektör falan kurulsun ayri bir müzik stili. rock pop degilde ergen-müzigi koyun siz hatta adini..
    Üye
    duman-hayel
    Tarih
    3 Mayıs 2009 00:00
  • Zaten Duman'ın şarkılarının içindeki kelimelerin anlamı geçmesi 2. albüme dayanır. Gittikçe de daha çok kelime daha az anlam ve 2 boyutlu resim gibi şarkılar, bir özden yoksun. Bu albümde bir iki hoş parça var lakin ısrarla ilk albümdeki Dönek gibi şarkılar yapıyorlar belkide korkuncu Yaptırılıyorlar! Neyse, adamlar bağıra bağıra sesi kıstı eğe büke gitarı mındar etti, çeke çeke bateristi kaçırdı ama tüm bunlara rağmen hala birşeyler kalmış. En az bozulan grup bile denebilir! Devam etsinler, dinleriz. Yalnız şarkılarında "Biz Hala Buradayız" gibi nazar çekici cümlelerden ve dini yaralama maksadı güden yeminlerden ve yerimlerden çekilmelerini de tüm gönlümüzle istemekteyiz.
    Üye
    kutay k_gri
    Tarih
    29 Nisan 2009 00:00
  • ılgın23 nickli ukala sen kendini niye ayrı tutuyosun türk müziğinden türk insanından bu kadar?Sen asimile olmuş bi avrupa özentisinden başka birşey değilsin.... ne diyeyimki ben sana burda boş boş 50.000 tane yorum yazmışsın...ajanmısın nesin oğlum insanlar üretiyo ve bizle paylaşıyo...sanamı kaldı milleti yargılamak....gir evine sen çıkma dışarı kaliteli müzikler dinle....türkiyede müzik senin gibiler yüzünden gelişemiyo..bu artistlikler vardır ya hani entel müzisyen havaları...ben türkçe müziği desteklerim ama dinlemem havaları....ne kadar boş konuşan artis artis dolaşan bi insansın sen ya...insanlar ister albümlerini türkiyede çıkarır bize sunar , isterlerse yurt dışında çıkarır oraya sunar bunu yargılamak sana düşmez,müzikte kalite göreceli bi kavram insanlar uğraşıyo yapıyo.Bence sen git yurt dışına kaliteli müzikler dinle burayada gelip milletin emeğini yargılama...yaşından utan be azcık...
    Üye
    srv_tone_
    Tarih
    21 Nisan 2009 00:00
  • Söyle güzel kardeşim oooff
    Söyle neden ezersin ooof
    Belki bigün sezersin ooff
    Sanma sakın özelsin

    Söyle güzel kardeşim
    Söyle nasıl küsersin
    Belki bigün seversin
    Sanma sakın özelsin
    Sanma sakın özelsin
    Tanrılara bedelsin
    Tanrı kadar gidersin
    Sanma sakın özelsin

    Söyle güzel kardeşim
    Söyle neden ezersin ooff
    Belki bugün sezersin ooff
    Sanma sakın özelsin
    Sanma sakın özelsin
    Tanrılara bedelsin
    Tanrı kadar gidersin
    Sanma sakın özelsin
    Üye
    sema_trnty
    Tarih
    10 Nisan 2009 00:00
  • şu kaydı irlanda'da yaptılar süper oldu geyiği de ne büyük fiyaskodur ya!

    bundan bir 10 15 sene evvel falan olsa amenna, git yap kaydını irlanda'da -hatta geri de dönme:)- ama nedir bu kompleks ya? bir de bir arkadaş yazmış, sesler çok net olmuş diye, pes!

    sesler "net" olmuş diye bir yorum var mı allah aşkına ya? eğer olay netlik olsaydı bugün dünya üzerinde evinde ses kartı + sağlam pc'si olan 75 milyon insan her hafta bir albüm çıkarırdı.. mastering'i şöyleymiş, mixi süper olmuş de ama net olmuş deme allah aşkına ya..

