Mizan (İsviçre) Zaman: 26 Nisan 2009 Pazar - 21:30 Mekan: Ghetto - Taksim - İstanbul Fiyat: Ücret: 20 TL - 15 TL Hilal ve haç. Bu bayrak">
Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik Haberler Blog

Mizan (İsviçre) @ Ghetto - Taksim - İstanbul

7 Nisan 2009 00:00
Sahnede: Mizan (İsviçre)
Zaman: 26 Nisan 2009 Pazar - 21:30
Mekan: Ghetto - Taksim - İstanbul
Fiyat: Ücret: 20 TL - 15 TL

Hilal ve haç. Bu bayrak altında Mizan, doğu ve batı ezgilerini alternatif rock dünyasında daha önce duyulmamış şekilde bir araya getiriyor. Avrasya albümü, Avrupa'yla Asya'yı özgürce birleştiren bir müzik sunuyor.

Farklı iki kültürün gerilimli ortamında büyüyen solist ve söz yazarı Can Işık, bu çalışmayı kendi kozmopolit yaşayışı üzerinden biçimlendirdiğini ifade ediyor. Müziğinin kalbinde çok kültürlü bir ortamda yaşadığı kimlik arayışı olan ve kökleri Türkiye'ye uzanan bu İsviçreli, oryantalizm klişesine teslim olmuyor. Yuva, fikir ayrılıkları, din ve baskı konuları hakkında politik ve kültürel bakışını müziğiyle ortaya koyuyor.

A fusion of the crescent and the cross, this Swiss alternative rock group with Turkish origins explore themes of belonging, creed and differences of perspective in a multicultural world where the search for identity and meaning guide their music.

Yorumlar

  • "Müziğinin kalbinde çok kültürlü bir ortamda yaşadığı kimlik arayışı olan ve kökleri Türkiye'ye uzanan bu İsviçreli, oryantalizm klişesine teslim olmuyor."

    two thumbs up!
    Üye
    jiwago-
    Tarih
    8 Nisan 2009 00:00
Toplam 1 yorum var. Tüm yorumlar »

Taze haberler