    "dünya yalan söylüyor" gibi bir albüm türkiye'de yapılmışken acep neden hala gidersin irlanda'da albüm kaydedersin ki ya! o sesler net olmuş diyen arkadaş, aç dünya yalan söylüyor albümünü dinle bakim bir davul tonlarını, miksajını, prodüksiyonunu.. albüm burda, Türkiye'de itü miam'da kaydedildi..

    yazık, atalım artık üzerimizden şu jön türkler kimyasını..
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    29 Mart 2009 00:00
  • yihuu when i feel heavy metalll..!! zirveye doğru yaklaşırken, tartışmalar tadından yenmiyor gerçekten, duman ince bi çizgidir ya seversin ya nefret edersin diyip, kafa karıştırayım ben öyleyse, harikasınız..!
    Üye
    tearful days
    Tarih
    26 Mart 2009 00:00
  • istiklal caddesindeki bütün müzik marketlerin duman her albüm çıkardığında iki ay boyunca onun şarkılarını çalmalarından nefret ediyorum.. taksime çıkasım gelmiyo yemin ederim...
    Üye
    Gitarkill
    Tarih
    26 Mart 2009 00:00
  • son bir söz kaan tangöze için yapılmış onu tanıyan birinden enteresan yorumla bu bahsi kapıyorum.

    "güzel gözlü, güzel yürekli adam.yüreğimizin taa içinde bir yerleri kıpırdatan sözler yazan insan. mütevaziliğiyle, ona buna bulaşmadan kendi kulvarında müzik için müzik yapan bir adam. bunca seveninin olması da ergenlik aşklarından çok bu adamın cidden iyi bir şeyler yapıyor olmasının bir göstergesi. kulağınızla ve kalbinizle dinlemeniz gerekir ki k.çınızdan yorum yapmayın. k.çınızdan da yorum yapmayın ki bok atacak abuk sabuk şeylere sarmayın. sadece dinlemeniz gerekiyor dinleyemiyorsanız da başka şeyler dinlemeye devam edin boşverin onu"

    dediğim gibi birini sevmiyo olmak ona hakaret etme hakkını kimseye vermez . eleştiri yapmak herkesin hakkı ama insanların konuşmalarını şarkı söylemelerini taklit etmek doğru değil. genç yaşta arkadaşlara örnek olmak açısından da bu çok önemli. destek veren vermeyen herkese teşekkürler.
    Üye
    sektorunkalbi
    Tarih
    26 Mart 2009 00:00
  • Yeni Albüm, kayıt kalitesi olarak Türkiye'de yapılan ender işlerdendir. Kayıtlar İrlanda'da 65 gün sürede tamamlanmıştır. Şarkıları kime dinletsem seslerin çok net geldiğini söylüyorlar. Bence netlikten de öte bâzı şeyler var.

    Şarkılar yine bildiğimiz Duman şarkıları fakat bu kez Batuhan Mutlugil ve Cengiz Baysal'ın da besteleri mevcut. Topluluğun her bir üyesi, kendi birikimleri doğrultusunda şarkılara anlam katmışlar.

    Şarkılarda Cengiz Baysal'ın jazz davul seslerini bozmamışlar. Cengiz Baysal'ın kendi albümlerini de dinlerseniz davul seslerinin birbirine çok yakın olduklarını duyacaksınız. Duman yine bildiğimiz gibi "minimalist" bir yaklaşımla şarkılarını icra etmeye devam ederken, 4 kişiden nasıl sesler çıkabileceğini bizlere göstermiştir. Unutmayalım ki şarkılar yine hucüm kayıt denilen (bütün aletlerden çıkan seslerin aynı anda kaydedilmesi) bir teknikle kaydedilmiştir. Kayıtla ilgili ayrıntıları da biryerlerde okuyabilirsem ne mutlu bana..
    Üye
    titreM
    Tarih
    26 Mart 2009 00:00
  • garaj ekibi duman grubu ile anlaşma yapmış olabilir.
    her gün dumandan yeni inciler görmek zorunda kalıyoruz .)
    Üye
    TRİPPİN
    Tarih
    26 Mart 2009 00:00
  • ''sözlerimi hakketmedikleri halde üstlerine alınanlardan özür dilerim, hakkedenleryse gülücüklerimi gönderiyorum..bu arada ben müzik dünyasına bir şekilde girmiş ve hiç taraftarı olmadığım, aynen söz konusu örnekte olduğu gibi son derece kalitesiz projelerin içinde yer almış iyi paralar kazanmış ve her nasılsa haksız övgüler almış bir kişiyim, yani "sektörün kalbindemiyiz" başka yerindemiyiz siz anlayın..yeni gelenlerin bilinci yüksek, kaliteli işler yapması konusunda mücadele vermekten başka bir amacım yok... neyin yapıcı neyin yıkıcı olduğunu çoğunuzudan iyi bilirim.. ''

    Neyin peşindesin anlayamadım? Anlayan olduğunu da sanmıyorum.
    Üye
    pjman
    Tarih
    25 Mart 2009 00:00
  • sözlerimi hakketmedikleri halde üstlerine alınanlardan özür dilerim, hakkedenleryse gülücüklerimi gönderiyorum..bu arada ben müzik dünyasına bir şekilde girmiş ve hiç taraftarı olmadığım, aynen söz konusu örnekte olduğu gibi son derece kalitesiz projelerin içinde yer almış iyi paralar kazanmış ve her nasılsa haksız övgüler almış bir kişiyim, yani "sektörün kalbindemiyiz" başka yerindemiyiz siz anlayın..yeni gelenlerin bilinci yüksek, kaliteli işler yapması konusunda mücadele vermekten başka bir amacım yok... neyin yapıcı neyin yıkıcı olduğunu çoğunuzudan iyi bilirim..
    Üye
    ılgın23
    Tarih
    25 Mart 2009 00:00
  • siz savaşılmayacak kadar basit, zavallı, düşünmekten aciz, topluluğun kıdemli üyelerisiniz, mitralyöz hazır dedik ama size harcanan mermi karınca yuvasına atom bombası atmak gibi oluyor, sizinle mücadele etmek eğlenceli bile değil, karşılıksız... işiniz ancak size verilenle yetinip onunla beslenmek; size tenekeden hayatlarınızda bol şans diliyorum, dünyanın sizi gibilerin elinde ne hale dönüştüğünü görmenin verdiği kızgınlık, birgün karınca yuvasına bombayı attırır unutmayın.. üremeyi, yiyip içmeyi, sonra da tuvalete gitmeyi ihmal etmeyin sonra yaşayamazsınız.. hadi güle güle......
    Üye
    ılgın23
    Tarih
    25 Mart 2009 00:00
  • Kaan:Grunge kökenli. Batuhan:Blues kökenli. Cengiz Baysal:Jazz Davulcusu. Ari:Öyle takılıyor. Aslında farklı tarzlara hakim olan insanlardan kurulu bir grup. Bu bir avantaj olabilirdi ama dezavantaja dönüşmüş. Kaan şarkıların arasında hiç boşluk bırakmamış gitar sololarını bile bağırışlarıyla kapatmış. Batuhan arabesk tadında şarkılara blues gamlı sololar kasmış. Cengiz Baysal müthiş bir davulcu olmasına rağmen çok abartmış işi. Rock davulları böyle olmamalı. Ari zaten hiç atraksyon yapmıyor. Kısacası orta yolda buluşamamışlar ve grup üyeleri kendi egolarının peşinden koşmuş. Karmaşık olmuş.
    Üye
    pjman
    Tarih
    25 Mart 2009 00:00
  • aşırılık her daim kötüdür diyorum; severken ellerinizi kollarınızı bağlayıp gözlerinizi kör eder, beğenmediğinizi ise nefret ettiğiniz haline getirir..

    duman hakkındaki şahsi fikrime gelirsek, ilk albümünden beri heyecanla takip ettiğim, ancak zaman geçtikçe heyecanımın yerini hayal kırıklığının aldığı bir grup olmuştur. ancak yine de türkiyede sevdiğin grupları say deseler kesinlikle gözüm kapalı ilk üçte sayacağım gruplardandır duman.

    benim kafamdaki duman tasavvuru her zaman ilk albüm zamanlarını içine kapsayan bir döneme denk geliyor. şanslıyım ki bu dönemler lise yıllarıma denk gelmişti ve pek çok konserini de canlı canlı izlemiştim. ve şunu çok net söyleyebilirim ki, 7-8 sene önceki duman'ın şu anki dumanla uzaktan yakından alakası yoktu. bir kere kaan tangöze her konserinde köprüaltını albüm kaydından daha iyi söyleyebilecek kadar nizami vokal yapıyordu. grup üyeleri şu anki kadar ayyaş değillerdi ve o dönemler okul festivallerinde gözü metal müzikten başka bir şey görmeyen ukala lise talebelerinin -ki ben de öyleydim o dönemler- bile ilgisini çekiyordu duman. bir de bunlara ilk albümdeki şarkıların güzelliği, dolgunluğu eklenince grup kısa sürede kendisine ait kemik bir izleyici kitlesi oluşturdu. ardından konserlerinde hep çaldıkları, ama grubu bilmeyenlerin dinleyince -deyim yerindeyse- kendinden geçtikleri her şeyi yak coverının da bir anda geniş kitlelere ulaşması da güzel bir şeydi. arkadaşlar arasında "baba biz diyorduk işte herifler süper müzik yapıyor, biz biliyorduk koçum önceden, sen gelirken biz gidiyorduk tee" diye böbürlendik, şahlandık, gururlandık.

    uzun bir ara gitmemiştik konserlerine grubun, akabinde bir bostancı konseri oldu, ünlendiler de pahalı pahalı gittik konserlerine. ama o eski tadı alamadık, arkadaşlar "yau olum çoluk çocuk dolmuş bu ne ya"ya bağlasa da, haftasonunda konserden parçalar veren bir müzik kanalında tekrar dinleyince, kaan tangöze'nin sesine inanamadık. abuk subuk böğürüyor, alaaksız sesler çıkarıyor, anırır gibi söylüyor. sanırım dumanın kopuşu da o aralarda oldu benden.

    ikinci albümü de çok sevmiş biri olarak ne yalan söyliyeyim kaan tangöze'nin sahnedeki hallerine üzülüyordum, lan bu adam nolmuş diyordum, nolacak, bir dahaki albümü böyle mi söyleyecek diye geçiriyordum içimden. sonra üçüncü albüm çıktı, bir kaç şarkı dinledim olmamış dedim ama bir arkadaş "yanıbaşımdan"ı dinletince yine kendimi alamadım albümü dinlemekten. evet, bu albümde ilk 2 albümdeki iyi şarkı sayısı kadar iyi şarkı yoktu ama, çok güzel şarkılar da vardı. ama, demin de dedim de, kayışın kopuşu "rüyanda görsen inanma" diye bir şarkıyla çoktan zirvelere varmıştı. şarkının sözlerinin 3. tekrarını kime dinletseniz bu adam anırıyor diye ya albümü alır kırar ya da camdan savurur.

    keza seneler geçti, duman yeni albümler çıkarırken yıllar geçerken haliyle ben de büyüdüm, adam olamadım ama:) değişmeyen tek şey değişimdir kuralıyla ben de değiştim. ve duman'ın 4. albümü çıkmış, yine merak ettim baktım şarkılara. bir arkadaş "abi dibine kadar güzel olmuş ya baksana bir" dedi. şarkıyı açtım, kötü şarkı değil. ama ne ilk kez dinlediğim de "halimiz duman"ın yaptığı etkiyi yaptı, ne de "haberin yok ölüyorum" kadar kendisine bağlayabildi. arada dediğim kaan tangözxe'ye has anırma vokalli şarkılar da yok değil bu albümde.

    ancak dediğim gibi, dumanı her şeye rağmen severim, sırf ilk 2 albümü için bile şu grubun çok acımasızca eleştirilmesine, hele ki yaptıkları müzik değil eleştirisine karşıyım; "yalnızlık paylaşılmaz", "halimiz duman", "köprüaltı", "kırmış kalbini", "haberin yok ölüyorum", "yanıbaşımdan" şarkılarını en azından bir kere dinleyin bu yorumu yapmak için. eğer hala daha müzik değil diyorsanız, alın sizin olsun müziğiniz..

    saygılar..
    Üye
    Leviathan
    Tarih
    25 Mart 2009 00:00
  • Mert dostum Ilgın23 arkadaşımızın dediği gibi mal alcaklar elemanlar onun heyecanıyla 10 albüm bile doldururlar üzülme sen.
    Duman dan çok daha fazla ünlü olmayı hakeden rock grupları sürünüyor şu anda Türkiye de.Neden? Çünkü onlar rock müzik yapmaya çalışıyorlar.Çünkü hiç bir gencin onların karşısına geçip de 'abı vokala bakh manyaqh duruyoo içmiş kafa da bı millon belli uff manyaqh karizma süfeyyy herriffh yhaaa' demelerine sebep verecek bir malzemeleri yok.
    Türkiye de mavi sakal dinleyen kaç adam vardır?
    Duman dinleyen kaç adam vardır?
    Bir rock grubunun hakettiği değeri görmesi için illa düğün havası tadında şarkılar ve haberin yok ölüyorum la,bebek güzel bebek pek tatlı,amanını yandım vs. saçma şarkı sözlerine mi sahip olması gereklidir.
    Sakin ve Gece gibi yeni birşeyler getirmeye çalışan ve belirli bir amaçları olan genç gruplar sürünürken şu heriflerin olduğu yere bak sinirlenmemek elde değil yaa.
    Üye
    kopilcik
    Tarih
    24 Mart 2009 00:00
  • sektörün kalbi isimli arkadaş söylediklerini destekliyorum. sadece duman grubu için değil bir çok grup için saçma sapan eleştirilere burada rastlayabilirsin. burda birini ya da birilerini kötülemek için mutlaka çok bilinen bir özelliğine hakaret edilir daha sonra da sırf duman dinledi diye 16 yaşında birini aptal yerine koyarsın bu iş tamam onlar akıllıdır sen duman dinlediğin için suçlusundur bütün piyasanın kalitesizliğinin tek sebebi budur gibi gösterilir yani yapıcı olmak yerine yıkıcı olmak bir nevi eleştiride kolaya kaçmanın bir diğer adına şahit olursun ama istediğin desteği burada alman mümkün değil cahillerle yaptığın her savaşı kaybedersin ılgın 23 gibi zihniyetler daima kendilerinde eksik gördüklerini etrafa yayar anlatmaya çalışırlar. nese arkadaşın dediği kız kavgasına dönüşmesin :) keşke bu arkadaş bi kızdan dayak yemiş olsaydı belki bu lafları etmezdi bari en azından bu konuda bilmeden uydurma yorumlar yapmazdı.
    Üye
    nickimason
    Tarih
    24 Mart 2009 00:00
  • konuşmaya anlam veremeyenler için söylüyorum, aradaki bir yazım silinmiş, bundan dolayı bir kopukluk var, ama umarım sektör gerekeni okumuştur
    Üye
    ılgın23
    Tarih
    24 Mart 2009 00:00
  • merhaba.herkese selamlar.herkesin gorusune saygı duyuyorum sadece bir soyleyecegim var.arkadaşlar bu demo kaydı degil.album kaydı ve bunu yapması ne kadar zordur biliyorsunuzdur.kayıt ayrı bir dert mix desen oda oyle.mastering desen zaten ona hiç girmeyelim.bu adamlar 20 sarkı ile o kadar ugraşmışlar.begenmeseniz de verilen bir emegi hiçe saymadan konuşmaz iseniz o zaman birbirinize karşı kırıcıda olmazsınız.tesekkur ederim...
    Üye
    mert1
    Tarih
    24 Mart 2009 00:00
  • hayatta evime alıp dinlemediğim ve dinlemeyeceğim hayko c. yüksek sadakat gibi gruplara saygım ve desteğim sonsuzdur, nedenlerini anlayabilen anlar, ama bir rahat bırakında kötüye kötü diyebilelim. zaten heryeri ele geçirdiniz, rezil ettiniz dünyayı, amip gibi yaşamaya zorladınız insanlığı bu ucuz zihniyetlerinizle... Karşı gelmek isteyen varsa cümlelerin içinden kelimeleri seçip seçip kız kavgasına dönüştürmesin, genel olarak söyleyebilecek birşeyleri varsa söylesin yoksa ben de mitralyözümü çıkarıp savaşa başlayabilirim hiç de rahatsız olmam
    Üye
    ılgın23
    Tarih
    24 Mart 2009 00:00
  • benmerkezci insanların söylediklerine kulak asmayın müzik dünyasının sadece kendisi ve etrafındaki insanların söyledikleri ve dinlediklerinden ibaret olduğunu düşünmek de büyük bir kompleks ergenlik sorunudur. bazen koyun piskolojisiyle hareket etmek iyidir. en azından bir noktada birşleşebilmeyi başaramayan bizler için bu şart. sırf farklı görünebilmek için duman ile pink floydu aynı kefeye sokmak yıllardır müzik yapan emek veren insanlara bu kadar aşağılık bi şekilde eleştirmek çıkardığı sesli aklı sıra taklit etmeye çalışmak ve en önemlisi bu kadar iddalı konuşabilmek için insanda önce utanma duygusu olmalı ki sesi bu kadar yüksek çıkmasın. çıkıyosa müzik piyaası iki akor arasına sıkışmış olmaktan çok iki dudak arasından çıkan saçma sapan hakaretlere esir kalmaya devam edecektir.
    Üye
    sektorunkalbi
    Tarih
    24 Mart 2009 00:00
  • geçerken bi,yazılmış çalınmış kaydedilmiş irlanda da............................
    Üye
    çokteşekkürler
    Tarih
    24 Mart 2009 00:00
  • haa oldu birde alıp dinleyelim de elemanların "......" parası çıksın, müzikten başka herşeye benzeyen böğürtüler ve gitar zangırtılarını destekleyelim ki, bu koyun sürüsünün içinde varlığımız belli olmasın sessiz sessiz ne güzel diyelim yüce türk rock'ı kazansın içinde gitar sesi olan her müziğe rock diyelim, 15-16 yaşındaki ufaklıklarımız ölüp bitsinler bu kusma seslerine, müzik anlayışları bu saçmalığın üzerine gelişsin, ülkemiz kültür yumağı olsun, sokaklara çıkıp "yazdın çizdin amanini amanini" adlı türkümüzü gururla, kolkola söyleyelim..desteğimiz sonsuz yeterki bayağılık, bitiklik ve ucuzluk kazansın, bu gibi grupları hakkettikleri üne ve paraya kavuşturalım ki gelecek neslimizi global beyinsizliğin bir parçası olma şerefinden uzak tutmayalım. Aşalım bütün engelleri armonimiz iki dandik akor arasına sıkışsın, sözlerde de "oje" den falan bahseder hallederiz.. "aaaauuggg ağğğuugff aoğğğuu seni kendime sakladım ben s... cem" diye pink floyd kalitesinde parçalarımız olsun.. YETER Kİ TÜRK ROCK'I KAZANSIN
    Üye
    ılgın23
    Tarih
    24 Mart 2009 00:00
  • elestırılmem umarım dedım ama mutlaka bırı cıkacak tabı bana laf sokmazssa olurmu hıc bana goresını dedım arkadasım begenırsın begnmessın umrumda degıl asgarısını dıyeyım madem 25 yas ve ustu bır cok tanıdıga sahıbım ve bu tanıdıklarımın bırınınde dumanı sevdıgını gormedım amacını kavramıs bır tanede duman dınleyıcısı gormedım zaten ne amacı olabılır o da tartısılır ben bunların ısıgında yazdım ve yanıldıgımıda dusunmuyorum ısın acıgı ergenlıgın ızlerını tasıgım kanısına nereden vardın anlayabılmıs degılım elestırıye acık ol kı ılerleyebılesın ya da kendını yenıleyebılesın ben sevmıyorum yenı ergen gencler dınlıyor dıyorsam sen hayır der gecer gıdersın ama benım senın dedıgın ızlerı tasıdıgım kanısına varman ıcın elınde donen olması gerek fakat laf sokmak ıcın sırf benım sevmedıgım bır grubu elestırdıgım ıcın sacma sapan muhabbete gırıyorsun destek ıstıyorsan bagıs yap olmadı albumunu al ben albumunu almayı bırak korsanını almaya tenezzul bıle etmem kı bunuda elestıremessın
    Üye
    cthulhu
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • albüm için verilen emek kullanılan altyapı herşey en iyisini ortaya çıkarmak için ayarlandı. çok sesli zaman zaman kendine özgü içinde klasik duman albümlerinden farklı sololar ve birbirinden güzel 20 şarkı barındıran bir duman albümü alın dinleyin derim. gerçekten çok önemli bir emeğin ürünü. müzisyenlerin kalitesini tartışmak gereksiz eleştiriler yapmak çok saçma ve komik
    "cthulhu" denilen arkadaş ergen kişilerin dinlediği grup olduğundan bahsetmiş bu tamamen bir yanılgıdır arkadaşlar. duman grubunun belli yaşlarda grubun amacını kavramış sağlam bir kitlesi vardır bunların arasında ergenlik yaşında olan kişiler olabilir bu bir suç değildir. duman grubunu bu kadar eleştiri almasının sebebi ise ergenlikten yeni kurtulmuş ya da hala ergenliğin izlerini taşıyan 20-21 yaşlardaki "cthulhu" gibi arkadaşların ileri geri konuşmasıdır. bunlara kulak asmadan her zaman daha iyisini yapmak için uğraş veren bu tür türk gruplarına destek vermeniz gerekmektedir.
    Üye
    sektorunkalbi
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • let the comments shine..! kıvama geliyor ortam, takipçisiyim..:))
    Üye
    tearful days
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • sesler net, kayitlar kaliteli.
    sarkilar ise olmus, çok güzel olmus.
    döndür döndür dinle : )
    Üye
    DUMANKOLIK1111
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • Duman gelmş geçmiş en iyi türk rock guruplarından benim için. Şu an dinlemekteyim şarkıları. 5-6 tane dinledim. Keyifli çok keyifli. Dumanın yakaladığı sinerji çok profesyönel. İyi adamlar, seviyorum.
    Ama yaptıkları müziği biraz zenginleştirmeleri gerek artık. Bunun içinde başka enstrumanlara ihtiyaç var. Atıyorum bir saksafoncu v.s..
    3 kişi, içinde bulundukları soundu kırmalarına yetmiyor.
    Üye
    burgu
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • iyi iyi
    Üye
    beyaz gece
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • Açsakta silerler zaten bir amacı kalmaz bu dediğine katılmamak elde değil arkadaşım radyo programlarında , arkadaş ortamında ya da sokakta vs gezerken sevmediğin şarkıları ya da grupları duyma olasılığın çok yüksek bu da dayatmayla bana göre eşdeğer.Sevmediğin bir şarkı ,\ şarkıcı ya da gruba dair düşüncelerin daha da olumsuzlaşıyor bildiğin bütün argo kelimeleri sayıp sayıştırıyorsun.Bence duman da bunlardan biri yeni ergen gençlerin severek dinlediği ve iletilerine mutlaka haberin yok ölüyorum diye yazdırttığı kolpa bir grup yeni albümü de pek bi gereksiz umarım bunları yazdım diye eleştirilmem saygı göstermek zorundasınız sonuçta sevmeme lüksüne sahibim ..
    Üye
    cthulhu
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • bizim yayın organlarımız, ve aptal müzik dinleyecimiz, hergün böyle şeyler pompalarsa 814.578 km2 lik bir odada hergün bu tip bir işkenceye maruz kaldığın hissine kapılabilirsin tabii biraz zevk ve kafa sahibiysen... Hayırsever bir arkadaş, site, forum morum birşey açsında bizde böyle verip veriştirsek, sonra araya böyle tipler atlasa, belki 3-5 tanesi arada birşeyler öğreniverir şanslılarsa tabii..
    Üye
    ılgın23
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • arkadas ne cok duman dinleyip sevmeyen varmıs.. begenmiyosan eger, zulum gibiyse albümü dinleme arkadasım, önünden bile gecme .. yok yurtdısında cıkarsınmısta, dinledikce sinirlenirmiste.. atla deve degil yani dinleme olur biter. bu yani, bu kadar..
    Üye
    ExoduseM
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • bildiğimiz duman albümü işte :D
    Üye
    shark17
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • bence 13-14 şarkılık 1 albüm çıkarsalar daha iyi olurmuşş..
    ama beğendim.. hayırlı olsun :)
    Üye
    sLash85
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • beklenen albümlerdendi ve de görücüye çıktı.Hayırlı Olsun diyelim...Albümü henüz dinlemedim.Ama eski albümleri düşünürsek yine güzel işler çıkarmışlardır.En kısa zamanda dinleyeceğim.
    Üye
    _LiLaC_
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • hayırlı uğurlu olsun =)
    Üye
    beklicem321
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • Polemikten korkan polemik olsun :P
    beni de alın aranıza..

    dinLedikce sindiriLen cinsten..

    Cevabım : Dinledikçe sinirlendiren cinsten.
    cok degisik, yinede cok dumansi
    cok güzel, dinlenilesi

    Cevabım : Bence hep aynı, çok yalansı, çok çakması, çok delirilesi.

    Allah İrlandalılara sabır vermiş albümü doldurana kadar, bize daha uzununu versin albüm eskiyene kadar.

    ps: ılgın23'e bilhassa tebriklerimi sunar, isabetli yorumu için kendisini can-ı gönülden kutlarım!!!
    Üye
    fallenmastema
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • Peki kendilerinden rica etsekte albümlerini sadece yurt dışında çıkarsalar olmaz mı ? Bizim ne günahımız var ? Bizimki can, bizimki kulak değil mi de bu zulme hep biz maruz kalıyoruz??
    Üye
    ılgın23
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • İlk Tartışmayı ben başlatayım madem sevgi ve saygılarımı özellikle ve öncelikle iletiyor ayrıyeten belirtiyorum bundan sonra yorum yazacak arkadaşlara :Pp

    Duman uzun süren suskunluğunun ardından, yani 4 yıl gibi bir zamandan sonra..


    Keşke hep suskun kalsalar , Fantezi yapmışlar İrlanda'da kaydetmişler peh =)
    Üye
    cthulhu
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • cok degisik, yinede cok dumansi
    cok güzel, dinlenilesi
    Üye
    duman-hayel
    Tarih
    23 Mart 2009 00:00
  • dinLedikce sindiriLen cinsten..
    Üye
    -5gap-
    Tarih
    22 Mart 2009 00:00
  • bu bol tartışmaya neden olacak haberin altına ilk yorumu yazmaktan gurur duyuyorum..:) ben albümü henüz dinlemedim o yüzden politik takılacağım, ne diyelim efendim hayırlı olsun, vatana, millete , müzikseverimize.

    saygılar..:)
    Üye
    tearful days
    Tarih
    22 Mart 2009 00:00
Toplam 42 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler